tiistai 8. maaliskuuta 2011

Suomella ei ole varaa seikkailupolitiikkaan

Eduskuntavaaleissa voidaan antaa protesti huonomman tai paremman Venäjä-politiikan puolesta. Helsingin vaalipiirissä Suomen työväenpuolueen eduskuntavaaliehdokas Juha Molari, teologian tohtori ja BBA, Suomen antifasistisen komitean (SAFKA) aktivisti ja taloustoimittaja, tuomitsee nykyisen hallituksen politiikan historian heikoimmaksi sotien jälkeisessä Suomessa.

Kokoomuksen ulkopoliittinen seikkailu on luonut mielikuvan Suomesta epäluotettavana valtiona. Vihreiden keskuudessa suositaan jopa järkyttävää separatismia suurta naapuriamme vastaan. Tämä näkyy niinkin järkyttävän kuin uusnatsien ja Kaukasian terroristien mainostavan sivuston Kavkaz Centerin saamassa poliittisessa tuessa Suomessa. Vaarallista aggressiivista seikkailupolitiikkaa ei valtaväestö kokonaan edes tiedosta. Erityisesti suomalaiset antifasistit ovat saaneet kokea seikkailijoiden julmia toimia myös kulissien takana. Demarit ovat aneemisia kaiken muun ajan paitsi ehkä välittömästi juuri vaalien edellä.

Poliittisen johtomme on aivan turha teeskennellä ja hymyillä ulkopoliittisten ”saavutustensa” kunniaksi: Suomen media ei toki kerro riittävästi siitä laajasta tyrmistyneisyydestä ja hämmennyksestä, joka koetaan naapurissamme Suomen nykyisen poliittisen suuntautumisen tähden. Venäjällä tahdotaan nähdä Suomi hyvänä naapurina, mutta Suomen hallitus on rakentanut konfliktia koko menneen vaalikauden. Ja pahempaa on vain luvassa!

Ehdokaslistoista ja vaaliohjelmasta käy ilmi, että Perussuomalaiset tarjoavat pahan protestin jo huonolle politiikalle: valtakunnan rajojen siirtämistä tavoittelevat yltiönationalistit ajavat Suomen ulkopoliittiseen ja kauppapoliittiseen umpikujaan. Kaiken lisäksi noissa ehdokkaissa on rajujen rasististen mielipiteiden edustajia. Teemme enää pienen askeleen ja 30-luvun epäonnistunut politiikka on saapunut Suomeen! Pahimmissa tapauksissa rasistiset ehdotukset alistavat entisestään maahanmuuttajia, joiden pitäisi saada nousta pikemmin vahvuudeksi koko Suomen edun kannalta. Nyt lahjat jäävät käyttämättä – ja Persujen saadessa ääniä maahanmuuttopolitiikasta syntyy entistä kalliimpi lasku suomalaiselle yhteiskunnalle diskriminaation tehottomuuslisän johdosta.

Nyt olisi korkea aika tervehenkiselle protestille paremman Venäjä-politiikan puolesta, Suomen hyvinvoinnin ja oikeudenmukaisuuden puolesta. Menneen vaalikauden aikana suomalaiset yritykset ovat menettäneet huomattavasti markkinaosuuksia Venäjältä, yritykset eivät ole kyenneet rakentaa parhaalla mahdollisella tavalla hyvinvointia kansakuntamme parhaaksi. Suomessa on köyhien määrä kasvanut. Terveydenhuollon ammattilaiset tietävät, että nykyinen politiikka ei ole poistanut pahoinvointia Suomesta!

Ulkopoliittisen umpikujan aikana on vaarallista, että kansakunnan varallisuus jaetaan uudestaan epäreilusti: rikkaille yhä enemmän, köyhille ei mitään. Talousanalyytikot eivät ole suinkaan varmoja, että finanssikriisin kärsimykset olisivat jo ohi. Kreikan, Irlannin, Portugalin ja Espanjan laskut voivat tulla arvaamattoman suuriksi Suomelle. Tässä tilanteessa olisi erityisen tärkeää Suomessa toteutettava oikeudenmukainen tulonjako, jotta köyhyys ei kärjistyisi täydelliseksi inhimilliseksi epätoivoksi. Niitäkin tapauksia on jo nähty aivan liikaa! Tässä tilanteessa on myös erityisen tärkeä rakentaa hyvät suhteet Venäjään, joka voi toimia Suomen talouskasvun veturina, hyvänä naapurina ja luotettavana kumppanina.

Juha Molari
STP:n eduskuntavaaliehdokas, antifasisti
HelsinkiNuorena miehenä työskentelin metsurina lukion lomien aikana, ylioppilaskirjoitusten jälkeen, varusmiespalvelun jälkeen ja yliopisto-opintojen kesälomien aikana. Aloitin Helsingin yliopistossa teologian opinnot. Olen toiminut myös 5 vuotta kokoaikaisena huoltamotyöntekijänä bensa-asemalla, yli 20 vuotta pappina (vuodesta 2008 kirkkoherrana), vuoden konsulttina Pietarissa sekä alle vuosikymmenen Venäjän talousuutisia kirjoittavana toimittajana. Yliopistossa väittelin teologian tohtoriksi ja liiketaloustieteestä suoritin ns. tradenomin tutkinnon sekä vähän opintoja Venäjällä. Suomessa ja Venäjällä olen tullut tunnetuksi myös antifasistina, joka ei hyväksy valtioidemme hyvien suhteiden romuttamista eikä myöskään työväenliikkeen historiallisten saavutusten häpäisemistä.

Suomessa harjoitetun kaksinaismoralistisen politikoinnin vuoksi olemme menettäneet mahdollisuuksia suuren Venäjän hyvänä naapurina. Nykyisen hallituksen politiikkaa sopii protestoida, mutta protestissa ei pitäisi antaa ääniä yhä huonomman Venäjä-politiikan hyväksi. Ei voi olla oikein, että kansakuntamme varallisuus kasvaa, mutta köyhien olot ovat yhä ankeammat.- - - -

No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +358 44 322 2661 or my email juhamolari-ÄT-gmail.com (см. -ÄT- = @). You can discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)