sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Kavkaz Center ei tunne sen enempää islamia kuin kristinuskoakaan

Äskettäin Tšetšenian muslimiystävämme, presidentti Ramzan Kadyrov kehotti suojelemaan nuoria ihmisiä radikaalien islamistien verkkosivuilta Internetissä. Pravda-lehdessä Olga Gumanova kirjoitti asiasta 12. marraskuuta 2010, ”islamistiset web-sivustot turmelevat Koraanin tosi merkityksen” (Islamic websites distort true meaning of Quran).

Referoin Olga Gumanovan ja Ramzan Kadyrovin viisaita ajatuksia, koska olen Abdullah Tammen kanssa itsekin useita kertoja kauhistellut, miten Kavkaz Center –terroristisivusto pilkallisesti vääntää vääräksi sekä kristinuskon että islamin mukaisen vakaumuksen Jumalasta ja hyvästä elämästä. Itse asiassa sivuston kirjoittajissa ei näytä olevan ketään uskovaista, vaikka nämä keräävät tukea wahhabilaisille kiihkoilijoille. Referoin siis Pravdan artikkelia aiheesta ja tämän jälkeen palautan mieleen eräänkin toimittajan, joka on kirjoittanut useita Kavkaz Centerin artikkeleita.

Ramzan Kadyrovin mukaan Internetin sivustoilla islamistiset kiihkoilijat väärentävät oikean Islamin

Ramzan Kadyrov kertoi Ria Novostille Grosnyissa, että ”suurin vaara on niissä lukuisissa web-sivustoissa, joista useimmat ovat rekisteröity Eurooppaan. Näillä sivustoilla pseudo-islamistiset tutkijat rekrytoivat nuoria ihmisiä wahhabiittien riveihin. Meidän tehtävämme olisi suojella kaikin mahdollisin tavoin nuoria ääriainesten virtuaaliselta vaikutukselta”.

Kadyrov kuvaili, että Internetissä ”on olemassa monia sivustoja Islamista. Ihmiset vierailevat näillä ja opiskelevat perustiedot islamista, mutta nämä sivustot tulkitsevat uskontoa omalla tavallaan, joskus tarkoituksellisesti sekoittaen ihmisiä, kehottaen heitä radikalismin tielle”. Ramzan Kadyrov painotti, että ns. islamistisilla sivustoilla kirjoittavat sellaiset ”ihmiset, jotka tulkitsevat Koraania ilman kunnollista koulutusta, vääristävät muslimien Pyhän Kirjan olemuksen ja todellisen merkityksen”.

Ramzan Kadyrov viittasi myös siihen, että Islam kieltää satunnaisia ihmisiä omavaltaisesti tulkitsemasta Koraania, mutta nyt noita tulkintoja on saatavilla laajasti Internetin kautta. Nämä tulkinnat aiheuttavat huomattavaa vahinkoa Islamin uskoa vastaan. Nuorten pitäisi saada tietää tästä vaarasta välttääkseen joutumasta toisen manipuloinnin uhriksi. Venäjän muslimien neuvoston tiedottaja Gulnur Gaziejeva piti mahdollisena estää nuorten muslimien pääsy Internetin kautta ääriryhmien toimintaan, mutta tämä edellyttää koulutuksen lisäämistä Internetiä ja moskeijoiden toimintaa varten sekä koulutus- ja tiedotusinstituutioissa. Guziejeva piti huolestuttavana, että nykyisessä kaaoksessa voidaan menettää osa nuorisosta. Hänen mukaansa on hyvin selvää, että valtioiden tulisi kieltää ääriryhmien sivustot, mutta tämä unelma on lähes mahdoton toteuttaa. Islamilaisia teologeja ei juuri ole sellaisia, jotka pitäisivät tietokoneen käyttöä sinänsä syntinä.

Ortodoksisessa kirkossa on sitä vastoin joskus ilmennyt uskonnollisista syistä kieltäytymistä tietokoneen käytöstä kotona. Esimerkiksi metropoliitta Johannes Pergamon on suositellut ortodoksimunkeille pidättäytymistä Internetin käytöstä. Kreikkaa puhuvissa ortodoksissa kirkoissa on venäläisiä ortodokseja torjuvampi suhde Internetin suhteen.

Kavkaz Centerin toimittaja tahtoo ydinräjäytystä Venäjälle, suosittelee huumeita ja homosuhteita sekä kutsuu venäläisiä ”vaaralliseksi rutoksi”.

Kirjoitin jo 9. marraskuuta 2010 Kavkaz Centerin eräästä kirjoittajasta, 24.8.1974 syntyneestä moskovalaisesta B. Stomahinista (Борис Владимирович Стомахин), joka sai vuonna 2006 kuuden vuoden vankeusrangaistuksen yllyttämisestä etniseen vihaan ja osallisuudesta ääriliikkeeseen. Boris osallistui poliittiseen toimintaan jo vuodesta 1991, mutta erityisesti oppositioryhmien toimintaan. Vuonna 1998 Boris Stomahin erotettiin Sergei Nikolajevitš Bietsin trotskilaisesta vallankumouspuolueesta: toimittajaopiskelija oli moittinut vallankumouspuoluetta porvarillisen demokratian harhasta ja epäonnistuneesta vallankumousetiikasta. Keväällä 1999 Boris loi radikaalin vallankumousryhmän Революционное Контактное Объединение, joka voimakkaasti puheenjohtajansa Pavlov Kantorin johdolla vastusti hallitusta, järjesti mielenosoituksia ja loi suhteita Venäjän ulkopuolelta tuleviin radikalisteihin. Tuosta ryhmästä on tullut useitakin Kavkaz Centerin kirjoittajia!

17.11.2000 syyttäjä käynnisti rikostutkimuksen ko. ”puoluetta” vastaan, koska kyseinen järjestö vaati väkivaltaisesti perustuslaillisen järjestyksen kaatamista ja herjasi valtion virkamiehiä. Tutkimuksia hoiti FSB. FSB kävikin noutamassa 13.2.2001 Boris Stomahin ja hänen neljä toveriansa tästä ääripuolueesta ja ”Venäläisestä liikkeestä riippumattoman Tšetšenian hyväksi” (Российскому Движению за Независимость Чечни) kuulusteluihin. FSB päätti kuulustelut elokuussa 2001 näytön puuttuessa. Pidätettyinä olivat olleet myös Suomessa tutut Finrosforumin matkalaiset Ludmila Evstifeeva (Людмила Евстифеева), Pavel Ljuzakov (Павел Люзаков, translitteroidaan myös Pavel Luzakov), Boris Stomahin (Борис Стомахин), Paul Kantor (Павел Кантор) ja Dmitri Tarasov (Дмитрий Тарасов). Heiltä takavarikoitiin pidätyksen yhteydessä kaksi tietokonetta, neljä videota, osoitekirja ja joitakin asiakirjoja. Asiakirjoista ilmeni hyvin radikaalia vihaa ortodoksista kirkkoa vastaan. FSB:n puolesta tutkimusta hoiti Sergei Zhulenkov (Сергей Николаевич Жуленков). Tämä uskonnonvastaisuus ja vihamielisyys luovat mielenkiintoisen viitekehyksen ikään kuin islamistisen jihadismin ylistyksille, joita nämä kirjoittajat julistivat Kavkaz Centerin artikkeleissa. Islamin ja Koraanin näkökulmasta on hyvin vaikeasti hyväksyttävissä sellainen uskon vastaisuus, jota mainitut uskontoa rienaavat kirjoittajat esittivät.

Kesällä 2001 Stomahin alkoi julkaista artikkeleita militanttien verkkosivulla Kavkaz Center. Duuman jäsen Vladimir Lysenko otti elokuussa 2002 yhteyttä syytäjän ja vaati käsitellä uudestaan Stomahinin toiminta rikoslain artiklan 280 perusteella. Kuulustelut tapahtuivat kesällä 2003. Prosesseihin ei siis Venäjälläkään hypätty suin päin, vaan prosessi alkoi hitaasti. Nuori mies oli häirinnyt myös lainvalvontaviranomaisten toimintaa ja osallistunut toistuvasti luvattomiin katumielenosoituksiin Moskovassa. Stomahin toimitettiin psykiatrisiin testeihin, mutta hänet todettiin terveeksi. Toukokuussa 2004 Stomahin pakeni Venäjältä Ukrainaan, jossa hän yritti saada pakolaisasemaa. Ukrainan maahanmuuttovirasto kieltäytyi tutkimasta Stomahin tapausta ja totesi Venäjän demokraattiseksi maaksi, jossa mies voi itse puolustaa oikeuksiaan tuomioistuimessa. Vuonna 205 Boris Stomahin oli luomassa ”Itškerian ystävien yhteisöä” (Общества Друзей Ичкерии) sekä nettilehteä ”Vastarinta” («Сопротивление»). Lehden mukaan he ovat ”vallankumouksellinen vastarintatoimikunta Putinin veristä hallintoa ja Venäjän imperialismia vastaan”.

Stomahin kirjoittaa: ”Tapa, tapa, tapa! Kaada verisesti koko Venäjä. Älä anna mitään armoa kenellekään, yritä järjestää ainakin yksi ydinräjäytys Venäjän federaation alueelle. Siinä on radikaalin vastarinnan ohjelma Venäjälle, Tšetšenian ja kaikkien hyväksi. Anna Venäjän ansaitusti niittää sitä, mikä on sen hedelmät”. Islamististen militanttisotilaiden puolestapuhujana Stomahin todellinen ristiriita uskontopolitiikan kirjoittajaksi: hän on äärimmäisen liberaali, vastustaa ortodoksista kirkkoa ja sen papistoa, puolustaa homoseksuaalinen keskinäisiä avioliittoja ja homoparien adoptio-oikeutta. Hän kirjoittaa runsaasti kaikenlaisten aseiden ja huumeiden rajoituksettoman laillistamisen puolesta. Stomahinin mukaan hyvinvointivaltio on surkea jäänne sosialismista, valtion epäonnistuneesta puuttumisesta talouteen. Kavkaz Centerin toimittaja on surullinen esimerkki vihasta, joka on ainoa todellinen uskonto tuolla web-sivustolla, kun muuta uskoa sivuston kirjoittajat eivät tunne: sivusto esiintyy ikään kuin Pohjois-Kaukasian sorretun muslimikansan äänenkannattajana ja rekrytoi sotilaita uskontaisteluun!

21.3.2006 kolme miestä saapui Boriksen ja hänen äitinsä Regina Leonidovnan asuntoon: mursivat asunnon oven, Stomahinin yritti paeta köydellä asunnon ikkunasta, mutta köysi katkesi ja Boris tipahti neljännestä kerroksesta. Kaupungin sairaalassa № 20 hän sai hoidon. Häntä vastaan nostettiin rikosasia ja Stomahin siirrettiin sairaalan suljetulle osastolle. 3.10.2006 Moskovan tuomioistuin kuuli Stomahinia Kavkaz Centerin –toimittajana ja Radikaali politiikka («Радикальная политика») –nimisen lehden toimittajana. 20.3.2006 Moskovassa alueellinen tuomioistuin tuomitsi hänet osallisuudesta ääriliikkeen toimintaan, vihan lietsontaan viideksi vuodeksi vankeuteen rangaistussiirtolaan ja journalististen toimintaoikeuksien menettämiseen kolmeksi vuodeksi. 23.5.2007 Moskovan kaupungin tuomioistuin vahvisti tuomion edelleen samaksi ja 23.7.2007 Stomahin lähetettiin Nižni Novgorodiin vankilaan. 7.2.2008 käräjäoikeus hylkäsi Boris Stomahinin vaatimuksen ehdonalaisuudesta. 11.9.2008 tuomioistuin toisti päätöksen, ettei Stomahinia vapauteta ehdonalaisuuteen. 27.9.2009 tuomioistuin päätti jo kolmannen kerran, ettei Stomahin ansaitse ehdonalaisuutta, vaan saa jatkaa rangaistussiirtolassa. Toukokuussa 2009 Kavkaz Center julkaisi Stomahinin artikkelin, jossa tämä kutsui Toisen maailmansodan veteraaneita kannibaaleiksi ja kutsui Voitonpäivää ”häpeän ja alistamisen päiväksi”.

Vuonna 2005 Stomahin varottaa Kavkaz Centerin artikkelissa Вакцина от русизмаEurooppaa ja koko ihmiskuntaa” Venäjän vaarasta, jos nämä joutuvat kohtaamaan Venäjän ja Venäjän kansan. Hän kuvaa, että Venäjä on nykyään ”sivistyneelle maailmalle” ”tarttuva rutto”. Tuossa artikkelissaan Stomahin moittii myös venäläisten suurta osuutta Virossa asuvasta väestöstä: hän kertoo 10 %:sta ei-kansalaisia ja 40 %:sta koko tasavallan alueella asuvaa väestöä. Stomahin muistuttaa, että venäläisten ei pitäisi saada Viron kansalaisuutta, koska he ovat hänen mukaansa miehittäjiä. ”Heidän saapumisensa Viroon oli Venäjän suorittamaa miehitystä ja kolonialismia”. Stomahin valittaa, että virolaiset ovat hyväksyneet tilanteen ja antaneet miehittäjille oikeuden saada Viron kansalaisuus, jos vain miehittäjä osaa viron kieltä. Kirjoittaja moittii myös Kavkaz Centerin sivulla Vladimir Putinia ja hänen ystäviään, joka kokivat ”hysteeristä itkua ja mahtailevaa närkästymistä”, kun Virossa ja Latviassa ”yritettiin rakentaa monumentteja kansallissankareille, jotka olivat taistelleet toisen maailmansodan aikana Neuvostoliiton miehitystä vastaan”. Stomahin kirjoittaa Moskovan rakentamasta viidennestä kolonnasta koko Euroopan alueella, vaikka EU:n tulisi laittaa asiat kuntoon ja päästä eroon miehittäjistä sekä Stalinin ajan perinnöstä. Boris Stomahin käyttää hyvin värikästä kieltä ja solvaa Euroopan saastuvan siirtomaan tavoin mikrobien levittämään ruttoon, koska venäläiset ovat tuo tartunta-organismi, bakteeri. Tartunta on voinut tapahtua, koska ”tyhmyydestä, hyväuskoisuudesta ja eurooppalaisten juristien naiiviuden tähden on tuettu Moskovan laillisia etuja”. Seurauksena olisi ”eurooppalaisen sivilisaation tuhoutuminen” mainitun ”huolimattomuuden ja kyvyttömyyden” vuoksi. Boris Stomahin lopettaa tunteikkaan artikkelinsa rukoukseen venäläisvaarasta: ”Jumala varjelkoon ihmiskuntaa, jotta tämä löytäisi nopeasti rokotteen ennen kuin on liian myöhäistä!” (Дай Бог человечеству найти поскорее эту вакцину, пока не поздно!)


Jälkikirjoitus: lue Evgenia Hilden-Järvenperän uutta blogia http://evgeniahj.blogspot.com/

- - - -

Blogissani ei ole enää kommentointimahdollisuutta. Jos haluat käydä keskustelua kanssani, löydät puhelinnumeroni ja sähköpostiosoitteeni blogin esittelyn yhteydestä. Keskustelua voi käydä myös kanssani facebookin välityksellä

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Kotisivut http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)