lauantai 19. maaliskuuta 2011

Suomen poliisi tarkkailee uusnatsien liikehdintää


Suomen poliisi on lauantaina kello 16 jälkeen tutkinut mm. venäläisen uusnatsin Vjatšeslav Datsikin henkilö- ja kuvaprofiilia.

Sunnuntaina työ on jatkunut entistä intensiivisempänä.

Tämä työskentely on tullut ilmi poliisimme nettisurffailun perusteella.

Todennäköisesti poliisi ei kommentoisi asiaa julkisesti, mutta asia on paljastunut monien varmojen tietolähteitten avulla. Itse asiassa poliisimme on harrastunut tuota nettisurfailua ja muuta yhteydenpitoa samanaikaisesti kahdelta eri poliisilaitokselta.

PIDÄN HYVÄNÄ, että poliisimme paneutuu uusnatsien profiiliin.

PIDÄN VALITETTAVANA, ettei poliisimme ole sanallakaan konsultoinut minulle henkilökohtaisesti sitä, mitä tulisi ajatella uusnatsien jatkuvasta valheellisesta ja uhkaavasta kirjoittelusta minua vastaan!

PIDÄN HUOLESTUTTAVA, jos poliisi suosisi jopa Kavkaz Centerin levittämiä uskomuksia asian johdosta: nämä levittävät sairasta mielikuvaan, jonka mukaan minä olisin uhka näille "kansallismielisille venäläisille", jotka ovat joutuneet "hirvittävän" Venäjän ja Norjan poliisin uhreiksi. KC:n ja uusnatsien mukaan olisin järjestellyt hyökkäyksiä heitä vastaan!

Yksinkertaisesti tulkittuna näen tälle tutkimustyölle kaksi mahdollista tarkoitusperää:
(1) Poliisi on huolissaan turvallisuuden vuoksi uusnatsien toiminnasta. Silloin on valitettavaa, että poliisi ei ole ottanut mm. minuun yhteyttä turvallisuuden takaamiseksi ja että Kavkaz Center saa jatkaa toimintaansa.
(2) Poliisi on ottanut todesta Kavkaz Centerin pikku-Göbbelsien toistamat väitteet Suomen antifasistien yhteydestä vieraan vallan agenttitoimintaan ja tämän vaarallisuuteen. Tällöin jälkimmäisen mukaisesti valmistellaan tutkintaa, niin kuin Kavkaz Center on esittänyt jo jonkin aikaa väitteitä.
Jaksan yhä uskoa, että Suomessa poliisi toimisi jotenkin yhä älyn ja tietämyksen varassa eivätkä uskoisi pikku-Göbbelsien tekstejä.

Teot ja kuvat kertovat, että kansallismielisyys on todellisuudessa avointa Hitlerin ihannointia ja väkivaltaisuuksia. Onko poliisillamme edes vielä mitään kokonaistajua asiasta? Kuulin kerran Suojelupoliisissa, ettei heillä olisi edes venäjänkielen osaamista talossa!

Tänään poliisi kiinnostui Datsikista, joka uusnatsina kuuluu hengenvaaralliseen, kiellettyyn natsiorganisaatioon ”Slaavilainen unioni”, jolla on natsipartnereita eri puolilla Pohjoismaita. Mainitun organisaation kotisivua pidetään yllä Tanskassa sikäläisen natsin avulla. Olen kirjoittanut tästä aiemmin useitakin kertoja.

Kavkaz Center on saanut luotu uusnatsien mielikuviin uhkakuvan, jonka mukaan Suomen antifasistisen komitean kolme nimeltä mainittua henkilöä kävisivät jopa väkivaltaista sotaa mainittuja uusnatseja vastaan. Tästä seurauksena Slaavilainen Unioni ja eräät muut natsiääriryhmät ovat kirjoitelleet viime päivinä suljetuilla keskustelufoorumeillaan myös Juha Molarista. Periaatteessa sivustot ovat olleet suljettuja ulkopuolisilta, mutta olen saanut luetuksi kaiken sen vuorovaikutuksen, jonka toivoisin olevan myös poliisin tiedossa kansainvälistä poliisiyhteistyötä varten. Joitakin tiedonsirpaleita olen kertonut tässä blogissani aiemminkin, esimerkiksi Eva Paula Hitlerin tapauksen yhteydessä. Natsiryhmillä on myös henkilösuhteita Suomeen. Lisäksi natsiryhmä osallistuu Kavkaz Centerin aineiston tuottamiseen. Siinä toimii myös eräs pitkäaikaisimmista Kavkaz Centerin toimittajista.

Datsik sai lyhyen vankeustuomion Oslossa ja hänet päätettiin myös palauttaa laittoman maahantulon tähden takaisin Venäjälle, jossa hänelle oli tuomittu vankeusrangaistus. Eräiden tietojen mukaan Datsikin vaihto norjalaispoliiseilta Venäjän lainvalvontaviranomaisten käsiin olisi tapahtunut Helsingin lentokentällä. En ole voinut varmistaa tietojen luotettavuutta.

Tällä uusnatsiliikkeellä pitäisi olla merkitystä Suomen lainvalvontaviranomaisille, kun arvioidaan mm. tiettyjen kansanedustajaehdokkaiden henkilökohtaista turvallisuutta. Poliisi ei ole koskaan missään asiassa konsultoinut minulle turvallisuuteeni liittyviä mahdollisia uhkia.Juha Molari, Suomen työväenpuolueen ja Suomen antifasistisen komitean (SAFKA) eduskuntavaaliehdokas numero 253 Helsingin vaalipiirissä, katsoo, että Suomen poliisia tarvitaan kansalaisten turvallisuutta varten. En ole suinkaan ollut tyytyväinen poliisissa saamaani kohteluun, mielestäni poliittinen rappeutuneisuus on halvaannuttanut poliisimme toimintakykyä silloin, kun sitä olisi tarvittu. En pidä kuitenkaan oikeana jatkuvia henkilöstö- ja kululeikkauksia, jonka seurauksena esim. Helsingissä uhri joutuu eriarvoiseen ja huonoon asemaan: Helsingissä ei uhri saa edes rikostutkintaa alkuun poliisilla, jollei ole odotettavissa sakkoa vakavampaa rangaistusta. Emme voi maailmamme nykyisessä kehityksessä supistaa suomalaisen kansalaisyhteiskunnan turvallisuudesta: pikemmin leikkaukset kohdistuvat puolustusvoimiin kuin poliisiin tai oikeuslaitokseen.


- - - -

No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +358 44 322 2661 or my email juhamolari-ÄT-gmail.com (см. -ÄT- = @). You can discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)