maanantai 17. tammikuuta 2011

Pro Karelia, Aluepalautus, Karjalan Liitto, Kavkaz Center ja muut vihamieliset suomalaishankkeet syynä Karjalan kiinteistöjen ostokieltoon

Suomalaiset ovat ansainneet epäluottamuksensa omilla teoillaan, puheillaan ja vaarallisilla hankkeillaan. Venäjän epäluulo perustuu hyvin monipuoliseen oikeaan tietämykseen.

Pro Karelia, Aluepalautus, Karjalan Liitto ja muut Suur-Suomi –hankkeet sekä Kavkaz Center ovat hyvin hyvin keskeiset syyt ulkomaalaisille annettuun ostorajoituksiin Karjalassa Venäjällä. Venäjällä on jo pitemmän aikaa ilmaistu huolestuneisuus suomalaisten harjoittamaan separatistiseen ja vihamieliseen toimintaan Venäjää ja venäläisiä vastaan (ks. Juha Molarin esitelmästä s. 25-26). Esimerkiksi vuonna 2004 Gallup International selvitti 50 000 haastattelussa yli 60 maassa maakuvaa. Suomalaiset saivat lukea häpeäksemme, että yli 60 % suomalaisista suhtautui melko tai erittäin kielteisesti Venäjään, vain vajaa 10 % suhtautui myönteisesti. Olimme pahimpia koko maailmassa, heti kosovolaisten jälkeen. VTT, dosentti Inga Jasinskaja-Lahti on ollut toteuttamassa tutkimusta ”Venäjän- ja vironkielisten maahanmuuttajien syrjäytyminen ja integraatio Suomessa”. Venäjän- ja vironkielisistä maahanmuuttajista yli 40 % oli kokenut työnhaussa työsyrjintää. Työpaikkakiusaamista oli kokenut yli 25 %. Kiusaamista harjoittivat työtoverit. Syrjintä ja kiusaaminen koskivat sekä virolaisia että venäläisiä. Etninen tausta esti työssä ylenemisen enemmän kuin joka viidennen mielestä. Noin 35 % oli kohdannut jokapäiväisessä ympäristössään solvauksia, tönimistä ja muuta arkielämän rasismia. Enemmän kuin joka viides oli kohdannut naapureiden taholta rasismia. Noin 20 % oli kohdannut asunnon hankinnassa rasismia: vuokralaisen valinnassa etninen tausta häiritsi, pankista oli myös vaikea saada lainaa. Venäläiset, suomalaissyntyperäiset venäjän kieltä puhuvat ihmiset ja virolaiset maahanmuuttajat kohtasivat Suomessa syrjintää. Venäläiset olivat vihatuimpia kurdien, arabien ja somalien rinnalla. Suomen vähemmistövaltuutetulta valmistui vasta äskettäin tutkimus ”Venäjänkielisten työllisyys ja työsyrjintä 2010": tutkimuksen mukaan Suomelle olisi eduksi löytää paremmin venäjänkielisten kyvyt, sillä edes korkeasti koulutetut venäläiset eivät saa aina hyvää työtä Suomesta, ennakkoluulot ja tietämättömyys aiheuttavat syrjintää. 25 % venäläisistä koki Suomessa syrjintää työn etsinnässä ja työsopimuksia sovittaessa. Myös Aira Vehaskarin tutkimus Talent Available (EVA 2010) tuo ilmi, että suomalainen liike-elämä menettää mahdollisuuksia ja miljoonia euroja, koska maahanmuuttajat eivät saa osaamisensa mukaisia työmahdollisuuksia Suomessa (ks. artikkelini Venäjän kauppatie -lehdessä 12/2010).

Suomalaiset ääriryhmät ovat saaneet toimia Suomessa jopa opetusministeriö- ja EU-rahoituksen turvin! Eräät merkittävät poliitikot ovat olleet avoimesti mukana toiminnassa, jota nämä Suomen ja Venäjän välistä rauhansopimusta ja rajasopimusta pilkkaavat tahot ovat pyörittäneet. Näiden syiden tähden Venäjällä on ollut perusteltu syy epäluottamukseen suomalaisten Karjala-hankkeita kohtaan, vaikka kyse olisi Karjalassa tapahtuvista kiinteistöjen ostosta. Mainittujen järjestelmien ja yhteisöjen toiminnasta maksetaan nyt siis sitä kiusallista hintaa, että Suomen ja Venäjän rajan tuntumasta on rajattu ulkomaalaisten osto-oikeuksien ulkopuolelle huomattavat maa-alueet. Suomen vihamielistä Venäjä-politiikkaa on säestänyt myös ihmisoikeusloukkaukset venäläisperheitä vastaan Suomessa. Viime vuosien aikana on tullut näyttöä myös kärsineistä henkilönimistä, kun aiemmin tutkimukset olivat vain akateemisia selvityksiä, jotka levisivät vähemmän suuren yleisön tai edes päättäjien tietoon. Nämä karut ihmiskohtalot ovat tulleet laajasti kaikkien venäläisten hyvään tietoisuuteen (ks. esim. Suomen suurlähetystössä työskennellyttä ex-konsulia Simo Pietiläistä ja Paavo Salosta vastaan nostettu syyte; Suomalaisen median taistelu venäläiseksi miellettyä ortodoksista uskoa vastaan).

Kaiken lisäksi Venäjällä on varmasti pistetty merkille Suomen NATO-optio ja –flirttailu. NATO-option kanssa nautiskeleva valtio ei voi saada rajojen tuntumaan kiinteistöjen osto-oikeuksia! Venäjän valtamediassa on havaittu, että Alexander Stubb on virittänyt ulkopoliittista levottomuutta koko ulkoministerikautensa ajan. Jo ennen kiinteistöjen ostorajoitusta Laatokka-2009 oli vastaus Suomen ulkopolitiikan luomaan luottamuspulaan. Pian Georgian hyökkäyksen ja Alexander Stubbin 080808-lausunnon jälkeen Pravda-lehdessä (22.8.2008) eturivin journalisti, Venäjän akatemian geopoliittisten ongelmien («Академия геополитических проблем») varapuheenjohtaja, entinen lentäjä, eversti Vladimir Anohin (Владимир Анохин) arvioi hyvin rajusti Itävallan ja Suomen mahdollista NATO-jäsenyyttä. Jutun otsikko kertoo paljon: НАТО готовит неожиданный "удар" в Европе, ”Nato valmistuu yllättävään iskuun Euroopassa”. Anohin jatkaa otsikon jälkeen kovasti, tietäen nimenomaisen hyvin Suomen ulkoministerin seikkailut informaatiosodassa Venäjää vastaan Georgian hyökkäyksen jälkeen: ”Georgia ja Ukraina eivät ole iso kysymys, mutta sellaiset maat kuin Itävalta ja Suomi ovat”. Ahohinin Pravda-jutussa käytiin läpi Georgian ja Ukrainan Nato-tarpeita, mutta viitattiin lopulta tärkeimpään: Euroopan kohtalo ratkeaa Itävallan ja Suomen kohdalla.

Venäjällä poliittiset päättäjät ovat hyvin tietoisia, miten EU:n ihmisoikeusalivaliokunnan suomalainen poliitikko Heidi Hautala on riehunut Venäjää hajottavien voimien mukana mielenosoituksissa. Ei pelkästään minkään yksittäisen tapauksen, vaan tämän kaiken yhteisseurauksena Suomen valtion maine on likaantunut: politikointi on epäonnistunut, ajautunut umpikujaan ja virittänyt epäluottamusta Venäjällä, mikä näkyy nyt raja-alueiden ostorajoituksissa ulkomaalaisille henkilöille. Suomessa olisi nyt aika katsoa itseään peiliin!

Kesällä 2009 tuli hyvin Venäjällä yleiseen tietoisuuteen ja Suomessa Pro Karelia- yhteisön aktivistien tietoon, että Petroskoissa joutui syytteeseen ja sai lopulta tuomion eräs 47 vuotta vanha mies, joka oli jakanut lehtisiä alueen liittämiseksi Suomeen. Petroskoi oli osa Suomea, kun Suomen ja Saksan miehitysjoukot valloittivat alueen jatkosodassa. Sinä aikana myös nämä sotilaat jakoivat suomalaissaksalaista siementä paikallisiin naisiin, mistä perintönä alueella asuu paljon sodan aikana tai pian sen jälkeen syntynyttä väestöä, joiden isästä ei ole tarkempaa tietoa. Virosta käsin Pro Kareliaa kaitseva Veikko Saksi kirjoitti 30.6.2010 Pro Karelian sivustolla, että ”jos petroskoilainen 47-vuotias mies nyt tuomitaan, on kansainvälisen median, ihmisoikeusjärjestöjen, samoin kuin Suomen presidentin, pääministerin ja ulkoministerin, syytä ottaa asia vahvasti esille venäläisten kanssa”.

Sergei Lavrov 2005: Vaarallinen suuntaus

Suomen ja Venäjän välistä rauhansopimusta ja rajasopimusta pilkkaavia tahoja voi verrata uskonnollispoliittisiin äärilahkoihin. He eivät katso sopivaksi, että heitä vastaan osoitetaan mitään ankaraa kritiikkiä. Kyse on pyhästä missiota! Aivan hurjimmasta päästä on Aluepalautus ry, jonka Salossa asuva puheenjohtaja ei säästele edes kyydittämisen toivotuksilla niitä suomalaisia vastaan, joilla ei ole ongelmia Venäjän nykyisen poliittisen johdon kanssa!
Lähde: Aluepalautus ry

Suomessa nämä uskonnollispoliittiset ryhmittymät, jotka ovat osittain suljettua salaseuroja, joiden jäseniksi ei oteta siis uusia jäseniä, tunnetaan ”Karjalan palautusta” ajavina erilaisina ryhmittyminä, kuten Pro Karelia, Aluepalautus, Karjalan Liitto ym. Heidän poliittisessa retoriikassaan käytetään jopa uskonnollisia ilmauksia. Pro Karelian päätoimittaja Veikko Saksi itse vertasi 12.1.2009 kirjoituksessaan Pro Karelian toimintaa uskontoon, jossa ”rakkaus Karjalaan siirtää vuoria”. Hänen mukaansa nykyinen rauhansopimus ja rajasopimus olisivat muka ”vahvasti ihmisluontoa vastaan”. Hän ei ole sanallakaan arvioinut moittien, että Pro Karelian puhemies Heikki Reenpää on avoimesti ylistänyt osallisuuttaan natsijoukkojen rinnalla Leningradin Elämän tien –katkaisuun. Veikko Saksi myönsi 19.4.2009 lahkonsa aggressiivisen aatesisällön, hän sananmukaisesti jopa puhui ”ratkaisemattomista aggressioista”, joista hänen mukaansa olisi pitänyt puhua presidentti Medvedevin kanssa, jotta aggressiot olisi ratkaistu rajoja siirtäen.

Suomessa nämä vaaralliset liikkeet ovat saaneet hämmästyttävästi toimia ilman viranomaisten laillisuusvalvontaa, vaikka ne tukevat avoimesti naapurivaltiota hajottavaa separatismia. Jopa Kaukasian ja Al-Qaidan terrorismia tukeva Kavkaz Center sivusto toimii yhtäläisesti suomalaisresurssein ja esittää tukea edellä mainituille uskonnollispoliittisille ryhmittymille, jotka tahtoisivat kumota Suomen ja Venäjän välisen rauhansopimuksen ja rajasopimuksen. Suomesta käsin harjoitettu Kaukasian terrorismin ja kaikkinaisen separatismin tukeminen on hyvin selvästi tullut Venäjällä keskeisten vaikuttajien tietoon. Edes wahhabilaisia tappajia ei saada Venäjälle tuomioistuimen eteen, koska Suomi suojelee ammattitappajia, jotka ovat hyökänneet Venäjää vastaan.


Suomessa vallitsevat arveluttavat hankkeet ovat tulleet hyvin Venäjän poliittisen johdon tietoon. Venäjän ulkomaanministeri Sergei Lavrov (Сергей Лавров) kutsui Karjala-vierailunsa aikana 2005, että ProKarelia on ”vaarallinen suuntaus”. ”Nämä esittävät aluevaatimuksia, tahtovat kirjoittaa historiaa uusiksi”, Lavrov kertoi. Andrei Fedorov kertoi vuonna 2007, että on syytä muistaa, miten viime vuosina jotkut ”Pro Karelian” kaltaiset järjestöt tai heitä lähellä olevat henkilöt ovat avoimesti puhuneet Suomen Nato-jäsenyydestä mahdollisuutena painostaa Venäjää. Myös venäläinen lehdistö on tunnistanut, että ProKarelia-lahkolla on viha Venäjää vastaan. Dmitri Kondrashov kirjoitti artikkelin aggressiivisesta "rintamalinjasta" Venäjää vastaan. ProKarelia oli tuossa rintamassa Venäjää vastaan. Aleksei Ukkone kirjoitti monta artikkelia vuonna 2005, mm. Izvestija lehteen siitä, miten ProKarelia tahtoo saalistaa Karjalan. 100 000 suomalaista oli allekirjoittanut vetoomuksen idean puolesta. ProKarelia väittää kotisivuillaan, että idean takana olisi 38 % suomalaisista (2005). ProKarelian suunnitelmaan kuuluu anastaa Venäjältä Karjalan tasavalta ja Karjalan kannas, Viipurin kaupunki ja Leningradin alue sekä Petsamo ja Murmansk Suomelle. Kachaeva Jolanta kirjoitti Trud-lehdessä (6.2.2008) Viron, Latvian ja Suomen "fasisminkaltaisista järjestöistä", jotka esittivät vaatimuksen Venäjälle palauttaa ne maat, jotka Baltian maat ja Suomi menettivät Toisen maailmansodan jälkeen. Näin vaadittiin kansainvälisen konferenssin osanottajien päätöslauselmassa: "Tarton rauha ja nykyaika". Hän viittasi myös asianajaja Kari Silvennoisen tapaukseen: Pro Karelian juristiksi Venäjällä ja Suomessa mielletty Silvennoinen on tullut tunnetuksi sekä Karjalan kiinteistöjen tähden nostamansa aggressiivisen oikeus- ja julkisuuskampanjan tähden että kantelustaan Juha Molarin erottamiseksi pappisvirasta. Suomen kaunein NATO-propagandisti, nykyinen ulkoministeri Aleksander Stubb ilmoitti ProKarelian seminaarissa 25.4.2004, että hän kannattaa Karjalan siirtämistä Suomen haltuun pitkällä tähtäimellä. ProKarelia saa tukea Suomen hallituksessa. Myös Martti Ahtisaari ei herätä Venäjällä luottamusta.

Suomen valtion ja EU:n rahoitusta Venäjää vastaan

Karjalan Liitto toteaa itse, että se on jatkuvasti toiminut koko olemassaolonsa ajan luovutetun Karjalan kysymyksen ratkaisemiksi. Yhdistyksen virallisten sääntöjen 2 §:ssä Liitto ilmaisee tarkoituksekseen: ”- - - toimia karjalaisten sekä karjalaisuudesta kiinnostuneen väestön kulttuuri- ja etujärjestönä, sekä toimia luovutetun Karjalan kysymyksen ratkaisemiseksi”. Liittokokouksessa 2005 hyväksytyn Karjala-ohjelman mukaisesti Karjalan liiton tavoitteena on selväsanaisesti rajojen siirto: ”- - - että maamme poliittinen johto seuraisi Venäjän muuttuvaa tilannetta aktiivisesti ja avaisi Venäjän kanssa neuvottelut luovutetun Karjalan palauttamisesta heti, kun niiden käymiseen realistisella tavalla on mahdollisuuksia ja molemmat osapuolet ovat siihen valmiita”.

Sanomattakin on pidettävä outona Venäjän näkökulmasta ja voimassaolevia rauhansopimuksia tukevien ihmisoikeusaktivistien näkökulmasta, että kaikesta huolimatta Karjalan liitto saa toimia Suomen valtion budjettirahoin ja EU-avustusten varassa. Karjalan Liitto luo romanttista kaipuuta ihmisille ja pyörittää myös huomattavaa rahaliikennettä julkisen rahoituksen avulla. Esimerkiksi vuonna 2007 Karjalan Liitto ry sai Suomen opetusministeriöltä toiminta-avustusta 175 500 euroa ja erillisavustuksia yhteensä 20.004,73 euroa. Tacisprojektin EU-rahoitusosuus oli 114.927,48 euroa ja Interregprojektiin Karjalan Liitto ry sai EU:n rahoituspäätöksenä yhteensä 60.000 euroa, josta Karjalan Liiton omarahoitusosuus oli 18.000 euroa. Tämä oli siis vain pieni osa rahaliikenteestä yhden vuoden – tässä tapauksessa vuoden 2007 – osalta.

Antti Munnukka kirjoitti itsenäisyyspäivän aattona 5.12.2004 mielenkiintoisesti Etelä-Saimaa –lehdessä ”Vaikka PELTILAUTASELLA”.
”- - - MITEN sattuikaan, Karjalan liiton entisestä varapuheenjohtajasta Riitta Uosukaisesta tuli valtioneuvos samaan aikaan, kun keskustelu Karjalan palautuksesta on virinnyt aivan uusille urille. Jääskessä syntyneestä Uosukaisestahan muistetaan Tiluliin lisäksi se, että hän aikoinaan sanoi haluavan Karjalan takaisin, asialla elämöimättä ja "yhtä tyhjänä kuin sen jätimme". Avukseen hän kutsui kansainvälistä oikeutta ja Taivaan Isää.”

Munnukka muistutti Karjala-keskustelun sinnikkäästä synnyttäjästä ja ylläpitäjästä ProKarelia –nimisestä yhteisöstä, ”jota jostain historian oikusta johtavat entiset kustannusyhtiöiden johtajat, Otavan Heikki A. Reenpää ja WSOY:n Antero Siljola”. Munnukka jatkoi ProKarelian taustajoukkojen ja asiantuntijoiden esittelyä: ”- - - muun muassa Karjalan liiton entinen puheenjohtaja, kenraali Rauno Meriö, vuorineuvos Yrjö Pessi, valtiot. tri Jukka Seppinen, professori Pertti Malaska, valtiot. tri Ilmari Susiluoto, emerituspiispa Matti Sihvonen, arkkipiispa Leo, professori Kauko Sipponen sekä Helsingin Sanomien entinen Moskovan-kirjeenvaihtaja Martti Valkonen. - - - ProKarelialla on visiona puheenjohtaja Reenpään mukaan se, että vasta Suomen ja EU:n osana oleva Karjala luo Suomen ja Venäjän välille aidot naapuruussuhteet”.

Karjala Liiton puheenjohtaja, Keskustan kansanedustaja Markku Laukkanen haaveili 20. lokakuuta 2004 Suomenmaa-lehdessä Martti Ahtisaarta Karjalan palautuksen selvitysmieheksi. Kaikesta huolimatta Karjalan Liiton jäsen 86021 Veikko Saksi ärhenteli Karjalan Liiton puheenjohtaja Markku Laukkasta vastaan joulukuun 2005 Karelia klubi –lehdessä (s. 3:). Saksi koki, että Laukkanen olisi haparoinut Karjalan kysymyksessä. Karjalan Liiton varapuheenjohtaja Risto Kuisma (sd) on ottanut eduskunnassa esille Karjalan palautuksen ainakin muutaman kerran – vuoteen 2005 mennessä tiettävästi kahdesti (mikäli Veikko Saksia voi uskoa).

Karjalan ”palauttajat” ja Kaukasian separatistit "Im Bunde"(liitossa)?

Juhani Putkinen on Venäjää imperialistisena roistovaltiona pitävä kersantti, joka opastaa vähäisestä koulutuksestaan huolimatta Varkauden reserviläisiä sotilaallisissa ammunnoissa, toimii reserviläisjärjestön sihteerinä ja 2. varapuheenjohtajana. Hän tykkää tituleerata itseään Viron Suojeluskunnan komentajan neuvonantajaksi ja Viron Maavoimien komentajan neuvonantajaksi. Mies ylistää reserviläisjärjestössä kiellettyjä Suojeluskuntaa, Lotta-Svärdiä ym. Putkinen kuvailee jopa rasistisella vimmalla, että venäläiset olisivat murhanhimoisia kansanluonteeltaan ja kulttuuriltaan. Putkinen seisoi kylki kyljessä Pro Karelian näyttävästi tiedottamassa Karjala-tempauksessa Eduskuntatalon edustalla 6.9.2003 Tshetshenian terroristihallintoa edustavan presidentin Viro-edustajan Imran Ahhajevinkanssa ja puhuivat yhdessä Venäjä-vihaa. Imran Ahhajev toimii tunnustamattoman ”valtion” edustajana Virossa; vain Georgia ja Al-Qaidan johdolla Afganistanin Taleban-hallinto tunnustivat vuonna 2000 mainitut tahot ”valtioksi”. Tämä Ahhajev julisti Suomen eduskunnan portailla 6.9.2003 Pro Karelian näyttävästi esittelemässä tilaisuudessa, että Dudajev olisi voittanut vaalit ”yleismaailmallisesti hyväksytyissä demokraattisissa vaaleissa rauhallisissa oloissa”. Puhe on julkaistu Suomi-Tshetshenia-seuran sivustolla.
Lähde: Pro Karelia 6.9.2003

Äskettäin on jopa järkyttävällä tavalla Pietarissa kärsitty ns. NS WP Novograd (NS-WP НЕВОГРАД) –uusnatsien terroritekoja suorittaneesta bandiittijoukosta, jota Kavkaz Center on markkinoinut myötämielisesti ”inkeriläisinä partisaaneina”, jotka ”vapauttaisivat” Pietarin ja Inkerin alueen Venäjän ”miehityksestä”. Uusnatsien keulahahmona on hurja Dmitri ”hapan” Aleksandrovits Borovikov (Дмитрий Александрович Боровиков), joka sai surmansa pidätyksen yhteydessä. Samanaikaisesti Kavkaz Center on ylistänyt myös Pro Karelian vaatimuksia ”Karjalan palauttamiseksi”, esimerkiksi 29.3.2005 Kavkaz Center julkaisi asiaa koskevan vaatimuksen. Äskettäin 15.1.2011 Kavkaz Center kertoi Alexander Stubbin, Markku Laukkasen ja Pertti Salolaisen toimista Karjalan kiinteistön omistusoikeuden saamiseksi suomalaisille.

Venäjällä miljoonat ihmiset joutuivat kärsimään Suomen poliittisen johdon rakkaudesta Goebbelsiä ja Hitleriä kohtaan. Nyt Suomi näyttää tahtovan taas hallita Karjalan alueita ja suosii Venäjää hajottavaa separatismia. Suomi tykkää Umarovista, Goebbelsistä ja Hitleristä: Suomi haluaa hallita Karjalan alueella ja Venäjällä jakaa

Venäläisillä on ollut perusteltu syy otaksua, että suomalaiset osallistuvat Karjalan alueen kehittämiseen, ja nyt vihamielisesti vaativat, että suomalaiset saisivat kiinteistöjä Karjalassa lähellä Suomen rajaa - mutta vain sillä perusteella, että suomalaiset saisivat menetetyt alueet ”takaisin”. Suomi tykkää Umarovista, Goebbelsistä ja Hitleristä: Suomi haluaa hallita Karjalan alueella ja hajottaa Venäjää.

Sodan jälkeen tuomioistuin antoi Suomessa kevyehköjä rangaistuksia muutamille suomalaisille poliitikoille, jotka olivat syyllistyneet tuohon sotaan. Sitten alkoi Paasikiven ja Kekkosen aika: itänaapuria kunnioitettiin ja ylläpidettiin suhteita. Syyskuussa 2009 Suomessa toteutettiin tutkimus, jossa 505 henkilöä haastateltiin ja sitten uudestaan 502 henkilöä. 57% katsoi, että meidän tulisi palauttaa sota-aikojen poliitikot ”kunniaan”, ja vain 18% oli samaa mieltä tuomioistuimen päätöksestä. 81% piti vääränä, että Karjala kuului Neuvostoliittoon, ja nyt - Venäjään. On luonnollista, että tällaiset merkilliset näkemykset vahvistavat Venäjän varovaisuutta, kun käsitellään raja-alueiden omistusoikeuksia. 14 kesäkuu 1941 Ryti päätti tukea operaatiota ”Barbarossa”, mistä ilmoitti myös seuraavana päivänä Hitlerin hallituksesta kenraaliluutnantti Erich Heinrich. Hitler herätti Rytin ihastuksen: Hitlerillä on suuri sydän ja hyvää tarkoittava mieli, kuten Ryti runoili päiväkirjaansa. .Dmitri Medvedev allekirjoitti asetuksen 9. tammikuuta: asetuksen avulla Venäjä ilmoitti luettelo alueista, joilla ulkomaan kansalaiset ja oikeushenkilöt sekä kansalaisuudettomat henkilöt eivät voi ostaa maata. Presidentin asetus selvensi käsitettä "rajaseutu" luettelemalla alueita, jotka ovat lähellä valtion rajoja, kuten Pietarissa Kronstadtin alue, Viipurissa tietyt alueet, Lomonosovin alue ja Sosnovoborskyn alue. Nyt Suomessa julkisessa keskustelussa syytetään Venäjää eikä ymmärretä katsoa peiliin. Jälleen Suomi rakastaa Rytiä, Goebbelsiä ja Hitleriä.

Suomi ilman naamareitaSuomen hallituksen periaateohjelmassa toukokuulta 2009 pohdittiin ”isoa ongelmaa”, että venäläiset ostavat maata Suomessa. Samaan aikaan TV-ohjelmissa lietsottiin paniikkia väestön keskuudessa. Samaan aikaan suomalaiset ja eräät johtavat poliitikot haluaisivat toteuttaa Karjalan etnisen puhdistusten ja häätää Venäjän näiltä alueilta. Mielestäni suomalaisten muutamien poliitikkojen virittämä huoli mediassa paljasti kääntäen heidän omat primitiivisiset ja aggressiivisiset toivekuvat psykologisten lainalaisuuksien mukaisesti - tällä kertaa Karjalasta saatavan maa-alueen suomalaisesta pahatahtoisesta käyttötarkoituksesta Venäjän turvallisuutta vastaan!

Ajankohtainen esimerkki on Anton Salonen Suomessa : poika ei saa puhua äidinkieltään eikä osallistua kasteensa mukaisesti ortodoksiseen uskoon. Venäläisiä myös syrjitään Baltiassa, mutta Suomi tukee Baltian alueen moraalitonta politiikkaa! Venäjään vihamielisesti hyökkäävät lausunnot ovat hyvin tyypilisiä suomalaisen ”älymystön” keskuudessa. Jos joku henkilö osoittautuu myötämieliseksi Venäjää kohtaan, hän saa nopeasti leimat ”uusstalinisti” tai ”Kremlin imartelija”. Baltian maissa ja Suomessa on aktiivisesti levitetty myös historiaa väärentävää, Venäjää vastaan vihamielisyyttä edistävää propagandafilmiä ”Soviet Story”. Elokuvan vihamielisyys on hyvin tiedostettu Venäjän historian tutkijoiden ja poliittisen johdon keskuudessa.

Elokuvassa käytetään tunnettua ”metaforisen retoriikan menetelmää”, jonka tarkoituksena on epäluottamuksen virittäminen nykyistä Venäjän Federaatiota vastaan ja Venäjän poliittista johtoa vastaan sekä vääristää kuvaa venäläisistä ihmisistä. Juha Molari kritisoi tuota elokuvaa ja sen propagandaa ”perversiksi” vääristelyksi, joka luo vihaa Venäjää vastaan. Tämän jälkeen Pro Karelian päätoimittaja Veikko Saksi ja kirkko katsoivat yhdessä, että tätä pappia pitää rangaista! Veikko Saksi yhdessä ystävänsä, asianajaja Kari Silvennoisen kanssa tekivät kantelut huhtikuussa 2009 Espoon tuomiokapitulille. Silvennoinen teki jopa poliisille tutkintapyynnön, joka ei johtanut edes poliisin haastatteluun tai yhteydenottoon. Voidaan liittyä Johan Bäckmanin vanhaan esitelmään ”Suomi ilman naamareita”: ”Suomen ulkoministeriö on laatinut suunnitelman, joka sisältää täydellisen etnisen puhdistuksen ja maaomistussuhteiden kartoituksen sekä kiinteistöjen siirron suomalaisille. - - - Suomalaisten vihaa Venäjää vastaan voidaan verrata vain natsi-Saksan antisemitismiin tai Yhdysvalloissa aiemmin esiintyneeseen rasismiin. Historiallisesti katsoen suomalaisten viha Venäjää vastaan ilmestyi 1920-luvulla. - - - On ymmärrettävää, että Suomessa asuvat venäläiset kärsivät siitä ja haluavat usein luopua jopa kokonaan venäläisestä identiteetistään”.

Aivan viime aikoina Veikko Saksi, Pro Karelian päätoimittaja, on antanut lausuntoja Suomen TV:ssä: Suomi on syyttänyt Venäjää, koska Karjalan kiinteistöjen omistusoikeuksissa on rajoituksia!

Suomalaiset rakastavat myös terroristeja (Al-Qaidan, Doku Umarov), jos nämä terroristit taistelevat Venäjää vastaan! Pahan akselin toimii käytännössä: "Kavkaz-Center" on julkaissut useita kertoja kauniita juttuja Pro Karjala –ryhmän hyväksi. Terroristit haluavat pilkkoa Venäjän pieniin osiin. Kavkaz Centerin komentokeskus sijaitsee Suomessa, kuten Venäjällä tiedetään varsin hyvin. Johan Bäckman kirjoitti siitä skandaalista, joka tapahtui jo vuonna 1999: "Kun Euroopan unioni vuonna 1999 järjesti edustajakokouksen Helsingissä, Suomen Ulkoasiainministeriöstä Rene Nyberg, tapasi kokouksen edustajien ohessa tshetsheeniterroristeja hotellissaan. - - - Pian Nyberg tuli esille taas: hänet nimitettiin Suomen suurlähettilääksi Moskovaan . "


Juha Molari kirjoitti monta kertaa vuosien 2009-2011 aikana, että "Kavkaz-Center" työskentelee Suomessa. Terroritoiminta ja sen tukeminen ovat täysin moraalisesti sopimatonta. Terroristit eivät palvele Jumalaa, vaan Saatanaa! Ilmeisesti kymmenet ihmiset tekivät kantelun pappia vastaan! Ja mikä on surullista: kirkko ei tue pappiaan! He vaativat, että Molari ei saisi enää työskennellä kirkossa. He väittävät, että sota Venäjää vastaan on oikeudenmukaista – tämä on "pyhä sota" Venäjää vastaan, Doku Umarov on suomalaisille kuin "Aseveli" (ks. Ryti, Tanner Hitler ja Goebbels). Suomalainen pappi menettää työnsä, jos hän arvostelee terroristeja: Suomi tykkää Umarovista, Goebbelsistä ja Hitleristä. Suomi haluaa hallita Karjalan alueella ja hajottaa Venäjän Federaation.


Venäjällä pistettiin laajasti merkille Pro Karelian ja vastaavien tahojen saama tuki Suomessa, kun rauhansopimusta ja rajasopimusta vastustava taho halusi erottaa luterilaisen papin, joka koettiin liian myötämieliseksi Venäjää kohtaan. ”Karjalan palauttajat” ovat omilla aktioillaan rikkoneet luottamuksen. Nämä kaikki muistetaan nyt, kun Karjalan maaomistuksen turvallisuusriskiä arvioidaan.

Карельскую Губернию

Venäjän hallituksen lehti "Российская газета"


Русский Обозреватель 16.4.2010: Прокуратура Финляндии осуждает борьбу с русофобией

Interfax

Татьяна Масс, Финская «инквизиция» («РУССКАЯ МЫСЛЬ» 21 Января 2010 12:36:16)


Russisch Huis – Maison Russe: Обращение ко всем; Обращение к русскоязычным, проживающим в Европе. Обращение к русскоязычным, проживающим в Бельгии; Ranskan, Belgian ja Hollannin venäläisten vetoomus


Jean-Pierre ARRIGNON (professeur université d’Artois) & Irène COMMEAU (Présidente du CLCR)


"ИЗВЕСТИЯ"

Комсомольская правда: Финские националисты вынуждают известного священника покинуть родину. Юха Молари намерен переехать жить и работать в Россию


Комсомольская правда

- - - -

No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +358 44 322 2661 or my email juhamolari-ÄT-gmail.com (см. -ÄT- = @). You can discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)