perjantai 12. marraskuuta 2010

Venäjä tahtoo edistää Suomen kanssa innovaatioita ja palvelujen nykyaikaistumista

Venäjän valtiolliset pyrkimykset vastaavat hyvin Suomen virallisia intressejä. Tämä tuli näkyville Suomen tasavallan presidentti Tarja Halosen valtiovierailun aikana. Venäjä tahtoo edistää innovaatioita ja palvelujen nykyaikaistamista. Kansantalouden näkökulmasta Venäjän pyrkimys on jopa mitä tärkein Venäjän omalle hyvälle tulevaisuudelle. Siksi ei ole lainkaan ihme, että Venäjä tahtoo nähdä Suomen strategiseksi partneriksi näiden hyvien tavoitteiden rakentamisessa. Suomi saa huomattavaa hyötyä liiketaloudellisesti ja hyvinvoinnin puolesta, mikäli Venäjällä edellä mainittu kehitys rakentuu toivotulla tavalla. Suomen ja Venäjän etu on jälleen kerran yhteinen.

Tänään internetissä julkaistu Venäjän kauppatie –lehti, joitakin päiviä myöhemmin myös sanomalehtenä ympäri keskeisiä liikepaikkoja ja raja-aluetta jaettava sanomalehti, kertoi näistä ja monista muista yhteisistä hankkeista Venäjän ja Suomen välillä.

Suomen tasavallan presidentti Tarja Halonen ilmoitti, että Suomi tukee viisumivapautta Venäjän kanssa. Kirjoitin presidentti Halosen valtiovierailusta artikkelin Venäjän kauppatie –lehden marraskuun 2010 numeroon. Keskusteluissa nimenomaisesti innovaatiot ja palvelujen nykyaikaistaminen olivat keskeisellä sijalla. Myös omasta puolestani jaksan toivoa, että nämä rakentavat, strategista kumppanuutta mahdollistavat, seikat olisivat hallitsevassa asemassa suomalaisten käydessä keskustelua Venäjästä.

Pohdin myös artikkelissani bisneksen tekemistä epävarmassa maailmassa, jonka talouskehityksen suhteen on yhä edelleen laadittu monia varoittavia analyyseja. Artikkelissani referoin Maailmanpankin, Aleksei Kudrinin, Elvira Nabiullinan, Jeffrey Mankoffin sekä Sergei Gurivin ja Aleh Tsyvinskin äskettäin tekemiä arvioita talouden kehitystarpeista.

Круглый стол ”Приграничное сотрудничество: вопросы и ответы”


Pyöreän pöydän keskustelusta, ks. myös blogikirjoituksen pari päivää sitten.


- - - -

Jälkikirjoitus:
Tuttujen tyyppien on turha salailla itseään niin kuin Järvenpään Elisa-laajakaista verkossa surffaileva tyyppi tahtoo tehdä, kun tutkii blogiani. Itse asiassa varmin tapa tehdä itsensä nähdyksi, on yrittää salata itsensä, jolloin sellainen surffailija paljastuu. Sitä paitsi Chrome ei ole sekään sinulla kovin suotuisa tarkoitusperiäsi varten, mikäli tahdot olla näkymätön! Mutta itse lukuharrastukseesi blogissani... Eikö ollutkin hyviä venäjänkielisiä juttuja siitä, miten Kavkaz Centerin ympärillä hiippailevat ja flirttailevat hämärätyypit aiheuttavat turvallisuusriskin Suomessa? Puhu ja kysy suoraan minulta, älä hiippaile!

Blogissani ei ole enää kommentointimahdollisuutta. Jos haluat käydä keskustelua kanssani, löydät puhelinnumeroni ja sähköpostiosoitteeni blogin esittelyn yhteydestä. Keskustelua voi käydä myös kanssani facebookin välityksellä

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Kotisivut http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)