keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Suomalaissivusto Kavkaz Center ylistää murhaavaa natsia ja moittii Oslon käräjäoikeutta

Kuva: Natsi Vjatšeslav Datsik kärsi tappion Oslon käräjäoikeudessa 16.2.2011

Kuva: Ystävät tukivat avoimesti uusnatsi Datsikia Oslon käräjäoikeudessa


Suomalaissivusto Kavkaz Center on tänään 16.2.2011 kello 20:20 kirjoittanut hyvin pilkallisesti Norjan demokratiaa vastaan, koska Oslossa tuomioistuin päätti tänään, että Norja luovuttaa turvapaikkaa etsineen, murhaan ja ryöstöihin syyllistyneen skitson natsin ”Punaisen Tarzanin” Vjatšeslav Datsikin (Вячеслав Дацик) Venäjälle.

Kuva: Vjatšeslav Datsik (Вячеслав Дацик) on natsi

Kuva: Vjatšeslav Datsik on Kavkaz Centerin eräs "sankareista", jota suomalainen "ihmisoikeussivusto" puolustaa

"Punaisen Tarzanin" karkotuksesta on ilmoittanut Norjan oikeusministeri Knut Storberget. Oikeudenkäynnin aikana uusnatsin asianajaja Fridtjof Feydt oli selittänyt, että Venäjälle paluu olisi Datsikille fyysisesti vaarallista. Norjan ja Venäjän äärioikeisto vetosi voimakkaasti venäläisen "psykonatsiksi" kutsutun taistelijan puolesta. Norjalaisia natseja saapui näyttävästi myös käräjäsaliin, mutta oikeus ei säikkynyt natsien läsnäoloa.

Suomalaissivuston Kavkaz Centerin toimitus hermostui Norjan oikeusministerille, joka perusteli karkotuspäätöstä hyvin selväsanaisesti: "Norja ulkoministeriö on tutkinut Datsikin asian. Meillä ei ole mitään syytä olla luottamatta häntä venäläisille kollegoille, jotka takaavat, että Datsikia kohdellaan kaikkien kansainvälisten velvoitteiden, YK: n yleissopimusten ja Euroopan neuvostonstandardien mukaisesti. Vankien kohtelu Venäjän vankiloissa on myös parantunut viime vuosina. Vasta viime vuonna Norja on palauttanut 102 venäläistä, ja useimmat heistä tuomittiin sakkoihin maassa."

Oslon käräjäoikeus on antanut Datsikille kymmenen päivää aikaa valittaa päätöksestä Korkeimpaan oikeuteen, minkä valitusoikeuden Datsik on luvannut käyttää. Jos Korkein Oikeus ei vapauta häntä, hän aikoo valittaa Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen.

Suomalaissivusto Kavkaz Centerin linkeistä paljastuu, että suomalaissivusto perustaa uutistietonsa natsiterroristijärjestö NS WP Novogradin ”Oikeistouutisiin” («Правые новости»). Terrorismia avoimesti tukeva suomalaissivusto moittii ankarin sanoin Norjaa ja uhkaa valtiota Euroopan yhteisöjen tuomioistuimella Strasbourgissa. Kavkaz Centerin toimituksen mukaantodennäköisesti Norja kärsii tappion” (то скорее всего Норвегия проиграет это дело).

Vjatšeslav Valerjevitz Datsik syntyi 13.2.1980 Leningradin aluella. Hän on entinen menestynyt potkunyrkkeilijä, lempinimeltään ”Punainen Tarzan” («Рыжий Тарзан»). Hänen käyttäytymisensä oli jo omalaatuista kehässä, jossa hän saavutti huomattavia voittoja, saavutti jopa raskaansarjan mestaruuden.


Mies pidätettiin useiden kauppojen ryöstöstä ja sijoitettiin psykiatriselle klinikalle, josta hän kuitenkin pakeni Norjaan ja pyysi poliittista turvapaikkaa. Norja kielsi juuri tänään 16.2.2011 turvapaikan häneltä. Norjassa hän kärsii kahdeksan kuukauden vankeusrangaistusta aseiden laittomasta hallussapidosta. Lisäksi Datsik on pidätettynä Norjassa asiakirjojen väärentämisestä ja väkivaltaisesta uhkaamisesta.

Vjatšeslav Valerjevitz Datsik oli aggressiivinen jo kouluvuosina. Poikanen kiinnostui judosta ja taekwondosta. Hän kuului kiellettyyn natsiryhmään ”Slaavilainen unioni” (Славянский Союз).


7. helmikuuta 2007 Datsik pidätettiin Pietarissa. Tutkimuksissa päädyttiin tulokseen, jonka mukaan Datsik kärsii skitsofreniasta. Datsikin rikostoveri Konstantin Lysenko (Константин Лысенко) tuomittiin 22 ryöstöstä 6 vuodeksi vankeuteen. Klinikalle joutunut Datsik kiitti ”mahdollisuudesta” ja lupasi paeta. Lokakuussa 2009 hänen sijoituspaikaksi tuli Pietarin psykiatrinen erikoissairaanhoidon sairaala, jossa natsi sai käyttää omaa matkapuhelinta ja istua internetissä. Moskovan Komsomolets –lehden («Московский комсомолец») haastattelussa 2010 Vjatšeslav Datsik tunnusti osallisuutensa järjestäytyneen rikollisryhmän suorittamiin ryöstöihin. Lisäksi hän kertoi osallistuneensa Euroopassa ihmisten sieppauksiin ja murhiin, joita hän olisi tehnyt kansallisin ja rodullisin perustein. Tutkimuksissa oli voitu näyttää kauppojen ryöstöt toteen, kun taas sieppaukset ja murhat vaikuttivat Datsikin fiktiolta. Heinäkuussa 2010 hänet siirrettiin Druzhnoselskujun alueelliseen mielisairaalaan, jossa vähimmät vankilajärjestelmätkin olivat poissa. Jo ensimmäisenä päivänä Datsik istui kavereidensa kanssa piknikillä sairaalan pihalla ja 21. elokuuta 2010 hän karkasi sairaalasta. Seuraavana päivänä hän ryösti West Telecomin matkapuhelinkaupasta yli 6000 ruplaa ja matkasi Norjaan, jossa hän pyysi poliittista turvapaikkaa. Norjassa Datsik tapasi paikallisen natsiyhdistyksen johtajan; natsiyhdistys tuki sittemmin Datsikia oikeudenkäynnissä. Alussa Norjan poliisi oletti, että Datsik olisi tšetšeeni, 25.9.2010 Pietarin käräjäoikeus esitti Datsikista julistettavaksi kansainvälisen pidätysmääräyksen. Joulukuun 23. päivä 2010 Norjassa tuomioistuin tuomitsi Datsikille kahdeksan kuukauden vankeuden aseiden laittomasta hallussapidosta, rangaistuksesta vähennettiin 98 päivää, jotka hän vietti pidätettynä ennen oikeudenkäyntiä.


Datsik on kuulunut hyvin rajuun kansallissosialistiseen liikkeeseen Славянский Союз (Slaavilainen unioni), jonka toiminnan Moskovan tuomioistuin kielsi 27.4.2010. Korkein Oikeus hylkäsi 29.6.2010 Slaavilaisen Unionin valituksen, jonka Unionin johtaja Dmitri Demushkin (Дмитрий Демушкин) oli tehnyt Moskovan kaupungin tuomioistuimen päätöksen johdosta. Demushkin lupasi 12.2.2011, että Slaavilainen Unioni valittaa Euroopan ihmisoikeussopimuksen perusteella Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen. Jo aiemmin 26.3.2010 Baškiiri tuomioistuin oli yhtynyt syyttäjän vaatimukseen, että Slaavilaisen unionin levittämää Adolf Hitlerin teosta Mein Kampf on pidettävä kiellettynä äärikirjallisuutena. Slaavilainen Unioni on ollut aktiivinen ns. Venäläisen marssin ("Русский марш") järjestelyissä. Suomessahan tämän mielenosoituksen rajoituksia on kauhisteltu ikään kuin Venäjällä olisi demokratiavaje, kun natsien katumellakoita ei hyväksytä! Muistettakoon esimerkiksi, millainen oli Suomen television uutisotsikointi 4.11.2006, kun mainitut uusnatsit järjestivät mielenosoitusta: YLE teksti-TV muovasi ulkomaan uutisten dramaattiseksi pääotsikoksi monikollisesti ”mielenosoituksia estetään Venäjällä” (4.11.2006, sivu 138). Tuolloin Moskovassa kokoontui ennen aiottua päämarssia 2000 natsimielenosoittajaa Devichyen puistoon heiluttaen vanhoja tsaariaikaisia lippuja ja laulaen ”kunnia Venäjälle”. Kirjoitin artikkelin vuoden 2006 lopulla tapahtumien kulusta Venäjällä ja haastattelin kadunvarsi-ihmisiä natsiliikkeen herättämistä ajatuksista. Silloisten virallisten tietojen mukaan Venäjän skinheadien ja natsien liike oli noin 50000 henkeä, mikä ei ole iso määrä suuressa valtiossa, mutta liike luo pelkoa: uusfasistit tappoivat 26 ihmistä vuoden 2005 aikana. 39 ihmistä on kuollut uusfasistien tappamana vuoden 2006 aikana (BBC). Eräs äärinationalistinen ryhmä - itse asiassa Kavkaz Centerin partneriryhmä NS WP Nevagrad ja sen liittolaiset - julistautui tunnetun tiedemiehen Nikolai Girenkon surmaajaksi Pietarissa kesäkuussa 2004. Kaksi tuomaria surmattiin toukokuussa ja elokuussa 2004. Vuonna 2004 skinheadit surmasivat Venäjän, Kaukasian tasavaltojen, Afganistanin, Jordanian, Kiinan, Korean, Libyan ja Syyrian kansalaisia. Yli 160 ihmistä 24 eri kansallisuudesta pieksettiin vuoden 2004 aikana.

Slaavilaisen Unionin internetsivusto toimii Tanskassa Kööpenhaminassa varatuilla resursseilla, mistä syystä natsien jokaisella sivustolla muistetaan kertoa, ettei FSB kykene sulkemaan tätä sivustoa. Sivuston tanskalainen omistaja on sikäläinen uusnatsi Lars Agerbak Wittmann, kuten Who is domain –palvelu tietää kertoa.

Kuva: Kavkaz Centerin partnereiden Славянский Союз (Slaavilainen unioni) –sivusto sijaitsee Kööpenhaminassa

Lars Agerbak Wittmann on Tanskan Kansallisrintaman (DNF):n johtaja. Hänet pidätettiin elokuussa 2008 Venäjällä, jolloin Venäjän kansallissosialistit Aleksander Nikitinin johdolla protestoivat pidätystä ja moittivat Tanskan tiedustelupalvelun (PET) osallisuutta pidätykseen. Natsien mukaan Tanskan tiedustelupalvelu olisi ”pro-amerikkalaisen liberaalin diktatuurin kannattaja”. 13. tammikuuta 2011 tanskalainen Ekstrabladet kertoi poliisin havainneen 43-vuotta vanhan Tanskan Kansallisrintaman tiedottajan Lars Agerbak Wittmannin yrittäneen rakentaa kodissaan yhden tai useampia pommeja. Kotietsinnöissä 12.1.2011 poliisi löysi todellakin kemikaaleja, joita tarvittiin pommin valmistamista varten. Tanskan rikoslain § 192 mukaan natsi sai syytteen aseiden tai räjähteiden luvattomasta hallussapidosta. Tanskan poliisi oli seurannut Aberbakin kiinteää yhteydenpitoa Venäjän militantteihin natsiryhmiin, joita hän on tavannut useilla Venäjän matkoillaan. Venäjän natsit ovat järjestäneet tukimielenosoituksia tammikuussa 2011 Agerbakin puolesta.

Kuva: Venäjän natsit vetoavat Tanskan natsijohtajan puolesta

Kuva: Aberbak saapuu vuonna 2008 Blood&Honour (Veri&Kunnia; Blut und Ehre) natsikonsertista


Kuva: Slaavilaisen Unionin militantista natsisisällöstä ei ole epäselvää sivuston itsensä julkaisemien kuvien perusteella

Kuva: Kavkaz Centerin partneri Slaavilainen Unioni tahtoo herättää sodan uskontokuntien ja kansanryhmien välille


Kuva: Suomalaissivuston Kavkaz Centerin natsi-partnereiden tatuointeja


Kuva: Kavkaz Center - pirun palveluksessa Kuoleman kulttia vartenOnko demokratialla oikeutta itsepuolustukseen, kun natsit tappavat ihmisiä ja julistavat "Kuoleman kulttiaan"? Mielestäni Kavkaz Centerin olemassaolon salliminen on satanismia, paholaisen palvontaa. Se ei ole enää ilmaisuvapautta ja ihmisoikeusaktivismia, kun militanttien natsien töitä ja julistusta puolustellaan. Samanaikaisesti Kavkaz Center hyökkää Norjan ja Venäjän demokratiaa ja oikeuslaitosta vastaan. Terrorismin ihailijat - natsit ja Kavkaz Center toistensa aseveljinä - tavoittelevat oikeusvaltioiden ja demokratioiden täystuhoa. Myöskään Pohjoismaat eivät saa olla turvassa tuosta täystuhosta, jota mainitut tahot tavoittelevat.- - - -

No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +358 44 322 2661 or my email juhamolari-ÄT-gmail.com (см. -ÄT- = @). You can discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)