torstai 27. tammikuuta 2011

Moskovan Domodedovan iskun takana Al-Qaidan arabitappajien synnyttämä wahhabilainen jihadistiryhmä, ei kärsinyt tšetšeenikansa

Miksi mikään ryhmä ei ilmoittaudu terrori-iskun tekijäksi?

Tulkintani on vaikenemiselle, että nämä pienet bandiittiryhmät eivät halua tulla syylliseksi tekoon, vaan tahtoisivat kääntää pois huomion pikkuryhmän hirvittävästä syyllisyydestä, mahdollisesti kansainvälisesti ohjatusta iskusta, kansanryhmien väliseksi jännitteeksi. Iskulla on tavoiteltu venäläisten ja Pohjois-Kaukasian väestön vastakkainasettelua ja epäluuloa, ehkä myös ortodoksien ja muslimien jännitteen lisäämistä, koska sillä tavalla voitaisiin hyökätä Venäjän yhtenäisyyttä vastaan.

Iskun tekijästä on käyty spekulaatiota

Moskovassa Domodedovan lentokentällä tapahtuneen terrori-iskun tekijät ovat varmistumassa: isku tapahtui lentokentän kansainvälisellä puolella, mikä lisäksi epäilyä, että iskun takana olisi kansainvälisesti ohjattu taho, ehkä Stavropolin alueen wahhabilainen jihadistiryhmä «Ногайский джамаат»(Nogai Jamaat, Nogai Jihat), ei siis mikään tšetšeeniryhmittymä tai kärsinyt tšetšeenikansa. Varmuutta ei ole vielä: "kansainvälistä jalanjälkeä" ja yhteyksiä Al-Qaidaan tutkitaan voimakkaasti.

Erityisesti Pakistanin Al-Qaidan tukikohdissa annettu koulutus on herättänyt kiinnostusta. Muistettakoon, että puoli vuotta sitten Al-Qaida lupasi tehdä terrori-iskut lukuisissa kohteissa Eurooppaa.

Al-Qaidan ohessa on kiinnitetty huomiota Venäjän natseihin. Äskettäin tuotiin ilmi, että tietokonepelissä Call of Duty kuvataan terrori-isku kovin vastaavalla tavalla. Tuota esimerkkiä vakavampi seikka on se jälkikommentointi, joka terrori-iskun jälkeen oli tyypillistä. Millaiset tahot etsivät voittoa iskusta, kun kukaan ei ilmoittautunut tekijäksi? Yhtäällä tuli lausahduksia, joissa Venäjää haluttiin venäläisille ja Kaukasia eroon Venäjästä. Samanaikaisesti natsien piirissä "odotettiin" vihareaktioita Pohjois-Kaukasian väkeä vastaan. Muistettakoon, että tiettyjen natsien piirissä on myös Pohjois-Kaukasian jihadisti taistelijoita! Lopputulos olisi voitto näille tahoille, jos viha yltyisi Pohjois-Kaukasian väkeä vastaan ja syntyisi Federaatiota hajottava eripura, jolloin voisi puhua ikään kuin Venäjä olisi "taistossa muslimikansoja vastaan". Nyt tätä ei voi väittää, sillä Venäjä ei taistele Kaukasian muslimikansoja vastaan. Ääri-liikkeet haluavat tuollaista vastakkainasettelua. Tunnustamaton terroriteko provosoi kärsineet venäläiset vihan purkauksiin, jotka voivat luoda tiettyjen tahojen tahtomaa vastakkainasettelua. Todellisuudessa Kaukasian valtaväestö vihaa näitä terroristeja. Natsit eivät ole jihadistitappajien vastakohta, vaan aseveljiä, mitä ei tavallisesti ymmärretä. Sekä natsit että jihadistit hyökkäävät rauhanomaisia muslimeita vastaan, mutta eivät toisiaan vastaan.

Joka tapauksessa terrori-iskun mahdollinen "kansainvälinen jalanjälki" lisää turvallisuustoimia myös Yhdysvaltojen lentokentillä. Aljazeera on moittinut ankarasti Tšetšenian, Dagestanin ja Ingušian taistelijoiden "arabilaistamista" (engl. arabising).

Spekulaatiossa on todettu, että "kansainvälinen jalanjälki" ei ole ihan tyhjästä keksitty ajankohtaisen seikan vuoksi. Arabian kielinen Al Arabiya viittaa Afganistanin ja Pakistanin Al-Qaida -toimintaan ja talebaneihin, joiden huumekauppa on joutunut lisääntyviin vaikeuksiin Venäjän huumetorjunnan tähden. Yhdysvallat ja Venäjä ovat yhdessä muodostuneet uhkaksi terroristitahoille - ja terroristit ovat luvanneet kostaa. On muistettava, että näiden terroristitahojen vihaa lisäsi myös se ajankohtainen tapaaminen, kun 21. tammikuuta 2011 Afganistanin presidentti Hamid Karzai tapasi Venäjän presidentin Dmitri Medvedevin Moskovassa. Kauppasuhteiden lisäksi aiheina olivat huumekaupan valvonta ja terrorismi.

Iskuun osalliseksi epäiltiin erästä nimeltä mainittua miestä, joka sittemmin suljettiin pois tekijöiden joukosta: Razdobudko (Раздобудько), joka vuokrasi joitakin aikoja sitten Volgogradissa tyttöystävänsä kanssa tšetšeeninaisen Zeynap Suyunovan (Зейнап Суюнова) talon. Tämän naisen mies Anverbek Amangaziev (Анвербек Амангазиев) on nimenomaisesti tuomittuna terrorismista ja laittomien aseiden hallussapidosta, istuu tällä hetkellä Levertofon vankilassa. Anverbek kuului mainittuun Nogai Jamaat –terroristiryhmään. Razdobudkon valokuva ei kuitenkaan tue epäilyä, että juuri mainittu henkilö olisi ollut lentokentältä löydetty terroristimies. Razdobudko oli toki suunnitellut terrori-iskua erästä lentokenttäiskua vastaan. Razdobudko on kristinuskosta islamiin kääntynyt mies. Epäily ei kohdistune oikeaan henkilöön, mutta paljastaa viranomaisten tiedustelutietojen ja kokemuksen tähden epäluuloa wahhabilaiseen Nogai Jamaat -ryhmään ja sen Al-Qaida -suhteisiin. Usein tästä Nogai Jamaat -ryhmästä on kirjoitettu "venäläisenä" tai "slaavilaisena" jihad-ryhmänä, mutta unohdettu huolimattomasti näiden bandiittien historiallinen yhteys arabiterroristeihin ja Al-Qaidaan, joka on jopa tunkeutunut samoihin kyliin. Ongelma on vain siinä, mitä Al-Qaida hyötyisi tästä iskusta? Silloin voisi olla Al-Qaidan voimakas varoitus Afganistanin tähden, veljeilystä Amerikan kanssa. Al-Qaidan rooliin kuuluu kuitenkin ilmoitta tekonsa. Nyt ilmoitusta ei ole tullut, vaan ikään kuin joku taho tahtoisi vihamielisyyden kasvavan Venäjän federaation sisäiseksi eripuraksi. Telegraph kutsuu terroristia "New Age terroristiksi" kansainvälisen jihadismin vuoksi. "Jihadistinen kuoleman kultti johtaa väistämättä helvettiin"(The jihadist cult of death will lead, inexorably, to hell).

Nogai Jamaat -ryhmittymää on kutsuttu myösNogain pataljoonaksi («Ногайский батальон»). Stavropolin alueella on ollut wahhabistien kova hyökkäys jo muutaman vuoden ajan. Uskonnon ja politiikan instituutti raportoi tilanteesta maaliskuun 1. päivänä 2007. Wahhabilaisten Nogai Jamaat -bandiittien toiminta alkoi Al-Qaida –johtajan, Saudi-Arabiassa syntyneen arabi-isän pojan Khattabin tähden. Kerroin blogissani 16. lokakuuta 2010 myös siitä, että Pohjois-Kaukasian Al-Qaida –divisioonan perustaja Mohmad Shabaan (Kavkaz Centerin entisessä yläpalkissa äärimmäisenä vasemmalla nimellä Seif Islam (”Islamin miekka”) saatiin surmattu 2. helmikuuta 2010 Dagestanissa. Mainittu Mohmad Shabaan liittyi myös Khattabin järjestämään al-Qaidan divisionaan Kaukasuksella. Juuri sama Khattab oli myös tämän Nogain pataljoonan synnyn lähtökohtana: erityisesti arabit lähettivät alueelle wahhabilaisia taistelijoita ja kehittivät sabotaasitaitoja. Kyse on rinnakkaissolu Dagetanin ja Ingušian alueen terroristeille. Vuonna 2007 tämä ryhmä koostui muutamasta kymmenestä wahhabilaisesta arabista, jotka järjestivät aiemmin hyökkäyksiä Shelkovskoyn alueella. Mukana on ollut ryhmän selkärankana Stavropolin muutamia asukkaita. Laittoman aseellisen ryhmän johtaja Tahir Bataev (Тахир Батаев) ja kolme veljestä Ulibei (Улубей), Kambii (Камбий) ja Tahir Elgushiev (Тахир Елгушиев). Kavkaz Center kertoi 23. maaliskuuta 2007 (kello 20:10) emiiri Tahir Bataevista. Hän on syntynyt 30. toukokuuta 1973, ylioppilas Shlekovskajasta, oikeustieteellisen tiedekunnan opiskelija Tšetšenian-Ingushian valtioyliopistosta, josta hän myös valmistui. Hän oli aktiivinen jo ensimmäisessä ja suuressa terroristijoukkojen vallankaappausyrityksessä Venäjän Federaation valtiota vastaan. Hän oli naimisissa, neljä lasta. Mutta 21. maaliskuuta 2007 terroristipäällikkö sai lopun, pääsemättä kuitenkaan neitseistä tai viinirypäleistä nauttimaan paratiisiin.

Nogai Jamaat –ryhmän kannattaja kommentoi 17. heinäkuuta 2010 (kelo 1:06) Doku Umarovin videota ja onnitteli ”huomattavasti menestyksestä poistaa FSB eversti hengiltä”. Hänen mukaan FSB:n ”on liian myöhäistä katua ja päästä pois vastuusta tämän koiran työstä”. Muistettakoon eilen kirjoittamaani analyysia Hunafa-terroristisivuston ilmapiiristä: siellä riemuittiin avoimesti lentokentän terroriteosta. Hunafa-sivusto on syntynyt Al-Qaidaan sitoutuneen Seif Islamin käskystä.

20 vuotta vanha mies Pohjois-Kaukasiasta

Viranomaiset ja kansainvälinen tutkijaryhmä ei ole voinut välittömästi varmistaa, kuka on iskun takana. Erilaiset vaihtoehdot täytyy tarkistaa. Tämä lisää spekulaatiota, jota täytyy vain kestää. Tuoreissa pohdinnoissa tämä terrori-iskun tehnyt mies olisi sittenkin Pohjois-Kaukasiasta, noin 20-vuotias henkilö.

Nuoren miehen henkilöllisyyttä tai yhteyksiä alueella vaikuttaneisiin bandiittiryhmiin ei ole esitetty. Tällöinkin jää ihmeteltäväksi, miksi mikään ryhmittymä ei ole ottanut kyseenalaista "kunniaa" terrori-iskusta. Tulkintani on vaikenemiselle, että nämä pienet bandiittiryhmät eivät halua tulla syylliseksi tekoon, vaan tahtoisivat kääntää pois huomion pikkuryhmän syyllisyydestä, mahdollisesti kansainvälisesti ohjatusta iskusta, kansanryhmien väliseksi jännitteeksi. Iskulla on tavoiteltu venäläisten ja Pohjois-Kaukasian väestön vastakkainasettelua ja epäluuloa, ehkä myös ortodoksien ja muslimien jännitteen lisäämistä, koska sillä tavalla voitaisiin hyökätä Venäjän yhtenäisyyttä vastaan. Tutkijat tietävät jo terrori-iskun osallistuneen henkilön nimen, mutta vaikenevat siitä toistaiseksi.

Muistettakoon tässä ohessa, että Suomessa Korkein oikeus ei luovuttanut päätöksensä 22.12.2010 perusteella erästä ammattitappajaa, joka oli osallistunut yhdessä mm. Aslam Astamirovin kanssa myöskin wahhabilaisen Jamaat Yarmuk (Джамаат Ярмук) –terroristijärjestön hyökkäykseen 28.7.2002. Wahhabilaiset jihadistit voivat paeta nyt Suomeen, sillä täällähän nämä ammattitappajat saavat olla turvassa. Helmikuussa 2010 kerroin myös Al-Qaidan soluista ja bandiittiryhmistä Venäjällä. Kärsinyt tšetšeenikansa ei pidä siis kärsiä nyt Moskovassa tapahtuneen terrori-iskun jälkeen yhä lisää, vaan huomio pitää kohdistaa oikein Al-Qaidan moni-ilmeiseen kansainväliseen terrorismiin.


Tässä kuvassa on Kavkaz Centerin silloinen yläpalkki manipuloitu helvetin tulien avulla, jotka puuttuivat jostakin syystä alkuperäisestä kuvasta, lähde: Yamartnah- - - -

No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +358 44 322 2661 or my email juhamolari-ÄT-gmail.com (см. -ÄT- = @). You can discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)