lauantai 12. maaliskuuta 2011

BBC ja YK:n turvallisuusneuvosto arvioivat Doku Umarovin hyväksi annettuja tukitoimia

Helsingin vaalipiirissä Suomen työväenpuolueen eduskuntavaaliehdokas Juha Molari, teologian tohtori ja BBA, Suomen antifasistisen komitean (SAFKA) aktivisti ja taloustoimittaja, ei kutsu ”Mustia haukkoja” mielenosoitukseen Helsinkiin Kavkaz Centeriä vastaan, vaan katsoo YK:n turvallisuusneuvoston pakotevaatimuksen velvoittavan Suomen hallitusta ja lainvalvontaviranomaisia Kavkaz Centerin sulkemiseen, palvelimien takavarikointiin ja Kavkaz Centerin koko administraation pidätykseen jatkotutkimuksia varten.


- - - -

BBC on julkaissut laajan poliittisen raportin Suomen poliittisesta suunnasta, joka Heidi Hautalan, Finrosforumin ja Kavkaz Centerin muiden tukijoiden tähden on kääntynyt Venäjä-vihamieliseksi. Samanaikaisesti YK:n turvallisuusneuvosto esitti vaatimuksen kaikille YK:n jäsenvaltioille jäädyttää kaikki mahdollinen tuki Doku Umarovin terroristiryhmälle. Tämä vaatimus tarkoittaa luonnollisesti Suomelle vaatimusta sulkea Doku Umarovin toimintaa mainostava Kavkaz Center.

Perjantaina 11.3.2011 BBC-Venäjä on julkaissut poliittisen ekspertin, Telegrafin päätoimittajan Nikolai Meinertin (Николай Мейнерт) laajan raportin Suomen antifasistien, nimeltä mainiten Johan Bäckmanin ja Juha Molarin, sekä Suomen entisen ulkoministerin Erkki Tuomiojan toimet Kavkaz Centerin sulkemiseksi (Николай Мейнерт BBC 11032011 За и против России - политические битвы на финском поле). Meinert viittaa myös Irina Antonovan, Anton ja Rimma Salosen tapauksiin, joissa yhteyksissä Suomen antifasistinen komitea on puolustanut Venäjän etuja (ja ihmisyyttä, JM:n lisäys).

Raporttia varten Meinert ei ole ilmeisesti kovin seikkaperäisesti lukenut Kavkaz Centerin julkaisemia tekstejä, joissa myös Abdullah Tammi on saanut kovan osan, koska entinen palopäällikkö, nykyään Suomen työväenpuolueen eduskuntavaaliehdokas Uudellamaalla vastustaa ankarasti Doku Umarovin tukitoimia Suomessa. Tällaisina tukitoimina on muiden joukossa Kavkaz Centerin ympärille rakentunut kaikkinainen liikehdintä. BBC:n artikkeli perustuu joka tapauksessa pelkistykseen niin kuin media aina menettelee. Muslimimiehenä Tammi kokee islamin uskoa loukkaavaksi sen ”väkivaltaisen jihadismin”, väärennetyn jihadin, jota Kavkaz Center mainostaa muslimien uskonnon malliksi. BBC:n julkaisema Meinertin raportti ei myöskään kuvaile Kavkaz Centerin kiinteää yhteyttä uusnatseihin ja äskettäistä uusnatsien provosointia mahdolliseen väkivaltaiseen taisteluun Suomen antifasistista komiteaa (nimeltä mainiten Bäckman, Tammi, Molari) vastaan.

BBC:n raportti tulee hyvin ajankohtaiseen hetkeen, kun YK oli sijoittanut Doku Umarovin etsintäkuulutettujen listalle. Päätös tehtiin YK:n turvallisuusneuvostossa pakoteasioiden yhteydessä Al-Qaida/Taleban –kysymyksen yhteydessä. YK:n jäsenvaltiot ovat ”velvollisia välittömästi jäädyttämään Umarovin rahoitusvarat, tuomitsemaan hänen liikkeensä ja katkaisemaan mahdolliset asetoimitukset ja muun avun terroristille” ( the UN member states are obliged to immediately impose sanctions on Umarov, freezing his financial assets, banning his movement and cutting off any possible supplies of weapons or other assistance to the terrorist). Mikäli YK:n päätöksen jälkeen Suomi katsoo kuitenkin oikeudekseen sallia Doku Umarovin hyväksi mainostavan kuoleman kultin ”Kavkaz Centerin” toiminnan esimerkiksi "ilmaisuvapauden" nimissä, silloin Suomi asettuu YK:n jäsenvaltiona erikoiseen joukkoon.

Kuva: terroristipäällikkö Doku Umarov ilmoittaa Kavkaz Centerin omaksi taisteluvälineekseen

Meinert käsittelee myös radikaalisti vastakkaisia näkemyksiä hyville Venäjä-suhteille, kun hän kertoo Kavkaz Centerin ja Suomalaisvenäläisen Kansalaisforumin (Finrosforum, ФинРосФорум) toimista. Jo BBC:n otsikossa on tämä vastakkainasettelu: Venäjän puolesta ja vastaan (За и против России). BBC kertoo terrori-iskuja mainostavan Kavkaz Centerin syntyneen Movladi Udugovin toimenpiteiden avulla. Kun Kavkaz Center siirtyi erilaisten vaiheiden jälkeen Suomeen, Heidi Hautala ja Mikael Storsjö asettuivat puolustamaan Kavkaz Centerin olemassaoloa. Heidi Hautalan huomautusten kerrotaan aiheuttavan Euroopan Parlamentin ihmisoikeuksien alivaliokunnan puheenjohtajana ”usein huomattavaa julkista paheksuntaa”. ”Hautalan ja muiden kuuluisuuksien tuella Storsjö on saanut vakaan poliittisen tuen, mikä vaikuttaa myös Suomen hallituksen viralliseen kurssiin” (При поддержке Хауталы такие персоналии, как Стурше, обретают солидную политическую опору, ни в коей степени не влияя на официальный курс финского правительства.).

Meinertin mukaan suomalaisen yhteiskunnan käsitys Venäjästä ei ole erityisen suotuisa. Molempia osapuolia taloussuhteet ovat hyödyntäneet, mutta Suomessa on kuitenkin useita aktivistiryhmiä, joiden kannat ovat ilmeisen radikaalit Venäjää vastaan. BBC kuvailee toki myös aika ilkikurisen värikkäästi Bäckmanin ja Molarin tilannetta: ”Eivät toki avoimesti aggressiiviset vaatimukset, mutta kielen ja tyylin puolesta etenkin Bäckmanin ja Molarin kiista muistuttaa joskus NKP:n lyhyen kurssin historiaa vuodelta 1938: täynnä värikkäitä herjoja ja henkilökohtaisia hyökkäyksiä”.

BBC pahoittelee, että useimmille suomalaisille tämä koko kiista on jäänyt täysin huomaamatta. Meinert ei toki viittaa TV2:n Silminnäkijädokumenttiin, suomenruotsalaisten sanomalehtien ja iltapäivälehtien kirjoitteluun.


BBC kertoo 11.3.2011, että Hautala tunnetaan Suomessa enemmän parlamentin tärkeästä työstä. Storsjö muistetaan lähinnä niiden parissa, jotka ovat erityisen kiinnostuneita tästä asiasta. Bäckman tunnetaan Suomessa hieman vastenmielisestä ja oudosta kuvasta. Molarin nimeä toimittajat eivät sitä vastoin juuri muista, elleivät ymmärrä, kenestä tarkkaan ottaen puhutaan. Venäjän media onkin käsitellyt asiaa paljon kuumemmin kuin suomalainen. Meinert tekeekin johtopäätöksen 31. lokakuuta 2010 sattuneesta myrskyisästä kohtaamisesta Pohjan kirkon edustalla, että ”pelästetyn maakunnan seurakuntalaiset eivät voineet ymmärtää, kuka ja ketä vastaan on taistelu, ja onko tämä taistelu seurakuntalaisille vaarallista?

Николай Мейнерт BBC 11032011 За и против России - политические битвы на финском поле- - - - -

Кавказ-Центр в аду Yamartnah

- - - -

No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +358 44 322 2661 or my email juhamolari-ÄT-gmail.com (см. -ÄT- = @). You can discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)