tiistai 9. marraskuuta 2010

Helsinkiläisen eläkeläisen blogi-ongelmat pääsivät Kavkaz Centerin kyseenalaisten ”sankarien” joukkoon

Länsimaista demokratiaa saatanalliseksi ihmisuhreja uhraavaksi kultiksi kutsuva (esim. 25.6.2006), nykyään Suomesta käsin ylläpidettävä terroristisivusto Kavkaz Center on suljettu useissa valtioissa sen vaarallisen sisällön vuoksi.

Demokratian halveksuntaa osoitti sekin, että sivustolla ylistettiin Groznyissa parlamenttia vastaan tehtyä terrori-iskua, joka tapahtui vasta äskettäin 19.10.2010. Venäjän sisäministerin Rashid Nurgalievin (Рашид Гумарович Нургалиев) tehdessä vierailuaan Groznyissa Tšetšeniassa, terroristit iskivät parlamenttia vastaan aamulla 19.10.2010 kello 9. Terroristien lisäksi ainakin 3 henkilöä kuoli, joista 2 oli poliiseja. Lisäksi 17 loukkaantui, heistä 6 oli poliiseja ja 11 siviilejä. Yksi terroristeista räjäytti pommivyön.

Parlamenttia vastaan tehdyssä hyökkäyksessä loukkaantuivat, mm.:
Alaudin Umayev, 1973,
Lydia Bargisheva, 1960,
Ahmed Abubakarov, 1955.
Ali Dikaev 1976,
Ahmed Tovsultanov, 1951 .
Khavazh Osman, s 1977.
Muslim Ezkiev, 1985.
Adam Ilyasov, 1988,
Zara Zakaraeva, 1955.
Mahammad Shabazz, 1978.
Mahammad Chin, s. 1989.
Salambek Asuhanov, 1984,
Islam Baikhanov, 1964
Dowd Kutuev, 1977,
Akroman Innsalamov, 1979,

Terroristien lisäksi iskussa kuolivat:
Saidali Kochaligov, s. 1978.
Dzhomlay Ahmarov, 19 ...
Hussein Khamzayev, 1959

Tuollainen demokratiaa brutaalista vastustava Kavkaz Center -sivusto julkaisi varhain tänään aamuyöllä venäjänkielisen uutisen, koska helsinkiläisen yliopiston entisen tietohallintopäällikön, nykyään eläkeläisen Pauli Saarisen blogi suljettiin Suomessa muutamia tunteja aiemmin edellispäivänä! Tuo KC:n juttu on niin vertaansa vailla myös sisällöllisesti, että suomennan tekstistä katkelmia tämän blogikirjoitukseni loppuun, jotta itse kukin suomalainen lukija voisi itse päätellä, millaisissa mielikuvituksellisissa tarinoissa Mikael Storsjön ja muiden henkilöiden paimentama Kavkaz Center liikkuu. Kavkaz Centerin toimittajien ihailu luulisi olevan aika kyseenalainen kunnia, jopa helsinkiläiselle eläkeläiselle. Lainausta ennen kuitenkin pieni katkelma lainvalvontaviranomaisten ja oikeuslaitoksen toimiin Kavkaz Centerin toimittajien kanssa.

Kavkaz Centerin toiminta tuomiolla oikeudenkäynneissä


Kavkaz Centerin sivustolla pyydetäänTšetšenian militantteja ja ulkomaalaisia palkkasotureita, että he tappaisivat Venäjän lainvalvontaviranomaiset ja siviiliväestö jo pelkästään sillä perusteella, että nämä työskentelevät tai ovat valinneet Dmitri Medvedevin ja Vladimir Putinin valtaan. Kyseenalainen militanttien ”tiedotustoimisto” perustettiin maaliskuussa 1999 Groznyissa (militantit käyttävät kaupungista nimeä Джохар). Separatistien, terroristipäällikköjen johtaman Tšetšenian "Itškerian tšetšeenitasavalta" (Чеченской Республики Ичкерия, ЧРИ), terroristijoukon oma nimitys aluevaatimuksilleen, ”oikeusministeriö” rekisteröi jo lokakuussa 1998 ”Kansallisen strategisen tutkimuksen ja poliittisen teknologian keskuksen”, jota johti terroristijärjestön tiedotuksesta vastaava ”ministeri” Movladi Udugov (Мовлади Удугов). Sivusto tukee ”islamistista fundamentalistista” vihaa ja vastakkainasettelua. Sivuston näkökulma on islamististen militanttitaistelijoiden ideologia, jossa rauhanomaiset muslimit julistetaan ”luopioiksi”, juutalaiset ovat antisemitistisen hengen mukaan pahin vihollisjoukko. Amerikkalaista demokratiaa kutsutaan saatanalliseksi kultiksi. Militanttisivusto väittää, että Moskovan Kremlissä palvotaan saatanaa. Monien vaiheiden jälkeen sivusto siirtyi Beslanin lapsimurhan jälkeen Suomeen, oli vain hetken suljettuna Suomessa, mutta sen toiminnan puolesta vetosivat monet huomattavat suomalaiset vaikuttajat. Militanttisivuston nykyisen olemassaolon tärkeimmät tukijat ovat suomalaiset Vihreän puolueen poliitikot, etunenässä Heidi Hautala. Sivustoa nykyään omistavan Pro Caucasus –yhdistyksen rekisteröintiosoite on teknisesti Ruotsissa, puheenjohtajanaan suomalaismies Mikael Storsjö.

Viron suojelupoliisi KAPO takavarikoi 28.4.2003 militantti-islamistien Kavkaz Center –sivuston serverin Virossa. Syyskuussa 2004 Liettuan viranomaiset lopettivat serverin toiminnan, koska Kavkaz Centerin välityksellä Shamil Basajev ylisti vastuutaan Beslanin lapsia vastaan tehdystä terroriteosta. Mikael Storsjö siirsi sivuston Suomeen, mutta hänen yrityksensä Office House yhtiökumppani Pertti Elvilä antoi tiedotteen 19.10.2004, jonka mukaan hän määräsi Kavkaz Centerin palvelun alasajamisesta. Suojelupoliisi tutki palvelua hetken, jolloin Heidi Hautalan johtama mielipidevaikuttajien joukko vaati Kavkaz Centerin toiminnan jatkumista Suomessa. Elvilä totesi tuolloin, että "Kavkaz-palvelin on katiskan painona. Olen huolestinut siitä, että palvelin on katiskan painona".

Palvelu siirtyi teknisesti Ruotsiin, mutta Mikael Storsjö kirjoitti keväällä 2010 blogiini, että tämän militanttitaistelijoiden sivuston serverit ovat nyt hajautettu sekä Ruotsiin, Suomeen että Latviaan. Paholainen palasi takaisin. Venäläiset internet-palvelujen tarjoajat ovat estäneet tällä hetkellä pääsyn Kavkaz Centerin –terroristisivustolle sillä perusteella, että sivustolla yllytetään etnisen, rodulliseen ja uskonnolliseen vihaan. Vilnassa tuomioistuin totesi vuonna 2005, että Kavkaz Center –sivusto on syyllistynyt etnisten ja uskonnollisten riitojen edistämiseen, aineisto tukee kansainvälistä terrorismia ja yllyttää vihaan.

Kavkaz Centerin kirjoittaja, 24.8.1974 syntynyt moskovalainen B. Stomahin (Борис Владимирович Стомахин) sai vuonna 2006 kuuden vuoden vankeusrangaistuksen yllyttämisestä etniseen vihaan ja osallisuudesta ääriliikkeeseen. Nuori mies oli valmistunut vuonna 200 Moskovassa toimittajaksi. Poliittiseen toimintaan Boris osallistui vuodesta 1991, mutta erityisesti oppositioryhmien toimintaan. Vuonna 1998 Boris Stomahin erotettiin Sergei Nikolajevitš Bietsin trotskilaisesta vallankumouspuolueesta, sillä toimittajaopiskelija oli moittinut vallankumouspuoluetta porvarillisesta demokratian harhasta ja epäonnistuneesta vallankumousetiikasta. Keväällä 1999 Boris loi radikaalin vallankumousryhmän Революционное Контактное Объединение, joka voimakkaasti puheenjohtajansa Pavlov Kantorin johdolla vastusti hallitusta, järjesti mielenosoituksia ja loi suhteita Venäjän ulkopuolelta tuleviin radikalisteihin. 17.11.2000 syyttäjä käynnisti rikostutkimuksen puoluetta vastaan, koska tuo järjestö vaati väkivaltaisesti perustuslaillisen järjestyksen kaatamista ja herjasi valtion virkamiehiä. Tutkimuksia hoiti FSB. FSB kävi noutamassa 13.2.2001 Boris Stomahin ja hänen neljä toveriansa tästä ääripuolueesta ja ”Venäläisestä liikkeestä riippumattoman Tšetšenian hyväksi” (Российскому Движению за Независимость Чечни) kuulusteluihin. FSB päätti kuulustelut elokuussa 201 näytön puuttuessa. Pidätettyinä olivat myös Suomessa tutut Finrosforumin matkalaiset Ludmila Evstifeeva (Людмила Евстифеева), Pavel Ljuzakov (Павел Люзаков, translitteroidaan myös Pavel Luzakov), Boris Stomahin (Борис Стомахин), Paul Kantor (Павел Кантор) ja Dmitri Tarasov (Дмитрий Тарасов). Heiltä takavarikoitiin pidätyksen yhteydessä kaksi tietokonetta, neljä videota, osoitekirja ja joitakin asiakirjoja. Asiakirjoissa oli hyvin radikaalia vihaa ortodoksista kirkkoa vastaan. FSB:n puolesta tutkimusta hoiti Sergei Zhulenkov (Сергей Николаевич Жуленков). Kesällä 2001 Stomahin alkoi julkaista artikkeleita militanttien verkkosivulla Kavkaz-Center. Duuman jäsen Vladimir Lysenko otti elokuussa 2002 yhteytät syytäjän ja vaati käsitellä uudestaan Stomahinin toiminta rikoslain artiklan 280 perusteella. Kuulustelut tapahtuivat kesällä 2003. Nuori mies oli häirinnyt myös lainvalvontaviranomaisten toimintaa ja osallistunut toistuvasti luvattomiin katumielenosoituksiin Moskovassa. Stomahin toimitettiin psykiatrisiin testeihin, mutta hänet todettiin terveeksi. Toukokuussa 2004 Stomahin pakeni Venäjältä Ukrainaan, jossa hän yritti saada pakolaisasemaa. Ukrainan maahanmuuttovirasto kieltäytyi tutkimasta Stomahin tapausta ja totesi Venäjän demokraattiseksi maaksi, jossa mies voi itse puolustaa oikeuksiaan tuomioistuimessa. Vuonna 205 Boris Stomahin oli luomassa ”Itškerian ystävien yhteisöä” (Общества Друзей Ичкерии) sekä nettilehteä ”Vastarinta” («Сопротивление»). Lehden mukaan he ovat vallankumouksellinen vastarintatoimikunta Putinin veristä hallintoa ja Venäjän imperialismia vastaan.

Stomahin kirjoittaa: ”Tapa, tapa, tapa! Kaada verisesti koko Venäjä. Älä anna mitään armoa kenellekään, yritä järjestää ainakin yksi ydinräjäytys Venäjän federaation alueelle. Siinä on radikaalin vastarinnan ohjelma Venäjälle, Tšetšenian ja kaikkien hyväksi. Anna Venäjän ansaitusti niittää sitä, mikä on sen hedelmät”. Islamististen militanttisotilaiden puolestapuhujana Stomahin on samanaikaisesti vastaava erikoisuus kuin Suomen Vihreät: hän on äärimmäisen liberaali, vastustaa ortodoksista kirkkoa ja sen papistoa, puolustaa homoseksuaalinen keskinäisiä avioliittoja ja homoparien adoptio-oikeutta sekä kaikenlaisten aseiden ja huumeiden rajoituksetonta laillistamista. Kavkaz Centerin toimittajan Stomahinin mukaan hyvinvointivaltio on surkea jäänne sosialismista, valtion epäonnistuneesta puuttumisesta talouteen.

21.3.2006 kolme miestä saapui Boriksen ja hänen äitinsä Regina Leonidovnan asuntoon: murtivat asunnon oven, Stomahinin yritti paeta köydellä asunnon ikkunasta, mutta köysi katkesi ja Boris tipahti neljännestä kerroksesta. Kaupungin sairaalassa № 20 hän sai hoidon. Häntä vastaan nostettiin rikosasia ja Stomahin siirrettiin sairaalan suljetulle osastolle. 3.10.2006 Moskovan tuomioistuin kuuli Stomahinia Kavkaz Centerin –toimittajana ja Radikaali politiikka («Радикальная политика») –nimisen lehden toimittajana. 20.3.2006 Moskovassa alueellinen tuomioistuin tuomitsi hänet osallisuudesta ääriliikkeen toimintaan, vihan lietsontaan viideksi vuodeksi vankeuteen rangaistussiirtolaan ja journalististen toimintaoikeuksien menettämiseen kolmeksi vuodeksi. 23.5.2007 Moskovan kaupungin tuomioistuin vahvisti tuomion edelleen samaksi ja 23.7.2007 Stomahin lähetettiin Nižni Novgorodiin vankilaan. 7.2.2008 käräjäoikeus hylkäsi Boris Stomahinin vaatimuksen ehdonalaisuudesta. 11.9.2008 tuomioistuin toisti päätöksen, ettei Stomahinia vapauteta ehdonalaisuuteen. 27.9.2009 tuomioistuin päätti jo kolmannen kerran, ettei Stomahin ansaitse ehdonalaisuutta, vaan saa jatkaa rangaistussiirtolassa. Toukokuussa 2009 Kavkaz Center julkaisi Stomahinin artikkelin, jossa tämä kutsui Toisen maailmansodan veteraaneita kannibaaleiksi ja kutsui Voitonpäivää ”häpeän ja alistamisen päiväksi”.


Eräs näistä Boriksen kanssa vuonna 2001 pidätetyistä äärityypeistä, jo tukevampi pyöreäkasvoinen, hiuksiaan reilusti menettänyt ikääntynyt mies Pavel Luzakov (Павел Люзаков) sai myös sittemmin tuomion. Hän on kirjoittanut Kavkaz Centerille jo likipitäen militanttisivuston alusta alkaen. 19.1.2007 hän oli istunut rangaistussiirtolassa jo kaksi vuotta, kunnes Permin oikeus vapautti Pavel Luzakovin, Tšetšenian militanttiseparatistien "Kavkaz-Center" toimittajan, ”Vapaa puhe” ("Свободное слово") -demokraattisen unionin päätoimittajan. Kavkaz Centerin toimittaja Pavel Luzakov pidätettiin 20.1.2005 ja tuomittiin 16.8.2005 Moskovassa laittomien aseiden hallussapidosta. 19.9.2005 Moskovan kaupungin oikeus hylkäsi Pavel Luzakovin valituksen. Pavel Luzakov oli jo pääsemässä hyvän käytöksen perustella parempaan paikkaan, kunnes uuden rikkomuksen johdosta hänet sijoitettiin eristysselliin 10 päiväksi maaliskuussa 2006.

Venäjällä separatistisena ääriliikkeenä kielletyn, mutta Suomeen siirretyn Venäjä-Tšetšenia –ystävyysseuran («Общество российско-чеченской дружбы» ks. myös http://juhamolari.blogspot.com/2010/11/mielenosoitus-sananvapauden-demokratian.html ja http://juhamolari.blogspot.com/2010/11/russia-chechen-friendship-society-and.html) jäsenet ja jotkut muut henkilöt vetosivat niin sanotun ”ihmisoikeusaktivismin” nimissä Facebookissa julkaistussa listassa, että Pohjois-Kaukasian tilanne saatettaisiin kansainvälisen rikostuomioistuimen päätettäväksi ja Venäjän ”sotilasdiktatuuri” päättyisi alueella. Ensimmäiset allekirjoittajat olivat Suomeen rekisteröidyn Venäjä-Tšetšenia –ystävyysseuran puolesta Stanislav Dmitrievsky ja Oksana Chelysheva (myös Heidi Hautalan ja Vihreiden ystäväpiiriä), ja mainitti Kavkaz Centerin kirjoittaja Pavel Luzakov. Muita allekirjoittajia olivat mm. Ruslan Badalov (Chairman of the Chechen Committee for National Salvation), Ludmila Yevstifeeva (proof reader for a publisher, Moscow), Yelena Maglevannaya (Volgogorad), Mikhail Kriger (Moscow), Yelena Sannikova (Moscow), Vladimir Shaklein (Yekaterinburg), Nadezhda Banchik (USA/Ukraine), Aslambek Apaev (expert of the Moscow Helsinki Group, Grozny), Aslan Kozodoev (ANO the Institute for the Caucasus Civilisation, Democracy and Civil Society, Kavkasion, Nazran), Dick Altemirov (The Chechen Civil Society Forum, Grozny), Magomet Mutsolgov (ANO, Mashr Human Rights Organisation, Karabulak), Andrey Mironov, Timur Akiev (Nazran), Albert Khantygov (Nazran), Shakhman Akbulatov (head of the representative office of the Memorial, Grozny), Shamil Tangiev (Grozny), Zarema Mukusheva (Grozny) ja Milana Bakhaeva (Grozny).

Pohjois-Kaukasian separatistien ja militanttien moni-ilmeiset rahoitus- ja suhdekuviot ja verkostot tulevat myös ilmi siinä, että sekä terroristipäällikkö, maantieroiston Doku Umarovin keksimän tunnustamattoman valtakunnan ”Tšetšenian Itškerian tšetšeenitasavalta" sivustolla, upporikkaan Mihail Hodorkovskin sivustolla että amerikkalainen Jamestown yhteisö vetosivat pidätetyn Pavel Luzakovin puolesta. Jamestownin hallituksen toiminnassa on useita Yhdysvaltojen hallinnossa tärkeässä asemassa olevia vaikuttajia, kuten Hoover-instituutin hallituksen jäsen Dian Denman ja Yhdysvatojen merijalkaväen kenraali (evp) Carlton W. Fulford (jr).

23.5.2007 Novosibirskin tuomioistuin tuomitsi Kavkaz Centerin sivuston aineiston sillä perusteella, että tuo aineisto lietsoi ääriliikkeiden etnisiä selkkauksia. Syyttäjä vaati myös Internet-palveluntarjoajilta, että nämä estävät Novosibirskista pääsyn kyseiselle sivustolle. Filologinen analyysi osoitti, että sivusto loi negatiivista käsitystä kaikkinensa Venäjästä, sivuston tavoitteena on kostotoimet Venäjän kansaa vastaan.

Vuoden 2009 lopulla Puolasta lähtenyt rahalähetys Kavkaz Centerin toimittajan vaimon välityksellä Kaukasian emiirikunnan terroristeille saatiin pysäytettyä ja verkosto paljastui. Itse toimittaja jäi joitakin aikoja sitten kiinni. Toimittaja Anvar ”pyöveli” Labazanov (Анвар Лабазанов) kirjoitti KavkazCenterin sivulle juttuja nimeltä mainituista henkilöistä, jotta näiden nimien avulla he siirtyisivät ”tappolistalle”. Labazanov on joutunut tuomiolle Groznyissä tämän vuoden aikana. Hänen vaimonsa Aini Sidgalivoi (Айны Сидгалиевой) jäi kiinni 28.11.2009 rahan salakuljetuksesta: Euroopassa kerätty raha tuotiin Puolan kautta Sidgalivoin välityksellä Kaukasian emiirikunnan terroristijärjestölle. Syyttäjä osoitti, että Anvar Labazanov oli toiminut vuodesta 1995 alkaen Tšetšeniasa ja nyttemmin Doku Umarovin aseellisessa jengissä. Hän oli erityisesti erikoistunut räjäytyksiin, kuten Rosbalt –uutistoimisto kertoi kesäkuussa 2010 ja muistutti samassa yhteydessä, että Mikael Storsjö on Kaukasian emiirikunnan propagandaministeri, vaikka olen tästä arvonimestä eri mieltä Rosbaltin kanssa (Storsjö on vain "propagandakorpraali").

Tšetšenian tasavallan syyttäjä aloitti 2.6.2010 rikosasian tätä 30-vuotiasta terroristijärjestön jäsentä, Kavkaz Centerin toimittajaa vastaan, syynä oli osallistuminen kansalliseen ja uskonnolliseen vihaan (Rikoslain 2 osa artikla 282). Hän oli tehnyt Kavkaz Centerissä julkaistun videon, jossa vuoristomaastossa listasi tapettavat henkilöt. Videon nimi oli ”muistutus poliisille” ("Напоминание милиционеру"). Venäjällä on kutsuttu tätä Kavkaz Centerin syytteeseen joutunutta toimittajaa Doku Umarovin ”lehdistösihteeriksi”. Labazanov oli kääntynyt äärimmäiseen islamistisen uskoon, vaihtoi jo nimensäkin Abdullahiksi. Hän on ollut osallinen moniin hyökkäyksiin, kidnappauksiin, ampumisiin jne.


Helsinkiläisen eläkeläisen blogi Kavkaz Centerin uutisen aiheena!
Otan tässä laajahkon katkelman tuosta sivustolta, koska tarina on niin huikeaa, että arkista päivää on sopiva aloittaa nauraen hullujen juttujen tähden. Sinänsä ongelma on kuitenkin, että jossakin päin maailmaa kiihkoilijat ottavat nämä jutut enemmän ja vähemmän todesta sekä tekevät sen mukaan hengenvaarallisia toimia.

Otsikko: ”Venäläiset agentit vainoavat suomalaisia, jotka kirjoittavat totuuden venäläisistä vakoojista” (tässä linkki englanninkieliseen tekstiin, jota suomalaiset osaavat valitettavasti lukea paremmin kuin venäjää)

Tässä tiivistelmä:

Helsingistä saatujen tietojen mukaan Moskova-henkinen palvelun tarjoaja Uusi Suomi sulki ilman varoitusta 8. marraskuuta (ilmeisesti kommunistisen vallankumouksen kunniaksi Venäjällä?) huomattavan suomalaisen ihmisoikeusaktivistin ja toimittajan Paulo Saarisen blogin, koska hän kirjoitti totuuden Putinin saatanallisesta papista, KGB:n/FSB:n pitkäaikaisesta venäläisestä vakoojasta Juha Molarista. Molari opiskeli 2 vuotta Neuvostoliitossa ja avioitui juutalaistaustaisen venäläisen vaimon kanssa.
Ääriryhmään kuuluva Juha-pappi on jäsen sionistisessa fasistisessa terroristiryhmässä ’Suomalainen Anti’. Jengin useimmilta jäseniltä (Bäckman ja Tammi) on kielletty pääsy Viroon terrorististen toimien vuoksi, koska nämä toimivat Venäjän terroristijärjestön FSB:n toimintaohjeiden mukaisesti.

Toinen huomattava suomalainen ihmisoikeuspuolustaja Mikael Storsjö sanoi internetin välityksellä, että hänen bloginsa voidaan sulkea seuraavaksi Suomessa toimivien venäläisten agenttien vaatimuksesta.
. . . . . .

Ajattelen että Molari liittyy useisiin rikoksiin, joita poliisi tutkii tällä hetkellä. Minä epäilen hänen henkistä terveyttänsä. Suomalainen nettikäyttäjä Tapio Neva kirjoitti: ’Näyttää siltä, että sionistit ja heidän ystävänsä Antifasistit voittivat tämän erän. Molari kehottaa Venäjän joukkoja hyökkäämään Suomeen (Kavkaz Center 9.11.2010)
.


Kuvan lähde: Yamartnah- - - -Blogissani ei ole enää kommentointimahdollisuutta. Jos haluat käydä keskustelua kanssani, löydät puhelinnumeroni ja sähköpostiosoitteeni blogin esittelyn yhteydestä. Keskustelua voi käydä myös kanssani facebookin välityksellä

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Kotisivut http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)