perjantai 22. lokakuuta 2010

Suomi – Kaukasia –ystävyysseura juhli uhkausten alaisena

Suomi-Kaukasia –ystävyysseura vietti tänään juhla-aterian syntynsä kunniaksi. Ystävyysseuran puheenjohtaja dosentti Johan Bäckman piti juhlapuheen, jossa hän korosti tällaisen ystävyysseuran syntyvän hyvään tarpeeseen, koska Suomessa muut seurat ovat keskittyneet separatismin tukemiseen Venäjällä. Itse muistin ystävyysseuran sihteerinä lyhyissä sanoissani kiitollisuudella ystävyysseuran syntyä, koska tällä tavalla tietämyksemme kehittyy ja kasvaa ystävyysseurassa, kun aiemmin olemme tutkineet, erehtyneet ja löytäneet kukin yksin kaikkea tietoa Kaukasiasta. Yhdessä kasvaa tietämisen pääoma. Lisäksi kerroin ystävien terveisinä Venäjältä, että Gari Kasparovin ja Toinen Venäjä -ryhmittymän suhteita Finrosforumin kautta Kaukasian separatisteihin ja amerikkalaiseen rahoitukseen sopisi tutkia tarkemmin.

Juhla-ateriaa viettäessämme samanaikaisesti surimme, että ystäviemme parlamenttiin oli Groznyissa tehty tiistaina 19.10.2010 klo 9 terrori-isku. Kutsuimme paikalle myös Kavkaz Centerin toimintaan keskeisesti vaikuttavan Mikael Storsjön, mutta hän ei ilmaantunut paikalle. Sitä vastoin Kavkaz Center kertoi jo etukäteen kokoontumisestamme sekä venäjänkielisessä että englanninkielisessä tarinassaan ikään kuin hyökkäisimme nyt ko. miehen toimistoon!

Lisäksi Kavkaz Center teki melkoisen vääristelevä toisenkin tarinan! Toinen vääristely syntyi Interfaxin uutisesta 20.10.2010, jossa tosiasiassa ihmeteltiin, miksi Suomessa syyttäjä ei katso aiheelliseksi selvittää Doku Umarovin nimissä lähetettyä tappouhkausta. Sitä vastoin Kavkaz Centerin ”uutisen” (vääristelyn) mukaan Interfax väittäisi Doku Umarovin elävän Yhdysvalloissa!

Sain tänään jutella kaikesta huolimatta Doku Umarovin fanaattisen ihailijan – tshetsheenin – kanssa Helsingissä ihan kasvotusten. Noin 50 vuoden iässä oleva hiukan tanakka mies, noin 170 senttimetrin pituinen tshetsheeni (nenä oli kovasti operoitu uuden malliseksi, varsin rumaksi) saapui Storsjön lähettämänä, kun seurueemme odotti aterialle menoa kadulla. Kysyin häneltä, mitä mieltä hän on Kavkaz Centeristä, Mikael Storsjöstä ja Doku Umarovista. Hän kertoi olevansa Umarovin hengenheimolainen, sukuväkeä. Umarov on hänen mielestään erinomainen ihminen, nuoruudessaan traktorikuski (todellisuudessa oli siis nuorisorikollinen, joka tappoi useamman ihmisen jo nuorena, mutta toista tuomiota kahden hengen murhasta pakeni sitten Kaukasian separatistien aseellisiin joukkoihin ja on yhä tuolla pakomatkalla). Umarovia ihailleen miehen puheet tulivat upeasti kahdenkin paikalla olevan televisiokanavan dokumentteihin, jos on tarve asiasta väitellä. Lopulta tshetsheeni havaitsi televisiokamerat ja tahtoi jatkaa keskustelua nurkan takana. Sitä vastoin mies ei havainnut, että minulla oli rinnassani televisiokanavan mikrofoninappi. Sellaisia ihmisiä on siis valitettavasti Helsingissä Kavkaz Centerin ympärillä, joille Doku Umarov – kansainvälisesti etsitty terroristipäällikkö – on suuri sankari- ja valtiomies. Tämän yksittäistapauksen perusteella ei saa yleistää, että kaikki tshetsheenit olisivat juuri terroristi Umarovin ihailijoita ja kannattajia. Kerroinkin juhla-aterialla aiemmin sanotun lisäksi myös terveiset Pohjois-Kaukasian ystäviltämme, jotka kehittävät mielellään yhteistoimintaa kanssamme. Tämä on meille suuri ilo, koska ystävyysseuramme on nuori eikä meille ole vielä seuraan kertynyt sitä tietämystä kuin vuosikausia asioihin paneutuneille yhteisöille. Nämä Pohjois-Kaukasian ystävämme antavat arvoa Tshetshenian parlamentin olemassaololle ja surevat myös sinne tehtyä terrori-iskua. Pohjois-Kaukasian ystävämme osasivat myös hillitä intoamme tutkia Isa Dzhabrailovin (Иса Джабраилов) toimintaa Kavkaz Centerillä, koska olivat pari vuotta sitten puhutelleet häntä ja mies oli Jumalan nimeen vannonut sanoutuneensa irti Kavkaz Centeristä, Doku Umarovista ja Movladi Udugovista. Tämän jälkeen hän oli kuitenkin kadonnut. Yritin eilen soittaa Isa Dzhabrailoville, mutta hänen ruotsalainen puhelinnumeronsa ei ollut enää käytössä. Kavkaz Center on täten rekisteröity Ruotsissa tämän henkilön nimelle osoite- ja puhelinnumerotiedoilla, jotka eivät ole enää oikeat. Vuonna 2008 tiedetään miehen maksaneen veronsa Norjaan. Myös hänen Nordea-pankkitili tiedetään, jonka kautta kerättiin avustusta terroristien web-sivustolle. Olipa Isa Dzhabrailov todella kääntynyt parempaan elämään pois Kavkaz Centeristä tai ei, niin nyt Ruotsin viranomaisten tulee puuttua virheellisten rekisteritietojen tähden Kavkaz Centerin toimintaan siellä.


Interfax muisti keskiviikkona 20.10.2010 Suomi-Kaukasia ystävyysseuran puheenjohtajan esittämää huolta siitä, että Suomessa syyttäjä kieltäytyi jatkamasta tutkimusta tappouhkauksesta, joka oli tullut Doku Umarovin nimissä. Ainakin tuon Doku Umarovin kannattajia näyttää kävelevän Bulevardia pitkin Helsingissä ja jopa antautuvan Umarovin hyväksi ylistyspuheisiin! Keskustelu ko. miehen kanssa oli vaikeaa, eikä syynä ollut pelkästään tällä kertaa avuttomaksi käynyt venäjänkielen taitoni, joka joskus on toki sujuvampaa, vaan tuon miehen oma halu todistaa enemmän ja enemmän. Hän piti siis monologia.


20 октября 2010 года, 14:19 ИНТЕРФАКС

Прокуратура Финляндии не стала реагировать на угрозы священнику со стороны Умарова
Хельсинки. 20 октября. ИНТЕРФАКС - Прокуратура и полиция Финляндии отказались возбуждать уголовное дело против одного из лидеров чеченских боевиков Доку Умарова в связи с его угрозами в адрес финского священника Юхи Молари.

Правоохранительные органы отказались защищать священнослужителя, неоднократно критиковавшего деятельность на территории страны сайта чеченских сепаратистов "Кавказ-центр", сообщил в среду "Интерфаксу" правозащитник, председатель Антифашистского комитета Финляндии Йохан Бекман.

По его словам, 26 сентября Юха Молари получил по электронной почте подписанное Доку Умаровым письмо следующего содержания: "Советую вам прекратить свою деятельность, направленную против "Кавказ-центра". Если вы не одумаетесь, то мы отрежем тебе голову и всей семье тоже. Семь дней тебе на размышления".

После того, как священник обратился за помощью в правоохранительные органы, от прокуратуры был получен ответ, что уголовное дело возбуждаться не будет, "так как расследование предполагало бы обращение к российской стороне, а Россия, вероятно, не окажет правовой помощи", сообщил Й.Бекман.

Он выразил недоумение, почему полиция и прокуратура вообще говорит о России и предполагает за нее, что и как она может ответить.

"При чем тут вообще Россия? Доку Умаров - человек, признанный на Западе террористом, в том числе и в США. Письмо с угрозой отправлено с сервера США, и, скорее всего, там Умаров и находится. Поэтому нашей полиции и прокуратуре нужно разговаривать не с Россией, а с США", - считает правозащитник.

"Священнику, нашему активисту направлена серьезная угроза, и отказ в его защите абсолютно необоснован", - подчеркнул Й.Бекман.

Русская линия: За критику сайта «Кавказ-центр» финскому священнослужителю пообещали отрезать голову. Местная прокуратура побоялась возбудить дело против Доку Умарова…


Православная Энциклопедия: Прокуратура Финляндии не стала реагировать на угрозы священнику со стороны лидера чеченских боевиков Доку Умарова


I.UA. Местная прокуратура побоялась возбудить дело против Доку Умарова. За критику сайта "Кавказ-центр" финскому священнослужителю пообещали отрезать голову..."РЕЛИГИЯ и СМИ" Финляндские власти не обратили внимания на угрозы Умарова в адрес православного священника- - - -

Blogissani ei ole enää kommentointimahdollisuutta. Jos haluat käydä keskustelua kanssani, löydät puhelinnumeroni ja sähköpostiosoitteeni blogin esittelyn yhteydestä. Keskustelua voi käydä myös kanssani facebookin välityksellä

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Kotisivut http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)