sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Postillan toimipiste on vireä useiden tukijoiden ansiosta

Postillan toimipiste on vireä useiden tukijoiden ansiosta
(mielipidekirjoitus Etelä-Uusimaa -lehdessä 16.1.2011)

Pohjan suomalaisen ja Pohjan ruotsalaisen seurakunnan yhteinen diakoniatyön kokouspaikka Pohjan pitäjän asukkaille jatkaa virkeänä hyvää toimintaansa myös vuonna 2011. SPR:n Pohjan osasto tukee taloudellisesti Postillaa ja on palkannut myös vuodeksi 2011 emännän Postillaan. Julinien säätiö on hyvin merkittävästi tukenut diakoniatyön toimintaedellytyksiä Pohjan pitäjän alueella. Yhteistyötä tehdään myös kaupungin vanhustenhuollon ja mielenterveystyön sekä seurakuntien nuorisotyön ym. kanssa. Yhteistyö Ikäihmisten tuki ry.:n kanssa jatkuu.

Totta kai Raaseporin kaupungin päätös kieltäytyä avustuksesta Postillan hyväksi kirpaisi Pohjan seurakuntia, vähintään moraalisesti: meidän täytyy repiä se raha muusta toimintamäärärahastamme. Tarkistettakoon, että Postillan toimintaa ei kukaan ole kuitenkaan siirtämässä mihinkään muualle! Seurakunnissa oli jo syksyllä 2010 tehty budjettiin rahavaraukset sitä varten, että Postillan useat tuhannet kävijät saavat myös vuonna 2011 hyvää palvelua, joka perustuu kristilliseen lähimmäisrakkauteen.

Kaikkien em. järjestöjen hyvän avustuksen ja lukuisten vapaaehtoisten ihmisten tuen ("arkienkelten") lisäksi Pohjan seurakunnat ovat varanneet kirkollisverojen avulla saamistaan verotuloista noin 33.000 euroa Postillassa tapahtuvan työn hyväksi vuodelle 2011.Täten myös seurakuntiemme jokainen jäsen tukee jäsenyydellään Postillassa tapahtuvaa toimintaa.

Ihmisten juoruissa ja jopa seurakuntien luottamushenkilöiden keskuudessa on säikytti erheellistä huhua, jonka mukaan Postillan toiminta aiottaisiin lakkauttaa. Älä pelkää huhuja, älä ainakaan vahvista niitä! Tule nauttimaan elämästäsi Pohjan kauppakeskuksessa sijaitsevaan Postillaan!


Juha Molari
kirkkoherra, Pohja