lauantai 12. maaliskuuta 2011

Kirkkoherra ei kutsu ”Mustia haukkoja” mielenosoitukseen Helsinkiin Kavkaz Centeriä vastaan

Helsingin vaalipiirissä Suomen työväenpuolueen eduskuntavaaliehdokas Juha Molari, teologian tohtori ja BBA, Suomen antifasistisen komitean (SAFKA) aktivisti ja taloustoimittaja, ei kutsu ”Mustia haukkoja” mielenosoitukseen Helsinkiin Kavkaz Centeriä vastaan.


Moskovan metroasemille tehdyn hirvittävän terroriteon muistopäiväksi 29.3.2011 en kutsu "Mustia haukkoja" Helsinkiin mielenosoituksen Kavkaz Centerin toimintaa vastaan. Suomessa on kylläkin järjestetty IT-resurssit ja –administraatio, jotta Moskovan terrori-iskua on voitu mainostaa hirvittävän teon jälkeen. Tuosta brutaalista terrori-iskusta on rakennettu terroristipäällikkö Movladi Udugovin perustamalla ja Boris Berezovskin alkuaan rahoittamalla sivustolla ”kuoleman kultti” uusia iskuja varten. Sivustolla mainostettiin, että itsemurhapommittajat olisivat olleet marttyyreita, jotka olisivat päässeet paratiisiin. Siviilien surmaamista Kavkaz Center puolusti sillä, että nämä siviilit olivat valinneet valtaan Medvedevin ja Putinin ja olisivat sen vuoksi ansainneet osansa terrori-iskun kuolleina uhreina. Sivusto saa toimia Suomen poliittisen johdon suojeluksen tähden.

Mustia haukkoja (Black Hawks; Чёрные ястребы) on kuvattu Pohjois-Kaukasian kansallismieliseksi ryhmäksi, joka ei voi hyväksyä ”islamistien” murhatekoja siviilejä vastaan. Samalla nimellä toimi jo aiemmin nuorisoryhmä, joka tuomittiin 9. syyskuuta 2009 Moskovassa väkivaltarikoksista. Useiden vuosien vankeustuomiot annettiin silloisten ”Mustien haukkojen” Dilgama Gusinovalle, Grant Arutjunoville, Rashad Mammadoville, Ramil Sadikhoville ja Shahin Hudijeville, koska nämä olivat hyökänneeet kahta moskovalaisopiskelijaa vastaan. Ryhmä oli syyllistynyt vihan lietsontaan, ruumiin vamman tuottamiseen ja huliganismiin.

Nyt helmikuussa 2011 ilmaantui uudestaan Mustat haukat –ryhmä, joka ilmoitti vastaavansa terroriin terrorilla. Kyse ei ole enää samasta ryhmästä, samasta nimestä huolimatta. Ryhmän olemassaoloa ja vaikuttavuutta on kuitenkin epäilty.

Tämän niminen ryhmä otti kyseenalaisen kunnian 5. helmikuuta 2011, kun huligaanit heittivät Molotovin cocktaileja militantin Astemir Mamishevin kotiin. Mies oli epäiltynä muslimien hengellisen johtajan Anas Pshihachevin sekä Albert Altuevin ja Jusupin Taukenovin ja Timur Mechukaevin pojan murhista. Tällöin ilmaantui nettiin video, jossa tämän ryhmän nimessä puhuja ilmoitti vastustavansa wahhabilaisuutta.

Venäläisissä lehdissä on pelätty tällaisen ääriryhmän olemassaoloa, sillä terrorismiin ei demokratiassa ja oikeusvaltiossa pidä vastata terrorismilla. Nezavisimaja-lehti kirjoitti 28. helmikuuta 2011, että ”jos on totta Mustien haukkojen olemassaolo, niin Kabardi-Balkaria on sisällissodan partaalla. Varsinkin kun otetaan huomioon sekä uskonnolliset että kansalliset kiistat maassa”. Kabardi-Balkarian johtaja Arsen Kanokov on vakuuttanut, että ”tilanne on hallinnassa”.

Aivan äskettäin (LR News 8.3.2011) Mustat haukat ilmoittivat videossaan ”kostotoimista rikollisten ystäviä vastaan”. Asiantuntijoiden mukaan ”Mustat haukat” ovat tasavallan kansalaisten epätoivoinen teko, kun valtiovalta ei ole kyennyt eliminoimaan terroristeja ja heidän ystäviään. Venäjän lainvalvontaviranomaiset ovat kuitenkin tiukkoina, ettei mikään lynkkauslaki tai lynkkaaminen ole vaihtoehto, jota sopisi alkaa harjoittaa. Koko ryhmän olemassaoloa ei vielä myönnetä. Separatisteja lähempänä oleva Kavkaz Online spekuloi kuitenkin 11. maaliskuuta 2011, että ”Mustat haukat” olisivat ehkä salaisen palvelun luoma laiton jengi. Tämä spekulaatio vaikuttaa epäuskottavalta päätelmältä.

Perjantaina 11. maaliskuuta 2011 Valeri Ustov (Валерий Устов), Kabardi-Balkarian alueen rikostutkimus- ja tiedusteluosaston päällikkö, tähdensi, että mikään ei-virallinen organisaatio ei saa ottaa hoitaakseen lainvalvontaa. Ustovin mukaan lainvalvontaviranomaisilla ei ole kuitenkaan riittäviä faktoja edes tuon ryhmittymän toiminnasta ja olemassaolosta. Kysehän on lähinnä kahdesta internet-videosta, jossa alamaailman jengit uhkaavat kostotoimilla militanttien sukulaisia vastaan. Kyse saattaa olla jostakin psyykkisestä sairaasta henkilöstä, joka julkaisee väitteen ryhmästä videossa. ”Musta haukat” näyttäisi oleva virtuaalinen projekti, jonka avulla halutaan pelotella kapinallisia ja heidän tukijoitaan. Ren-TV:n haastattelussa näytetty naamiopukuinen mies voi olla kuka tahansa, joka pitää naamaria.

Kuva: Ren-TV ja ”mustat haukat”

Ustov tähdensi oikeusvaltion periaatteita: ”Uskon, että lainvalvontaviranomaiset pystyvät hoitamaan itse asiat ilman haukkoja, näitä roistoja”. Rinnakkaisen lainvalvontarakenteen tekeminen olisi erittäin vaarallinen suuntaus. Tuo ryhmä ”rikkoisi rikoslakia riippumatta siitä, mikä motivoi heidän tekojaan”. ”Jos he haluavat todella auttaa tutkimusta, olemme valmiit yhteistyöhön, kunnioittaen tutkinnan salaisuutta”.

Perjantaina 11.3.2011 Ustov ei tyytynyt pohtimaan vain "Mustia haukkoja" ja heidän virtuaalisuuttaan, vaan hän kuvaili myös tuoreita tietoja todellisten terroristien rahoituksesta. Nämä terroristit eivät ole virtuaalinen projekti. Kabardi-Balkarian alueella toimii 50-60 henkilöä ns. ”Kabardan, Balkarian ja Karatšain ryhmässä” («Объединенный виллаят Кабарды, Балкарии и Карачая»), joka on osa ”Kaukasian emiraatin” («Имарат Кавказ») – terroristiryhmää. Näiden roistojen tärkein motivaatio on raha, eivät uskonnolliset ajatukset. Rikolliset bandiitit saavat Kabardi-Balkarian alueen sisältä rahaa: kiristyksen avulla lahjoituksia jihadin hyväksi. Kiristyksen kohteeksi joutuvat erityisesti alueen liikemiehet ja virkamiehet.

Terroristit ovat onnistuneet löytämään viime vuosina muutamia ihmisiä, jotka ”vapaaehtoisesti lahjoittavat” laittomien aseellisten ryhmien hyväksi. Suurin osa Kabardi-Balkarian terroristien rahoituksesta tulee maan sisältä, ei suinkaan maan ulkopuolelta. Ustov oli hyvin luottavainen viime päivinä tapahtuneisiin tiedustelulöytöihin ja vakuutti, että loppujen lopuksi alamaailman rikolliset joko hävitetään tai saatetaan oikeuden eteen. Vuonna 2010 terroristit hyökkäsivät Kabardi-Balkarian alueella 108 kertaa lainvalvontaviranomaisia vastaan, 223 ihmistä loukkaantui, 42 lainvalvontaviranomaista kuoli ja 31 siviili-ihmistä kuoli. Vuoden 2011 alusta ovat terroristit tehneet 20 hyökkäystä lainvalvontaviranomaisia vastaan, 11 ihmistä on kuollut ja 15 ihmistä haavoittunut.

Kansanedustajaehdokas Juha Molari vetoaa suomalaisen oikeusvaltioon, jotta ihmishenki olisi keskuudessamme poliittisen johdon ja lainvalvontaviranomaisten keskuudessa niin arvokas, ettei mitkään sivustot saa rakentaa terrori-iskuista kuoleman kulttia. Mitään "mustia haukkoja" ei Suomi tarvitse terroristien tukiverkostojen tuhoamiseksi. Siihen riittää viime kädessä kansalaisyhteiskunnassa ja kansainvälisesti käytävä julkinen keskustelu ja paljastukset, mikäli Suomen poliittinen johto ja lainvalvontaviranomaiset laiminlyövät tehtävänsä. Raamattukin tuntee, että Jumalan sana on terävämpi kuin kaksiteräinen miekka. Myös paljastava totuus on voimallinen inhimillisessä mielessä.


Кавказ-Центр в аду Yamartnah

- - - -

No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +358 44 322 2661 or my email juhamolari-ÄT-gmail.com (см. -ÄT- = @). You can discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)