sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Kotona odottaa paljon paperi- ja kotitöitä

Pian alkavan jumalanpalveluksen jälkeen pääsen kotiini harrastusten pariin. Olen ollut monestakin syystä erittäin väsynyt, kuten blogien kriitikot ovat voineet nähdä kasvoistani. Nyt haluan mennä kotiin ja levätä henkisen väsymyksen pois.

Keväällä 2010 alkanut terroristiverkoston Kavkaz Centerin kirjoittelu minua ja perhettäni vastaan loi pelon ilmapiirin, jonka tähden en ole voinut asua enää perheeni kanssa. Ymmärrettävästi venäläinen vaimoni pelkäsi noita hulluja, joita KC:n ympärillä voi liikkua. Hän on epäpoliittinen ihminen ja tahtoo keskittyä pikemmin kodin siivoukseen ja lasten hoitoon kuin poliittisten näkemysten esittämiseen. Niin minulla oli muutto pieneen kotiin. Tämä merkitsi taloudellista lisäkuormaa minulle. Se merkitsi myös yksinäisyyttä ja heikompaa ruokavaliota. Myös entisen kotini lähellä oli paremmat lenkkiympäristöt, mutta tässä ihan oven tuntumassa ei Vantaalla ole sopivaa juoksupaikkaa. En tykkää juosta vilkkaasti liikennöidyn tien jalkakäytävällä.

Kun pääsen jumalanpalveluksen jälkeen kotiini, saan toisaalla nyt antautua Kaukasian terroristeihin ja separatisteihin liittyvän tutkimustyön saattamiseen valmiiksi. Abdullah Tammen kanssa olemme saaneet aineistoa niin paljon, että ongelmana on suuren aineiston vaikeastihallittava käsittely. Itse kustakin yksityisestä detaljistakin on saattanut kertyä useita satoja sivua aineistoa. Lopulta muodostuu vaikeaksi poimia sellaiset seikat, jotka olisivat toisaalla kiinnostavia yleisölle ja toisaalta relevanttia kirjan kannalta. Lisäksi on paljon selvittämättömiä teemoja. Haaveeni onkin nukkua hyvät iltapäiväunet tuomiosunnuntaina, minkä jälkeen voin ahertaa seuraavan yön kirjan kanssa. Ehkä viikon kuluessa kaikki on sitten valmiina ensimmäistä oikolukemista varten!
- - - -

Blogissani ei ole enää kommentointimahdollisuutta. Jos haluat käydä keskustelua kanssani, löydät puhelinnumeroni ja sähköpostiosoitteeni blogin esittelyn yhteydestä. Keskustelua voi käydä myös kanssani facebookin välityksellä

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Kotisivut http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)