lauantai 19. maaliskuuta 2011

Juha Molari pahoittelee länsivaltojen sotatoimia Libyassa ja hölösuu-Stubbin intoilua


Juha Molari, Suomen työväenpuolueen ja Suomen antifasistisen komitean (SAFKA) eduskuntavaaliehdokas numero 253 Helsingin vaalipiirissä, pahoittelee länsivaltojen hätäisesti aloitettuja sotatoimia Libyassa. Suomen valtioneuvoston ja presidentin on tässä tilanteessa ilmoitettava, ettei Suomi ryhdy sotavoimin ratkomaan kaikkia demokratiavajeita ympäri maailmaa: siksi Suomen on pidättäydyttävä kaikista sotilaallisia toimia tukevista ilmauksista Libyan kriisissä.

Suomen tulee edistää tilanteen rajaamista Muammar Muhammad al-Gaddafin väkivaltaisuuksien päättämisiin sekä Gaddafin saattamiseen oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin mahdollisista rikoksista omaa kansaansa vastaan. Libyan väestö päättäköön itse järjestelmänsä: länsivaltojen ei tule perustaa sinne sellaisia nukkehallituksia kuin tunnemme mm. Afganistanista, Virosta ym.

Ranskan, Yhdysvaltojen ja muiden valtioiden on pidättäydyttävä Gaddafin mahdollisia rikoksia vastaan suoritetuissa operaatioissa ahneudesta, jossa Libyan luonnonvarat siirrettäisiin uusjakoon länsimaisia valtiollisia tai kapitalistisia pyrkimyksiä varten.

Kansainvälisten tarkkailijoiden tulee valvoa länsivaltojen interventiota Libyan oloissa, jottei demokratian ja ihmisoikeuksien maahantuonnin nimissä syyllistytä Libyan kansallisvarojen ja luonnonrikkauksien varastamiseen. Suomen ulkopoliittinen rooli tulee rajoittua kansainvälisten tarkkailijoiden tehtäviin.WAR IN LIBYA

Ranskan ilmavoimat iskivät Muammar Gaddafin panssarijoukoja vastaan tänään lauantaina. Sotilasoperaatioon osallistui 20 ranskalaista sotakonetta. Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Alexander Lukashevich on pahoitellut Libyaa vastaan aloitettuja sotilaallisia toimia, joita on toteutettu YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselman 1973 hätäisen hyväksynnän perusteella.

Saksa ja Venäjä ovat alustavasti ilmoittautuneet, etteivät osallistu sotilaallisiin operaatioihin Libyassa. Venäjän pääesikunnan komentaja Nikolai Makarov ilmoitti perjantaina 18. maaliskuuta, ettei venäläisten joukkojen osallistuminen ole mahdollista. Venäjä, Kiina ja Saksa eivät voineet hyväksyä Gaddafin toimia, vaan antoivat tälle tuomion, kun äänestivät YK:ssa tyhjää, mutta eivät myöskään hyväksyneet sotatoimia. Täten he tekivät ratkaisun, jossa eivät olleet Gaddafin puolella eivätkä länsisotilaiden puolella.

Euroopan neuvoston (PACE) yleiskokouksen puheenjohtaja Mihail Margelov (Михаил Витальевич Маргелов) on muistuttanut, että pommitukset eivät ratkaise ongelmia, vaan operaatiot pitää kohdistaa Muammar Gaddarin tuomitsemiseen. Pommitusten seurauksena on pelättävissä todellisen sodan synty. Arabimaissa on jo vanhastaan voimakasta länsivaltoja vastustavaa ilmapiiriä ja voimakasta anti-amerikkalaisuutta. Pommitukset johtavat väistämättömiin siviiliuhreihin. Pommitukset saattavat kärjistää vaarallisesti arabimaissa esiintyvää vihamielisyyttä länsivaltoja vastaan.

Suomen on toimittava tässä Libya-kriisissä pikemmin viisaasti kuin nopeita irtopisteitä etsien läntisiltä kumppaneilta. Suomi ei olisi yksin ulkopoliittisenä osaajana, jos ja kun se pistä pieniä sormiaan Libyan kriisin kusiaispesään.

Suomen ulkoministeri Alexander Stubb on ollut Libyan asiassa vaarallinen intoileva hölösuu. Äskettäin hän korosti YK:n päätöstä ryhtyä sotatoimiin Libyan Muammar Gaddafia vastaan ”historiallisiksi” eikä toistaiseksi vielä voinut sanoa, miten Suomi osallistuu Libyan operaatioihin. Stubbin mukaan ”Suomi on tietysti kansainvälisen yhteisön mukana panemassa toimeen YK:n päätöstä”. Muutama päivä aiemmin annettu YK:n päätös välittömästi lopettaa kaikki apu Doku Umaroville ei ole kuitenkaan vaikuttanut yhtään Stubbin hölkkävauhtiin, kun tämä pakote koskee suoranaisesti Suomea ja Kavkaz Centerin administraatiota Helsingissä. Olisiko Helsinki laitettava lentokieltoon YK:n päätöksen vauhdittamiseksi, jotta Stubb kiinnostuisi enemmän oman maansa synneistä kuin hölöttää vakavana Libyan historiallisista pommituksista?

Olen kiitollinen siitä, että Stubb ei ole enää monta kuukautta ulkoministeri. Eduskuntavaalien jälkeen saamme väistämättä paremman ulkoministerin, joka ei sekoita Suomen nimeä kaikkiin maailman konflikteihin ja sotilasoperaatioihin - Ei myöskään sellaisiin operaatioihin, joita käydään YK:n nimen alla. Ei myöskään sellaisiin kotitekoisiin operaatioihin, joissa diplomaattimme avustavat lasten kaappauksia rajojemme ulkopuolella.

Ihmisoikeudet eivät velvoita sotaan, vaan rauhaan!- - - -

No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +358 44 322 2661 or my email juhamolari-ÄT-gmail.com (см. -ÄT- = @). You can discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)