keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Venäjä täytyy kokea

Suomessa puhutaan hirvittäviä tarinoita Venäjästä. Pertti Salolainen (Kokoomus) oli äskettäin Ylen Isossa pajassa ihmeissään, miten Venäjästä voi saada tietoa, mitä siellä tapahtuu. Voin antaa hyvin selkeän vastauksen: Venäjä täytyy kokea. Valitettavasti Suomessa asuvat ihmiset uskovat tietävänsä parhaiten, mitä Venäjällä tapahtuu, jos lukevat vain Helsingin Sanomia tai Iltalehteä tai lainaavat angloamerikkalaisia tarinoita Venäjästä! Niin syntyy uhka, uhka, uhka.

Kuva: venäläisten seurueessa ja venäläisen turistifirman kautta kannattaa tehdä myös ulkomaanmatkat etelän kohteisiin. Olin unohtumattomalla matkalla Kyproksella ja Israelissa kesällä 1998 venäläisseurueessa.


Minulla on nyt taas viisumi – vuosiviisumi. Olen juuri erään pappismiehen kanssa suunnitellut, että voisin pitää kunnon yhtäjaksoisen vuosiloman, hän olisi sijaiseni. Tästä ajasta haluan viettää huomattavan osan Venäjällä. Venäjä täytyy kokea!

Kaikissa maissa näemme hyvää ja ikävää. Ihmisiäkin on moneksi. Ei ole olemassa vain yhtä ”venäläistä” ihmistyyppiä, vaan siellä on kaikenlaisia persoonia, tavoiltaan ja arvoiltaan Venäjän on luultavasti moniarvoisempi kuin Suomi.

Venäjä täytyy kokea myös niin kuin mikä tahansa muukin: jos tahdot jostakin saada selvyyttä, älä haaveile kaukana suljetussa kammiossasi vaan mene itse asian luo. Niin Venäjälläkin pitää ottaa yhteyttä asianosaisiin, jos joku asia pelottaa tai kiinnostaa. Joskus saat paremman palvelun, joskus huonomman, mutta kaiken avulla voit tehdä itse johtopäätöksiä, jos vain muistaa, ettei yksityistapauksia pidä liikaa yleistää. Jos kiinnostaa Venäjän yhtenäisyyden puolue, astu puoluetoimistoon ja käy keskusteluun. Jos kiinnostaa Venäjän ekologiset haasteet, ota yhteys vaikka paikalliseen luonnonsuojelujärjestöön. Niin olen itsekin tehnyt näiden ja muiden asioiden kanssa – aina on kannattanut. Ihmisiä ei pidä pelätä, kun itse käyttäytyy reilusti! (Dokuun tai vastaaviin tahoihin en toki ottaisi yhteyttä, tuskin saisinkaan, mutta Dokun ruumiskin saattaa jo – kiitos Jumalan ja turvallisuuspalvelun – maatuvan mullaksi ja matojen ruoaksi).

Kavkaz Center on 25. maaliskuuta 2011 kello 15:07 välittänyt jälleen erheellistä informaatiota – tällä kertaa englanninkielellä. Dis-informaation tarkoituksena on typerä yritys romuttaa Venäjää pelottelemalla ulkomaan matkailijoiden vaikeuksista. Kavkaz Center kuitenkin erehtyy siinä, että luulee sen informaation saavuttavan mahdolliset matkailijat. Matkailija kysyy luonnollisesti oikeaa tietoa luotettavasta lähteestä eli matkatoimistoista ja suurlähetystöistä.

Kuva: Kavkaz Center kirjoittaa valheita, koska haluaa häiritä Venäjälle suuntautuvaa turismia


Mahdollisesti Kavkaz Centerin toimittajat, administraattori ja Pro Caucasus –yhdistyksen puheenjohtaja eivät tunne Venäjällä matkailun todellisuutta, koska he eivät syystä tai toisesta mene tai pääse Venäjälle… Eikö totta, että kettu sanoo happamia pihlajamarjoille? Sain äskettäin vuosiviisumin eikä minulta kysytty mitään pankkitiliotetta – onneksi. Myöskään mitään muuta todistusta ei ole pyydetty viisumin hakemisen yhteydessä eikä rajan ylittämisen yhteydessä: passi ja viisumi riittävät. Eivät muistaneet kysyä edes rahaa viisumin maksamista varten.

Jos menettäisin kirkosta säännöllisen palkkatulon, niin Kavkaz Center olisi luonnollisesti kauhuissaan, sillä heidän näkemyksensä mukaan en voisi siis enää matkustella Venäjällä: enhän saisi mitään todistusta pysyvästä palkkatulosta. Tosiasiassa siinä tilanteessa yrittäisin parhaani mukaan kotoutua Venäjälle elämää ja työntekoa varten, jos ehkä löytäisin jotakin työtä sieltä (paitsi jos minut valitaan kansanedustajaksi, jolloin rakentaisin hyviä suhteita YYA-hengessä Venäjän ja Suomen välille).

Työttömänä minusta tulisi työnhakija. Minulla ei ole mitään kiinteistöä omistuksessani, joten sellaista todistusta en voisi tietenkään osoittaa. Venäjä ei suinkaan sorra köyhiä ja työttömiä: siellä kannattaa käydä ihan kaikkien. Rikkaille on sellaista valikoimaa tarjolla, jota ei Helsingin parhaistakaan putiikeista löydä. Köyhät löytävät myös Venäjältä halvalla paljon. Olen itse elänyt Venäjällä tosi köyhänä opiskelijana vuodet 2002–2004.

Erityisesti Venäjän kevät ja alkukesä ovat valloittavan kauniit Pietarissa. Puistot, historialliset rakennukset ja muistomerkit, sillat ja kaikki kauniit kanavat luovat kauniin kehyksen sille, että ihmiset ovat kauniit, heidän pukeutumisensa on hurmaavaa.- - - -

No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +358 44 322 2661 or my email juhamolari-ÄT-gmail.com (см. -ÄT- = @). You can discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)