tiistai 12. huhtikuuta 2011

Antifasistinen pappi terveiden elämäntapojen puolesta


Antifasismi on raitista asennoitumista hyvän elämän puolesta. Siksi antifasismiin sopii myös terveet elämäntavat. Lähes jokaisella olisi tehtävissä hyviä asioita paremman elämän puolesta – erityisesti lasten terveyden hyväksi ja myös oman elämän puolesta. Olen vedonnut voimakkaasti koululiikunnan uudistamiseksi ja lisäämiseksi.

Haluan myös kehittää oma tervettä elämääni. En ole koskaan käyttänyt alkoholia enkä tupakoinut, joten tällä tavalla luon raittiit lähtökohdat hyvinvoinnille. Urheilu jäi liian vähälle menneen vuoden aikana, kun työkiireet ja vastaukset kaikenlaisten kantelijoiden vandalismin vuoksi kuluttivat aikaani. Sain hyvän muutoksen noin 2 kuukautta sitten: ostin kuntosaliin vuosilipun ja olen käynyt sen jälkeen noin 5 kertaa viikossa kuntosalilla. Kaiken kaikkiaan olen keskimäärin päivittäin harrastanut liikuntaa. Luonnollisesti alussa täytyy harjoittaa varovaisesti, intensiteettiä sopii lisätä leikitellen ja vähitellen.

Eilen kävin nälkäisenä kuntosalilla. Harjoitukseni oli varsin aerobinen, paitsi vatsalihasliikkeet ja käsinkohonta. Harjoituksen jälkeen söin vain sopivasti, mutta kello 18 jälkeen en syönyt enää mitään. Tänä aamuna kello 8 kävin juoksemassa Pirkkolassa kuntopoluilla 10 kilometriä. Juoksu oli vauhtileikittelyä, mikä tarkoittaa sitä, että juoksin välillä reippaasti lyhyitä jaksoja (noin 300–600 m, vauhti 3,00-3,30/km) ja välillä hitaasti, jopa pysähdyin niistää nenääni. Olin haaveillut juoksevani 15 km, mutta jätin 10 kilometriin, koska en ollut syönyt mitään aamulla: hiukan nälkä painoi vatsassa ja lihaksissa. Iltapäivällä lähden kuntosalille kevyttä aerobista harjoitusta ja lihasvoimaharjoittelua varten. Tätä ennen täytyy toki jo syödä terveellisesti. Vapaapäivä on minulle urheilupäivä.

Oman kuntosaliharjoittelun jälkeen on vuorossa poikani urheiluharrastuksen tukeminen. Poikani on aivan samanikäinen kuin Rimma Salosen (numero 261 Helsingin vaalipiirissä) poika. Poikani on täydellisesti kaksikielinen: jo ennen kouluun menoa hän puhui, luki ja kirjoitti sekä suomeksi että venäjäksi, mutta hän osaa myös hyvin lukea, puhua ja kirjoittaa englanniksi. Esimerkiksi englanninkielisten televisio-ohjelmien seuraaminen onnistuu täysin ilman suomenkielistä tekstitystä. Vuosi sitten istuin kesällä Nevskillä terasilla poikani kanssa, jota Kolumbiasta saapunut pariskunta alkoi jututtaa englanniksi. Poikani vastasi ongelmattomasti, paitsi oli vähän ujo aluksi. Monikulttuurinen avaramielisyys on luonnollinen lähtökohta antifasismissa. Toisin kuin Paavo on lausunut omasta puolestaan, niin iloitsen, että poikani saa kasvaa antifasistisista terveistä lähtökohdista käsin. Haluan mahdollistaa hyvän tulevaisuuden pojalleni, sillä maailmamme on väistämättä kansainvälinen, monikulttuurinen, rajat ylittävä (siis laillisesti ehkä viisumivapaudenkin varassa, en tarkoita "tavarasäiliötä").

Koulupäivän jälkeen hän saa venäläisten lasten kanssa harvinaisen korkeatasoista urheilullista ohjausta. Niin myös tänä päivänä! Uintia opettaa Tokion olympiakisojen olympiamitalisti, Euroopan ennätyksen entinen haltija sekä hänen vesipallossa kilpaillut miehensä, molemmat Neuvostoliitossa urheilumestarin arvolla palkittuja kansallissankareita. Uintiharjoitusten jälkeen on illalla vielä ekaluokkalaisella pojallani venäjän kielen ja kirjoittamisen harrastekerho. Tietenkään vanhemmat eivät saa mahdottomasti vaatia lapsia ”super-lapsiksi”, vaan lapsen tulee nauttia kunnioituksesta ja läheisyydestä. Vanhempien tulee kuitenkin rohkaista lapsien energisyyttä hyviin asioihin, terveeseen elämänasenteeseen ja vastuullisuuteen. Vanhemmuus ei saa kadota tänäkään postmodernina aikana kodeistamme ja yhteiskunnastamme. Siksi haluan tukea lapsen kehittymistä terveiden elämäntapojen mukaisesti, vaikka hänellä olisi joskus hetkellistä laiskuutta lähteä jalkapalloharjoituksiin venäläisen jalkapalloseuransa mukana tai uintiharjoituksiin. Pian harjoituksen jälkeen hän on tyytyväinen, että oli mukana ja oppi uusia asioita. Nyt näen jo miten upeasti poikani liukuu kuin paras virtaviivainen nopeasti kiitävä kilpa-alus veden pinnalla vatsalla tai selällä. Virtaviivaisuus on kaunista katsoa. Itse en pysty sellaiseen uinnin kauneuteen.

Kuva: julkaistu Russia Todayn luvalla


- - - -

No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +358 44 322 2661 or my email juhamolari-ÄT-gmail.com (см. -ÄT- = @). You can discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)

Молари, Юха — Википедия