tiistai 22. maaliskuuta 2011

Jyrki Katainen lahjoittaa 12,6 miljardia euroa hukkuvan EU:n hyväksi

Juha Molari, Suomen työväenpuolueen ja Suomen antifasistisen komitean (SAFKA) eduskuntavaaliehdokas, tyrmää Kokoomuksen Jyrki Kataisen lupauksen vakausmekanismin hyväksi. Suomen pitäisi lähteä nopeasti irti katastrofi-eurosta ja –EU:sta. Jopa Perussuomalaiset ovat korruptoituneet entisestä EU-kriittisestä puolueesta nyt EU-partneriksi Timo Soinin korkeiden EU-nautintojen ansiosta. Nyt ovat vaalit, jossa Suomi voidaan pelastaa hukkuvasta EU:sta mahdollisimman pienin vaurioin. Romahduksen jälkeen lasku tulisi vaarallisen kalliiksi, jos nyt ei Suomi tee korjausliikettä fantasiataloudesta reaalitalouteen.

Kuva: Juha Molari (BBA, Teologian tohtori), Helsingin vaalipiirissä Suomen työväenpuolueen ja SAFKA:n eduskuntavaaliehdokas (numero 253)

Ranska on innolla pommittamassa Libyaa. EU:n velkakriisi on alkanut vyöryä syöksykierteen tavalla: Kreikka, Irlanti, Portugali, Espanja – ja joukkoon on ennustettu myös Ranskaa. Sodan julistus Libyaa vastaan on epävirallinen sodanjulistus ihmisyyttä vastaan. Tämä sodanjulistus tuli pian Japanin luonnonkatastrofin jälkeen. Helmikuussa 2011 paljastui myös amerikkalaisten johtama kyberhyökkäys, joka olisi onnistuessaan aiheuttanut Iranin ydinvoimalassa valtavat vahingot. Japani kotouttaa pian varojaan Yhdysvalloista. Taloudellisen eliitin on pelastettava itsensä sytyttämällä Kolmas maailmansota. Syylliset ovat Yhdysvallat, Iso-Britannia, Kanava, Ranska, Australia ja pienemmässä määrin Saudi-Arabia ja Israel. Tämä on sota luonnonvaroista, erityisesti öljystä. Sotilaallisten toimien kohdentaminen Libyaa vastaan on ylimielinen ilmaus ahneudesta ja piittaamattomuudesta. Nämä vakavat tunteet ovat olleet mahdollisesti mielessä, kun tätä videota on tehty ja ladattu.


Suomessa lähestymme eduskuntavaaleja. Kokoomuksen Jyrki Katainan antoi vaalilupauksensa. Hän lupasi Suomen osuudeksi Euroopan pankkiirien iloksi 12,6 miljardia euroa vakausmekanismin hyväksi. 12,6 miljardia on 12 600 miljoonaa, eli 12 600 000 000. Suomen väestö oli joulukuun lopussa 2010 5 375 276 henkeä. Tämä merkitsee 2344 euroa jokaista Suomessa asuvaa ihmistä kohden, pikkuvauvoista vanhoihin mummoihin, maahanmuuttajista änkyräsuomalaisiin.

Kuva: Suomen valtiovarainministeri, yhteiskuntatieteitten maisteri Jyrki Katainen, joka teki gradunsa Britannian konservatiivien retoriikasta.


2344 euroa on täsmälleen sama summa kuin vuonna 2006 kokoaikaisessa työssä olevien palkansaajien mediaaniansio Tilastokeskuksen "Palkkarakenne 2006" -tilaston mukaan. Jyrki Katainen lupasi 12,6 miljardia euroa Euroopan pankkiirien tulevaisuuden toivoksi. Kansantaloustieteen professori Matti Tuomala on ilmeisen aiheellisesti analysoinut, että Jyrki Katainen harjoittaa Suomessa oman gradunsa mukaista talouspolitiikkaa ja veropolitiikkaa.

Monipuolinen vaikuttaja - Amerikkalainen suursijoittaja, Quantum rahaston perustaja ja pahamaineisen miljardööri George Soroksen läheinen kumppani, talouskommentaattori - professori James Beeland Rogers ennakoi euron loppua 15–20 vuoden kuluessa. Bloombergin haastattelussa maaliskuussa 2010 Rogers esitti ratkaisuksi sallia Kreikan mennä konkurssiin. Euro hyötyisi arvon alentumisesta suhteessa dollariin. Rogersin mukaan ”kreikkalaiset eivät ole koskaan eläneet varojensa mukaan eivätkä nytkään opi, jos heitä ei päästetä konkurssiin ja jos heille myönnetään halpoja lainoja”. Kreikan laskuja ei pitäisi maksattaa Ranskan ja Saksan ankarasti työskentelevällä väestöllä.

Nicolas Veron, Brüselin taloustieteilijöiden ryhmästä, arvioi 15.3.2011 kriittisesti, ettei EU ole suinkaan vieläkään ratkaissut velkakriisiä. Pankkiriskit ovat säilyneet. Luottoa ja lupauksia on rakennettu tämän vuoden aikana rajusti, mutta EU ei ole löytänyt edes näköpiiriinsä velkakriisinsä ratkaisua.

Gerald Celente, melkoinen persoonallisuus ennustajien joukossa, kuvailee tunteita ja pelkoja, ettei Portugali ja Irlanti pysty hoitamaan massiivisiaan velkoja. EU:n presidentti varoitti koko euroalueen taistelevan todella hengestään. Celente kuvaa dramaattisia tilanteita värikkäästi ”euron lopun aluksi”, vaikka euron varaan rakennettiin vielä joitakin aikoja sitten suuria odotuksia. Ennustaja tykkää määritellä Obaman kauden lopputuloksen Harmageddonia muistuttaen ”Obamageddoniksi”. Obama ei ole ulkopolitiikassaan saavuttanut mitään merkittävää: Pakistan on yhä sekaisin, Afganistanin sota jatkuu ilman toiveita päättymisestä. Celente on kuriositeetti värikkäissä visioissaan Obamageddonin lähestymisestä:


Huomattavan vakavammat raportit viittaavat myös surkeisiin tulevaisuuden näkymiin. Kreikan, Irlannin ja Portugalin jälkeen myös Espanja on konkurssin partaalla. Työttömyysaste on noin 20 prosenttia ja reaalitalous on myös suuressa pulassa.

Spain in Crisis - A Country on the Brink of Bankruptcy | Made in Germany


Kirjoitin toukokuussa 2010 Kreikan talousongelmista ja euron ongelmasta. Tämän jälkeen tilanne on muuttunut entistä vakavammaksi! Nyt maaliskuussa on valuuttamarkkinoilla ollut isoa liikehdintää, koska Japani on alkanut palauttaa varojaan maahan jälleenrakennusta varten. Uuden-Seelannin dollari ja Australian dollari ovat kärsineet jo muuttuneesta tilanteesta. EverBank World Marketin varapuheenjohtaja, ”Chartered Financial Analyst” Chris Gaffney on äskettäin varottanut, että Japanin kriisi voi mullistaa valuuttamarkkinoita. Japanilla oli yhdet suurimmasta valuuttavarannoista maailmassa. Japani omistaa noin 3000 miljardia dollaria Yhdysvaltojen arvopapereita, osakkeita ja joukkovelkakirjoja.


Yhdysvaltojen valinnanvara jää niukaksi, korot nousevat. Mahdollisesti Japani katoaa valuuttamarkkinoilta ja Kiina täyttää tämän tyhjiön. Japanin katastrofi voi tulla katalysaattoriksi Yhdysvaltojen romahdukselle. Dollarin merkitys maailmanpolitiikassa oli jo muutoin nopeasti vähenemässä.

Kuva: U.S. dollarin indeksi ennen kuin Japani alkaa kotiuttaa varojaan YhdysvalloistaTalouskanava CNBC haastattelussa tunnettu amerikkalainen sijoittaja Jim Rogers arvioi EU-mailla olevan vakavia talousongelmia. Sijoittajan mukaan EU-maiden pitäisi uudelleen järjestellä velkansa. - Irlannin olisi pitänyt antaa mennä konkurssiin. He ovat konkurssissa, joten miksi saksalaisten, puolalaisten tai ylipäänsä kenenkään pitäisi maksaa irlantilaisten poliitikkojen erehdyksistä?

Lontoon pörssin(London Stock Exchange Group) CEO Xavier Rolet on varoittanut joulukuussa 2010 Independet-lehden haastattelussa, että Ranskan alijäämä on paljon suurempi kuin kukaan oikein tajuaakaan. Hänen mukaansa Ranska on seuraavana tulilinjalla. ”Minun näkemykseni on, että markkinat eivät ole valmiit rahoittamaan enempää, ellei vakavia rakenteellisia uudistuksia tapahdu”.

Xavier R. Rolent (synt. 12.11.1959 Aix-les-Bainsissa Ranskassa) johtaa Lontoon pörssiä, joka on johtava pörssi Euroopassa. Lontoon pörssi on perustettu jo vuonna 1801. Rolet toimi luutnanttina Algeriassa ja Ranskassa, opettajana Ranskan Ilmasotakoulussa, kunnes hän suoritti liiketalouden opintonsa New Yorkin Columbian yliopistossa ja jatkoi jatkotutkinnon Pariisissa ”Korkeammassa kansallisessa puolustusinstituutissa”. Rolet työskenteli 1984-1994 New Yorkissa Goldman Sachs –sijoitusyhtiössä ja Credit Suisse First Boston –yhtiössä 1994-1996, minkä jälkeen siirtyi Dresdner Kleinwort Bensonin palvelukseen (1997-2000), jossa johti kansainvälisten riskien arviointia. Vuodet 2000-2008 hän työskenteli Lehman Brothersilla. Lontoon pörssin toimitusjohtajaksi hän tuli toukokuussa 2009. Rolet kuvaili syyskuussa 2010 EU:n taloutta tsunamiksi ja vaati tehokkaita toimenpiteitä pienten ja keskisuurten yritysten hyväksi. Mitä Rolet sanoisikaan Japanin luonnonkatastrofin ja sen seurauksena syntyvän taloudellisen tsunamin tähden?


Investointianalyytikko, “tohtori katastrofi” Marc Faber (s. 28.2.1946) puhuu suoraan jopa maailmantalouden romahduksesta. Faber syntyi Zürichissä, väitteli kansantaloustieteestä tohtoriksi 24 vuoden iässä Zürichin yliopistosta. Hän on kiertänyt laajasti maailmaa eri tehtävissä: mm. New Yorkissa, Zürichissä ja Hong Kongissa. Hän toimi Drexel Burnham Lambertin toimitusjohtajana Hong Kongossia, kunnes perusti Thaimaahan oman sijoitusyrityksensä March Labert Ltd. Mies esiintyy usein televisiossa ympäri maailmaa, mukaan lukien CNBC:n ja Bloombergin talousuutisissa.


Faberin tuomio on karu: maailmanlaajuinen noususuhdanne alkoi vuonna 2002-2007 ja 2008 alkoi pudotus, jossa pohja on poissa. Toki jatkossa saattaa näkyä jonkinlaista elpymistäkin. Yhdysvalloissa julkisen talouden alijäämä on noin 2000 miljardia dollari. Afganistan on ollut jo nyt pohjaton reikä, johon dollareita uppoaa. Faber puhuu maailmantalouden romahduksesta.Britannian konservatiivien retoriikasta gradunsa kirjoittaneella maisterilla riittää totisesti suuri maailma pelastettavaksi suomalaisten veronmaksajien ja yrittäjien rahoilla. Jos ette halua kyseisen retoriikan maisterin ja hänen kykypuolueensa saattaa suomalaisten hyvinvointia ja kansantaloutta pahenevaan syöksykierteeseen, niin vaatikaa äänestäen muutos Kokoomuksen viitoittamalle linjalle. Maailmaa ei pelasteta Kataisen konsteilla. Pidetään pikemmin kuukauden palkkamme omissa kotimaisissa hankinnoissamme omia perheitämme varten ja niin kuin kukin näkee tarpeelliseksi!- - - -

No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +358 44 322 2661 or my email juhamolari-ÄT-gmail.com (см. -ÄT- = @). You can discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)