torstai 13. tammikuuta 2011

Nyt suomalaiset saavat ostaa Laatokan ja Äänisen rannoilta kiinteistöjä

Venäjällä äskettäin tehty selkeyttävä ilmoitus ulkomaalaisten osto-oikeuksista kertoo ihanalla tavalla uudesta syntyneestä maailmastamme: nyt suomalaiset voivat ostaa kiinteistöjä yhtä hyvin Laatokan ja Äänisen rannoilta kuin Pietarin ympäristöstä.

Johtopäätökseni on, että antifasistinen päätös tuottaa paremman onnen ja varmasti rauhan, mutta fasistinen maailma ei sitä onnea, rauhaa ja vaurautta voinut antaa.

Siihen vanhaan natsiaikaan suomalaiset yrittivät väkivalloin laajentaa rajojaan mahdollisimman kauas itään. Pro Karelian nykyinen puhemies Heikki Reenpää oli jopa seuraamassa rinta rottingilla, kun aseveljet katkaisivat Elämän tietä Leningradin voittamiseksi. Vaan ei Leningrad kaatunut eikä niitä kiinteistöjä jaettu jo tehtyjen suunnitelmien mukaisesti. Vaan ei Astoria-hotellissa Hitler pitänyt voitonjuhliaan. Risto Ryti (Kansallinen edistyspuolue) ja Väinö Tanner (SDP) hyväksyivät jopa aseveljeyden Hitlerin natsi-Saksan kanssa, kun matka oli kauas itään. Sellainen natsimaailma aiheutti uhkan hyville ja turvallisille naapurisuhteille, mutta nyt elämme paremmassa maailmassa: Laatokka ja Ääninen sekä Pietari ovat taas avoimet suomalaisille – ilman rynnäkkökivääriä, ilman Rytiä ja Tanneria, ilman aseveljeyttä ja Hitleriä. Elämän tietä ei enää katkaista, vaan nyt rakennetaan siltoja.

Venäjällä kaikki ei ole ostettavissa

Venäjä on avannut valtavat maa-alueet ulkomaiselle yksityiselle omistukselle. Toki tämän avautumisen jälkeen on kuultu Suomessa närkästyneisyyttä, koska Venäjällä kaikki ei ole sittenkään kaupan ostettavissa. Viime aikoina on ollut Suomessa närkästyneisyyttä, koska Venäjällä oikeus ei ollut ostettavissa, vaikka Hodorkovskilla ja hänen tukijoillaan olisi ollut varmasti rahaa. Nyt närkästyneisyys kohdistuu siihen, että suomalaiset eivät voi ostaa ihan mitä tahansa toisen omistamaa maa-alaa (eikä oikeuttakaan!). Jostakin syystä närkästyneillä suomalaisilla on kuvitelma, että he voivat omasta puolestaan päättää itse, mitä saavat ostaa, jos vain hinnasta sovitaan. Kun rahanippu on tarpeeksi komea, niin suomalainen maailmanvalloittaja luulee ostavansa ihan mitä tahansa!

Venäjällä ei suomalainen maailmanvalloittaja voi ostaa ihan mitä tahansa. Presidentti-instituutio ja Venäjän hallitus sekä kansakunnan arvokkuus eivät ole myytävissä suomalaisille. Oikeuslaitos ei ole myytävässä suomalaisille. Venäjä päättää omistaa myös tietyt maa-alueet eikä myy niitä suomalaisille. Sepä närkästytti kovasti muutamia toimittajia, joilla ei ilmeisemmin olisi ollut edes rahaa tiettömän taipaleen takana olevan korpimetsän ostamiselle. Muistan joskus nähneeni lähikaupassa pikkupojan, joka oli päättänyt saada karkkia, mutta äidin kielto yllytti vain suurempaan himoon. Jotakin samaa tapasin, kun suomalaiset olivat innolla ostamassa äiti-Venäjän maata.

Suomalaisen maailmanvalloittajan Venäjä-valloitus pysähtyi?

Todellakin on unohtunut uutisoinnissa se valoisa puoli, että suomalaiset voivat ostaa. Niitä sanoja pitää toistaa yhä uudestaan: voivat ostaa, voivat ostaa, voivat ostaa… Demokraattinen Venäjä ja sen markkinatalouden sitoutuminen globaaliin maailmaan sallivat suomalaisten ostaa kiinteistöjä hyvin hienoilta seuduilta Laatokan ja Äänisen rannoilta sekä monilta muilta alueilta. Nyt pääsee jopa Uralille saakka. Jo aiemmin ovat toki suomalaiset voineet myös ostaa hyvin kerrostaloista liike- ja asuinhuoneistoja tai vaikka kokonaisia tehtaita. Koko ajan on kuitenkin vallinnut suomalaisessa mediassa pelko, että suomalaisen maailmanvalloittajan Venäjä-valloitus pysähtyisi yhtä tylysti kuin Rytin ja Tannerin natsi-henkinen retki Sosialistista neuvostotasavaltojen liittoa vastaan, valloitus jäisi tosin lyhyeksi – voisi kääntyä lopputulokselta jopa negatiiviseksi. Nyt on jo luettu ennakoiden, että venäläiset ovat ostaneet kiinteistöjä Suomessa. Maanpuolustuksemme innokkaat vartijat ovat toivoneet jonkinlaista Mannerheim-linjaa venäläisten ostoaikomusten rajoittamiseksi, sillä suomalaisten maailmanvalloittajien Venäjä-valloitus näyttää Venäjällä suhteellisesti vähäisemmältä kuin venäläisten ostokset Suomessa, joka on mittakaavassa kovasti pienempi kuin Venäjä. Jos et usko tähän papin väitteeseen, voit silmäillä Suomen ja Venäjän mittakaavaeroja kartan avulla. Jos olisit kuitenkin vähän rehellisempi kartan ääressä, niin näyttäisi jopa siltä, että suomalaisilla maailmanvalloittajilla on Venäjällä ostettavaa suuremmat maa-alueet kuin koko nykyisen Suomen pinta-ala!

Kuka ostaisi Suomen syrjäseudut?

Maanpuolustuksemme etuvartio on nyt toivonut rajoituksia venäläisten ostoksille Suomessa. Nämä älyvälkyt tahot pelkäävät venäläisiä ja ilmeisesti otaksuvat, että Kainuun ja Pohjois-Karjalan kiinteistöjen arvot nousevat kovasti tässä kapitalistisessa järjestelmässä, jos raja-alueen lähellä venäläiset eivät saisi enää nostaa niitä: ehkä suomenruotsalaiset vauraat suvut pelastaisivat ukkiensa ja mummiensa mökkiä myyvät tahot tuolta itäisestä Suomesta? Ehkäpä jopa Ahvenenmaalta saapuisivat uudet omistajat, jotta suomalaiset saisivat jatkossakin riittävän taloudellisen korvauksen myymistään kiinteistöistä mainituilta rajaseutualueilta, joissa oli tätä aiemmin vuosikausia ongelmana, että kylät olivat tulleet hiljaiseksi ja asuntojen arvot olivat kohtuuttoman alhaiset. Luultavasti Nokian ja Fortumin optiomiljonäärit pelastaisivat nuo Suomen syrjäseudut, joissa venäläistä käytäntöä noudattaen ulkomaalaisten osto-oikeutta rajoitettaisiin vastavuoroisesti?

Valitettavasti en oikein jaksa uskoa, että mediassa jäkättävät suomalaiset ovat jaksaneet ajatella kapitalisminsa toispuoleisuutta ja älyttömyyttä aivan loppuun saakka. Jossakin määrin tuo venäläisiin kohdistama ostopelko vaikuttaa alitajuiselta ja primitiiviseltä psyykkiseltä oireelta: jäivätkö nämä suomalaislapset riittämättömään äidin antamaan rintaruokintaan vauvoina? Monet kerrat olen kuullut kauheaa huolestuneisuutta, että venäläiset tulevat Suomeen ja ostavat kaikki rannat eikä kohta suomalaiset mahdu mihinkään. Onneksi pääasiassa olen tavannut onnellisia suomalaisia myyjiä, kun ovat saaneet myytyä kiinteistönsä. Niin onnellisia ovat olleet molemmat: suomalainen myyjä ja venäläinen ostaja. Eikä siihen onneen tarvittu mitään aseveljeyttä, Natoa tai muuta voimakeinoa!

”Älä himoitse lähimmäisesi huonetta”

Tämä maanpuolustuksemme etuvartio vaatii vastavuoroisuutta, mikä tarkoittanee, että venäläisten tulisi saada ostaa vähintään Suomen kokoinen maa-ala Suomesta, kun suomalaiset saavat ostaa myös niin valtavasti maa-alaa Venäjältä. Tämä tarkoittanee tiettyjä rajoituksia raja-alueiden ostamiseen, mutta sehän ei Suomen päättäjiä kauhistuta, sillä venäläisten omistamista maamme ydinalueilla ei mitenkään tietenkään rajoitettaisi: Suomenlinna, Kaivopuisto, Päijänne ja Saimaa ovat aivan turvallisia vastavuoroisia ostokohteita suomalaisille, jotka voivat ostaa Venäjällä Laatokan, Äänisen, Pietarin ja Moskovan ympäristön upeita alueita, tai mennä jopa Uralin taakse.

Älä himoitse lähimmäisesi huonetta. Älä himoitse lähimmäisesi vaimoa äläkä hänen palvelijaansa, palvelijatartaan, härkäänsä, aasiansa äläkä mitään, mikä on lähimmäisesi omaa.”
– Toinen Mooseksen kirja 20:17


- - - -

No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +358 44 322 2661 or my email juhamolari-ÄT-gmail.com (см. -ÄT- = @). You can discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)