perjantai 25. helmikuuta 2011

Lämpimät myöhästyneet syntymäpäiväonnittelut Anna Chapmanille!


Anna Chapman (Анна Васильевна Чапман) täytti keskiviikkona 29 vuotta 23.2.2011. Se päivä oli kaikkinensa arvokas: Venäjän isänmaanpuolustajien juhlapäivä. Anna ei olisi voinut saada parempaa syntymäpäivää.

Anna syntyi Volgogradissa. Annalla on hyvä kotitausta, isä toimi Papua-Uusi Guineassa, Keniassa ja Zimbabwessa diplomaattina. Kesällä 2001 hän rakastui 19 vuoden iässään brittiläisen miehen Alex Chapmanin kanssa, mutta opiskeli edelleen yliopistossa, ”Kansojen ystävyyden yliopistossa”. Niin Alex tuli Moskovaan ja rekisteröi maaliskuussa 2002 avioliiton Annan kanssa. Sittemmin Anna suoritti maisterin tutkinnon taloustieteistä, joten on oikein puhua ekonomi Anna Chapmanista.

Nuoren naisen avioliitto ei kuitenkaan kestänyt, vaan kävi tavallinen tarina: avioero. Vuonna 2006 Annan ja Alexin avioliitto hajosi. Alexin mukaan Anna tahtoi liian paljon materiaalista hyvä, kun he elivät Isossa-Britanniassa. Vasta 24 vuotta vanha nainen oli jäänyt nyt yksin, edessä oli paluumatka Venäjälle, jossa hän ei kuitenkaan masentunut suruunsa. Hän perusti kiinteistökauppaan liittyvän yhtiön ”Property Search" ja tätä varten web-sivuston. Idea oli loistava, kun samanaikaisesti Venäjällä oli valtava asuntojen ostamisen ryntäys.

Ekonomi Anna Chapman meni Yhdysvaltoihin helmikuussa 2010 laajentaakseen liiketoimintaansa vuokra-asuntobisnestä varten, mutta hänet pidätettiin jo 28. kesäkuuta 2010. Kirjoitin tuosta äkillisestä elämänkäänteestä ja maailmanlaajuisesta uutisaiheesta 1. heinäkuuta 2010. Kysyin silloisen viritellyn hysterian keskellä, kuka vakoilee USA:n hyväksi Suomessa. FBI ihmetteli, että Chapman oli löytänyt yli 180 kaveria ympäri maailmaa. Eronnut nuori rouva, ekonomi ja kiinteistökaupan omistaja Chapman omisti kiinteistön, jonka arvo on yli 2 miljoonaa dollaria. Minä ihmettelen, missä maailmassa FBI elää, kun yli 180 Facebook-ystävä on niin kummallinen asia! Anna Chapmanilla on Facebookissa kolme yhteistä ystävää minun kanssani: Petri Krohn, Evgenia Hilden-Järvenperä ja Johan Bäckman. Laitoin vasta tänään hänelle kutsun, jos hän hyväksyy.

Yhdysvalloissa kokemastaan merkillisestä vastoinkäymisestään Anna selvisi esimerkillisesti. Anna Chapman on ilmeisen onnistuneesti "selviytyjä", hän nousee vaikeista tilanteistakin. Luultavasti FBI ei ole ollut ihan helppo kuulustelijanakaan. Anna Chapman pääsi takaisin Venäjälle ja 22. joulukuuta 2010 hän aloitti Venäjän yhtenäisyys-puolueen Nuoren kaartin toiminnassa. Nuoren kaartin johtaja T. Prokopenko kertoi, että Anna on esimerkillinen ihminen ”isänmaallisuudesta, rakkaudesta ilman ehtoja kotimaansa puolesta. Hän on aivan oikea esimerkki nuorelle sukupolvelle”.

12. tammikuuta 2011 paljastettiin monia ilahduttanut uutinen, että ekonomi Anna Chapman aloittaa suositulla Ren-TV –kanavalla dokumenttiohjelman ”Maailman salaisuudet ja Anna Chapman”.

Juuri äskettäin syntymäpäivän aattona ja syntymäpäivän jälkeenkin amerikkalaiset lehdet kirjoittivat monia tarinoita Telegraphin haastattelun perusteella, että ”seksikäs venäläinen ex-vakooja menee duumaan”. Nimenomaisesti pääministeri Vladimir Putin olisi pyytänyt tätä edustavaa, älykästä naista ehdokkaaksi. Anna aikoo asettua ehdokkaaksi Volgogradin alueelle, jossa hän on myös syntynyt. Volgogradin konsulttiyritys NPR Group teki aloitteen äskettäin, että Anna julistetaan Volgogradin kaupungin kunniakansalaiseksi ja sankariksi. Kaupungissa ilmestyvä sanomalehti on ilmoittanut kilpailun parhaasta laulusta Anna Chapmanin kunniaksi.

Anna Chapman on esimerkillinen venäläinen - tai esimerkillinen ylipäätänsä ihmisenä - siinä, ettei hän hiipunut ja masentunut, vaikka kiinteistöbisnes epäonnistui Yhdysvalloissa, edes julkinen kohu ei masentanut häntä. Hänellä on nykyään oma viikoittainen televisio-ohjelma. Vodkaa ja vaatteita voi ostaa Anna Chapman –merkeissä. Anna koki myös Vladimir Putinin arvostavan osallistumisen Yhdysvalloissa pidätettyjen venäläisten auttamiseen hyvin myönteisesti.

Minä en ole löytänyt ketään ehdokasta jota voisin äänestää Suomessa lähestyvissä eduskuntavaaleissa. En tiedä, käykö samalla tavalla kuin myös edellisissä vaaleissa, että en äänestänyt ketään loppujen lopuksi, en äänestänyt myöskään EU-vaaleissa ketään. Anna Chapman ei ole ehdokkaana vaalipiirissäni eikä Venäjän yhtenäisyys –puolue osallistu vaaleihin Suomessa. Tämä vaikeuttaa luonnollisesti äänestämistäni. Mielestäni kauneus ja älykkyys eivät ole paheita, vaan erinomaisia asioita politiikassa. Lisäksi ymmärrys ja kokemus liiketoiminnasta ovat myös suuresti eduksi, kuten myös laaja maailmankatsomus. Juuri siksi minulla on huomattavan vaikeaa äänestää tällä hetkellä Suomessa: kussakin puolueessa on aina joku russofobi, tai muuten maailmankatsomukseltaan outo, enkä tahtoisi antaa ääntäni edes välillisesti suhteellisen vaalitavan avulla sellaisen hyväksi.
- - - -

No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +358 44 322 2661 or my email juhamolari-ÄT-gmail.com (см. -ÄT- = @). You can discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)