torstai 17. maaliskuuta 2011

Yhtenäinen Venäjä –portaali: Kadyrov haluaa uskoa, että länsi ei suostu romantisoida terroristeja

Tiistaina 15. maaliskuuta 2011 on Venäjän yhtenäisyys –puolueen portaalissa (Партия «ЕДИНАЯ РОССИЯ»)arvioitu arvovaltaisesti ja terävästi Suomen toimintaa YK:n turvallisuusneuvoston pakotepäätöksen valossa. Tämä arvio tuli mitä arvovaltaisimmalta taholta: Tšetšenian presidentti Ramzan Kadyrov arvioi Suomen toimettomuutta Kavkaz Centerin suhteen. Juha Molari, Suomen työväenpuolueen (STP) eduskuntavaaliehdokas numero 253 Helsingin vaalipiirissä, on vaatinut, että Suomen täytyy seurata YK:n turvallisuusneuvoston pakotetta ja suljettava Kavkaz Centerin palvelimet sekä administraatio Helsingistä välittömästi.

Kavkaz Center reagoi YK:n turvallisuusneuvoston pakotteisiin siten, että kutsui Yhdistyneitä kansakuntia vain ”erääksi yksityisyritykseksi”, jonka päätöksillä ei ole mitään merkitystä.

Tässä Venäjän suurimman puolueen "Venäjän yhtenäisyyden" julkaisema presidentin haastattelu ja arvio Suomen toimettomuudesta (suomennos on epävirallinen):

_ _ _ _ _

Tšetšenian presidentti Ramzan Kadyrov on tyytyväinen, että YK:n turvallisuusneuvosto otti käyttään pakotteet Doku Umarovia vastaan. Mutta hän pidättäytyi ennustamasta sen suhteen, miten pakotteet vaikuttavat militanttijohtajan toimintaan.

"Yhdyn YK:n päätöksen ilolla. Mutta mitä seuraa turvallisuusneuvoston päätöksestä?Tuntuuko New Yorkissa tehty päätös Umarovin iholla? Näihin kysymyksiin ei ole selvää vastausta", - kertoi Kadyrov Interfaxille Ammanissa tiistaina, kun hän oli siellä kuningas Abdullah II:n kutsusta.

"Ehkä nyt länsi ei ainakaan enää yritä romantisoida pahamaineisia rosvoja ja terroristeja”, - sanoi Kadyrov. - Ehkä nyt ryhdytään todellisiin toimiin, jotta rahoittajat ja Umarovin ryhmän tutkijat saatetaan oikeuden eteen.

Lisäksi Kadyrov kutsui herjaavaksi Suomessa olemassa olevaa terrori-sivustoa, koska tämä sivusto tarjoaa resursseja "propagandakampanjaan, houkuttelee bandiittien tekoihin ja on vaarallinen yhteiskunnalle, tiedotuksen avulla rakennetaan terroria”.

Kadyrov huomautti, että yleisesti ottaen terrorismin torjunnan ongelma on ratkaistu Tšetšeniassa: "Metsän koloissa vielä vaani muutamat kymmenet ihmiset. Pienimmästäkin liikkeestä heidät löydetään ja tuhotaan."

Kadyrovilta kysyttiin, missä Umarov voisi olla. Kadyrovin mukaan tästä asiasta ei ole luotettavia tiedustelutietoja. Mutta hän ilmaisi luottavansa siihen, että ”lainvalvontaviranomaiset voivat neutralisoida Umarovin”.

Viime viikolla YK:n turvallisuusneuvosto sisällytti Pohjois-Kaukasian alueen kansainvälisten terroristien johtajan Doku Umarovin mustalle listalle. Venäjän ulkoministeriön ilmituksen mukaan turvallisuusneuvoston päätöksessä todettiin, että YK vaatii pikaisesti seuraamuksia Umarovia vastaan, häneltä ja hänen liikkeeltään täytyy jäädyttää kaikki rahoitusvarat ja muu apu, mukaan lukien asekauppa, taloudelliset resurssit jne”.
Кавказ-Центр в аду Yamartnah

- - - -

No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +358 44 322 2661 or my email juhamolari-ÄT-gmail.com (см. -ÄT- = @). You can discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)