perjantai 1. huhtikuuta 2011

Antifasistin vaatimus: pääkaupunkiseudulle 200 uutta poliisia, 100 uutta terveyskeskuslääkäriä, 300 uutta sairaanhoitajaa


Juha Molari, Suomen työväenpuolueen ja Suomen antifasistisen komitean (SAFKA) eduskuntavaaliehdokas numero 253 Helsingin vaalipiirissä, vaatii pääkaupunkiseudulle 200 uutta poliisivirkaa ja 600 uutta sairaanhoitajaa (tai vastaavasti vielä tehokkaammin: 100 uutta terveyskeskuslääkäriä ja 300 uutta sairaanhoitajaa).

Tänään olin Kampissa palvelutalossa. Tapasin monta ihanaa vanhaa tuttua. Eräs vanhus tuli luokseni, hänellä oli kahdet kävelykepit. Nuorisojoukko oli kaatanut hänet väkivaltaisesti kaksi viikkoa sitten Kampin metroaseman tuntumassa. Kädet ja sääret olivat mustelmilla. Vanhus olisi halunnut olla muutaman päivän sairaalassa, koska hän ei voinut ruhjeiden tähden liikkua. Sairaalassa ei ollut resursseja hoitaa vanhusta. Niin ruhjottu vanhus jäi kotiin. Onneksi eräs hyvä ystävä auttoi naista. Tänään hän jo liikkui hitaasti keppien kanssa. Tämä ystävä piti myös raamattupiiriä palvelutalossa.

Käyttääkö Suomi todella oikein varansa? Väitän, että Suomen hallitus on vieraantunut heikon vanhuksen todellisuudesta. Hallitus on vieraantunut köyhien ja sairaiden elämästä. Mikään muu ei voi selittää, että Suomen hallituksella on rahaa Afganistanin vakauden hoitamiseen 54 miljoonaa ja sotilaallisiin kriisinhallinnan tehtäviin ympäri maailmaa yli 100 miljoonaa euroa, mutta ruhjottu vanhus ei saa levätä sairaalassa paria päivää.

Suomen hallituksen selonteon mukaan Suomi osallistui ”Afganistanin vakauden tukemiseen vuonna 2010” 53,4 miljoonalla eurolla. Tästä summasta sotilaallisen kriisihallinnan osuus oli valtaosa eli 33 miljoonaa euroa, siviilikriisinhallinta jäi 4 miljoonaan euroon. Kehitysyhteistyön osuus oli 10,5 miljoonaa euroa. Selvästi sotilaallisesti määriteltäviä kuluja oli sotilaallinen kriisinhallinta 33 milj. ja Naton Afganistanin vapaaehtoisrahastojen tukeminen 600 000 euroa. Mikäli Suomi kotouttaisi nämä 34 miljoonaa euroa ja tätä vastaavat voimavarat Suomeen oman turvallisuutemme kehittämiseen, voisimme palkata Helsinkiin 800 uutta poliisia – tai 200 uutta poliisia ja 600 uutta sairaanhoitajaa. Ehkä Afganistanin sotilaat voisi kouluttaa kotimaisiin turvallisuustehtäviin. Afganistaniin jäisi edelleen rauhanomaiseen työhön resursseja noin 20 miljoonaa euroa, mikä ei ole sekään pieni summa rahaa.

Suomella sotilaallisen kriisinhallinnan määrärahat ovat kokonaisuudessaan jopa yli 100 miljoonaa euroa. Afganistanissa on rauhanturvaajan kustannukseksi arvioitu 170 000 euroa vuodessa. Afganistanissa Suomi on mukana Naton alaisissa joukoissa. Afganistanin huono turvallisuustilanne lisää myös varustekustannuksia. Jos Suomi kotouttaisi kokonaisuudessaan nämä muut sotilaallisen kriisinhallinnan määrärahat, saisimme niillä resursseilla noin 1500 sairaanhoitajaa ja lisäksi noin 1000 poliisia kotimaisen turvallisuutemme parantamiseksi.

Kyse on rahan käytössä siitä, mitä me arvostamme, ketä Suomen hallitus kunnioittaa. Tähän saakka hallitus ei ole kunnioittanut suomalaisia, vaan huonolla politiikallaan he ovat vaurioittaneet suomalaisten hyvinvointia, luoneet turvattomuutta ja eriarvoisuutta.
- - - -

No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +358 44 322 2661 or my email juhamolari-ÄT-gmail.com (см. -ÄT- = @). You can discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)