maanantai 7. maaliskuuta 2011

Vapaa Tšetšenia 6.3.2011: ”Kavkaz Centerin” päätekijä myönsi, että hän järjesti Suomeen noin 70 tšetšeeniä mukaan lukien militantteja

Tšetšenian vapautta ja demokraattista kehitystä kunnioittava, ”Venäjän äänen” tukema ”Vapaa Tšetšenia” on kirjoittanut sunnuntaina 6. maaliskuuta 2011 toiveikkaasti, että tšetšeeneitä, heidän uskoaan ja elämäntapaansa sekä Tšetšeniassa kaikkea muutakin väkeä vakavasti terrorisoinut Kavkaz Centerin tiedotus on ehkä kääntymässä lopullista tuhoaan kohti, kun Mikael Storsjö on joutunut rikosoikeudenkäynnissä syytteeseen törkeän laittoman maahantulon järjestämisestä. Tämän rikosoikeudenkäynnin myötä Tšetšeniassa toivotaan avautuvan tuomiolle myös monia syviä ulottuvuuksia Kavkaz Centerin likaisesta maailmasta. Ennen kaikkea Tšetšeniassa toivotaan vapautumista jatkuvista terroriteoista, joita Kavkaz Center mainostaa.

Seuraavassa epävirallinen suomennos tšetšeenien hätähuudossa, jossa he odottavat, että Kavkaz Centerin hirvittävä vihan ja terrorismin mainonta päättyisi.

_ _ _ _ _ _ _ _


06.03. 14,00 ”Kavkaz Centerin” päätekijä myönsi, että hän järjesti Suomeen noin 70 tšetšeeniä mukaan lukien militantteja

Suomessa Vantaan käräjäoikeudessa on päättynyt valmistava istunto, jossa käsiteltiin syytettä törkeän laittoman maahantulon järjestämistä tšetšeeneille.

Kuten sunnuntaina Suomen antifasistisen komitean puheenjohtaja on raportoinut Interfaxissa, pääprosessi on tässä asiassa Mikael Storsjölle ja Abdulhamid Mechieville 15. huhtikuuta. Hänen mukaansa "alustavassa kuulemisessa syyttäjä esitti vaatimuksen vankeudesta Suomen kansalaiselle, tšetšeeniterroristien Kavkaz Center –portaalin päätoimittajalle Storsjölle, joka myönsi syyllisyytensä”.

"Storsho on myös myöntänyt, että hänen avullaan toimitettiin Suomeen noin 70 tšetšeeniä, ja että laittomien maahanmuuttajien joukossa on terroristeja. Jotkut niistä sitten auttoivat häntä hänen työstään Kavkaz Centerissä"- sanoi J. Bäckman.

Hän sanoi myös, että "Storsjön hyväksi päätodistajaksi pyydetään Euroopan parlamentin ihmisoikeusalivaliokunnan puheenjohtaja Heidi Hautala, joka tukee Kavkaz Centeriä ja tukee aktiivisesti Euroopan Parlamentissa toimintaa Venäjää vastaan”.

Kuten on raportoitu, Suomen antifasistinen komitea on toistuvasti arvostellun tämän sivuston ja sen omistajan Mikail Storsjön toimintaa, mutta viranomaiset eivät ole toteuttaneet riittäviä toimenpiteitä.

Lokakuun 20 päivä 2010, Suomen poliisi ja syyttäjä ilmoittivat, että he kieltäytyvät aloittamasta rikosoikeudenkäyntiä tšetšeeniterroristi Umarovin uhkauksen johdosta, kun uhkaus oli tehty suomalaista antifasistia, pappia Juha Molaria vastaan. Pappi oli toistuvasti arvostellut sivuston toimintaa, jonka jälkeen Umarov lähetti hänelle sähköpostin: ”Kehotan teitä lopettamaan toimintanne Kavkaz Centeriä vastaan. Jos et tule järkiisi, niin me leikkaamme pääsi irti ja koko perheeltä. 7 päivää ajattelemisen aikaa”.
Kun Juha Molari pyysi lainvalvontaviranomaisten apua, syyttäjä antoi vastauksen, että asia ei innosta, ”koska tutkimus vaatisi kääntymystä Venäjän puoleen, ja Venäjä ei todennäköisesti antaisi oikeudellista apua"

Suomen antifasistisen komitean mukaan samanaikaisesti on sivuston omistajaa Mikael Storsjötä vastaan käynnistynyt kaksi rikostutkintaa osallistumisesta laittoman maahantulon järjestämiseen tšetšeenikapinallisille, jotka työskentelevät sivuston hyväksi.

Viime julkilausumassaan tšetšeeniterroristi Umarov ilmoitti "Domodedovon" lentoaseman räjäytyksestä on tehty ja otti vastuun siitä Suomessa toimivan Kavkaz Centerin välityksellä. Asiasta on kertonut suomalainen Ilta-Sanomat. Lehden tietojen mukaan Mikael Storsjö toimii ns. suomalaisvenäläisen kansalaisfoorumin sihteerinä.
- - - -

No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +358 44 322 2661 or my email juhamolari-ÄT-gmail.com (см. -ÄT- = @). You can discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)