sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Tšetšeniassa ovat yltyneet toiveet Doku Umarovin kuolemasta

Kuvan lähde: Yamartnah

Tšetšeniassa ovat virinneet laajat huhut Doku Umarovin (Доку Умаров) kuolemasta. Lainvalvontaviranomaiset pyrkivät luomaan kuitenkin todellista kuvaa ennen kuin yhtyvät paikallisen väestön voitonjuhliin. Täytyy muistaa, että Tšetšenian kansa on todella ärtynyt Doku Umarovin nimissä johdetun bandiittijoukon toimiin. He iloitsevat jokaisesta pienestä uutisestakin, jossa otaksutaan Umarovin kuolemaa. Tällä hetkellä epäily on hyvin vahva.

Kaikesta huolimatta presidentti Ramzan Kadyrov (Рамзан Кадыров) korosti, että ”lainvalvonta- ja turvallisuusvirastojen viranomaiset etsivät jatkuvasti tämän jengin johtajaa. He eivät keskeytä, kunnes Umarov on otettu talteen, riippumatta siitä onko hän kuollut, karannut tai haudattu”. Myös ruumiin tunnistaminen oikeuslääketieteen tutkimusten avulla olisi välttämätöntä siinä onnellisessa kohtalossa, että Doku Umarov olisi jo vihdoin saanut surmansa sairauden tai pommin seurauksena.


Tšetšenian laillinen presidentti Ramzan Kadyrov ei sulje kuitenkaan pois sitä mahdollisuutta, että bandiittijohtaja Doku Umarov olisi jo todellakin vihdoin kuollut. Kaksi viikkoa sitten tapahtunut ilmaisku viritti pohdinnat Umarovin kuolemasta. Myös vuoriston kylmyyden tähden on pidetty mahdollisena, että heikentynyt Umarov ei olisi kestänyt enää sairauksiaan.

Kadyrov kutsuu hyvin aiheellisesti Umarovia ”hampaattomaksi onnettomaksi olennoksi” ("беззубым жалким существом"). Presidentin näkemystä tukeva käsitys tavattiin yllättäen myös Silminnäkijä-ohjelmassa, jossa Doku Umarovin virallisen kanavan Kavkaz Centerin omistaja Mikael Storsjö piti mahdottomana Umarovin edellytyksiä surffailla internetissä mobiilikännykällään ja lähettää Eurooppaan mitään viestejä. Tämä osoittaa, ettei edes terroristijohtajan ihannointiin omistautunut Kavkaz Center usko hampaattoman onnettoman olennon Doku Umarovin kykenevän enää terroristijoukkojensa varsinaiseen koordinointiin, komentamiseen ja yhteydenpitoon. Kadyrov ilmaisi tämän värikkäästi: Umarov on ”täysi nolla, joka pelkää jo omaa varjoansakin, vaikka olisi elossa” ("ничтожеством, которое боится собственной тени, даже если он жив").

Doku Umarovin paikka on ollut viime aikoina terrorismin kuviossa toimia innoittajana ja mallina oman aikamme pikku-Göbbelsien tarpeisiin, kun nämä tahtovat vedota johonkin sankariterroristiin innoittaen muita onnettomia olioita hirvittäviin iskuihin. Kadyrov määritteli osuvasti, ettei ole itse asiassa mitään ”Emiirikuntaa, vaan on vain joukko tunnettuja gangstereita, jotka elävät siinä toivossa, että ulkomaiset tukijat rahoittaisivat edelleen heidän toimintaansa”. Itse Umarov on sitä vastoin enää – jos on elossa – rotta, joka istuu jossakin reiässä ja tärisee siellä.


Kiinnostava yksityiskohta on myös siinä, että Kavkaz Center on kadottanut yhteydet reiässä tärisevään – tai jo kuoleman ja helvetin tuoksua löyhkäävään - Kaukasian rottaan, jonka nimeen sivusto vielä äskettäin vannoi toimintaansa. Vain puoli vuotta sitten Kavkaz Centerin yläpalkissa loisti keskimmäisenä Doku Umarovin kuva. Katso vastauksestani tuomiokapitulille tuon Kavkaz Centerin palkin bandiittien historiasta (s. 6-10). Nyt kaikki em. palkin bandiitit ovat jo tuhottu – Umarov on myös itse jo vapiseva rotta tai kuollut. Göbbelsien on täytynyt suunnata vihansa Venäjää vastaan toisiin teemoihin: Puolalaisten lentokoneonnettomuuden spekulaatioon tai Suomesta kerrottuun revansistiseen tarinointiin Karjalan ”palauttamiseksi”. Rukouksiin on siis vastattu: yhteydet ovat nyt poikki!


Helsinki-komitean taistelut Oslossa järkeviä analyyttisiä näkemyksiä vastaan tai Suomessa Finrosforumin aktivistien yhteisrintama Kavkaz Centerin toimitustiimin kanssa ovat ulkomailta johdettua taistelua Venäjän hajottamiseksi, tuolla taistelulla ei ole mitään tekemistä Tšetšenian kansan kanssa. Tšetšenian vuorilla koloissa säikkyvä rotta on vain symboli länsimaissa toimivalle medialle Venäjää vastustavaa propagandaa ja rahoittajia varten.

- - - -

No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +358 44 322 2661 or my email juhamolari-ÄT-gmail.com (см. -ÄT- = @). You can discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)