maanantai 18. huhtikuuta 2011

Jukka Mallinen ei hyväksy Mikael Storsjön tarinoita

Keksityn, mutta kauniisti vaatetetun Zhovkar-ryhmän saapuminen Suomeen oli skandaali kesällä 2007. Poliisin esitutkintapöytäkirjan mukaan Oksana Chelysheva oli keskeinen toimija järjestelyissä yhdessä Iida Simeksen ja Mikael Storsjön kanssa. Frank Johansson, Heidi Hautala ja Jukka Mallinen joutuivat myös kärsijöiksi julkisen ryvettymisen tähden.

Vantaan käräjäoikeudessa valmistelevassa istunnossa 24.2.2011 Mikael Storsjö esitti, että hän kutsuu Heidi Hautalan ja Jukka Mallisen todistajakseen itse pääkäsittelyä varten, mutta pääkäsittelyn aattona Storsjö luopui sekä Hautalasta että Mallisesta todistajinaan. Hautala oli samanaikaisesti toissijaisessa roolissa vaaliesitteiden jakajana Helsingin keskustassa, joten ainakaan mitään estettä ei olisi ollut saapua televisiokameroiden alle Vantaalle. Tämä ei ole kuitenkaan ainoa kerta, kun Hautala ja Mallinen ovat joutuneet etsimään etäisyyttä Storsjön touhuihin. He lähtivät toki mukaan syksyllä 2004, kun puolustivat Kavkaz Centerin toimintaoikeutta Suomessa. Sen jälkeen on ilmennyt monia muitakin jännittäviä välienselvittelyitä, joissa ryvettyminen on ollut uhkana.

Kirjoitin 29.syyskuuta 2010 mainitun ”kuoron” saapumisesta Suomeen ja siitä miten Kerkko Paananen touhuaa Tšetšenian virallisia edustajia vastaan. Finrosforumin tiedottaja, läheisessä kanssakäymisessä Kavkaz Centerin väen kanssa työskentelevä Kerkko Paanenen puuhaili myös mainitun laittoman maahantulon yhteydessä. Kerroin noista yhteyksistä tällöin ilman esitutkinta-aineiston antamaa ymmärrystä ihan sattumalta. Radio Svabodan haastattelussa 8.8.2007 Kerkko Paananen ilmaisi tuohtumuksensa, kun Tšetšenian valtion edustaja katsoi, että yhtye «Жовхар» (Zhovhar) ei ole mikään oikea taitelijaryhmä. Tämä ryhmä – 11 aikuista ja 7 lasta – pyysivät Suomesta turvapaikkaa. Ryhmän johtajana oli Saraliev Bislan (Саралиев Бислан). Kerkko Paananen esiintyi tuon tapauksen yhteydessä ”ihmioikeusaktivistina”.

Esitutkinta-aineisto paljastaa, että vuonna 2007 Suomen Pen ja Jukka Mallinen sekoitettiin kansalaisjärjestöjen verkostoon, joka olisi mukana mainitun ”kuoron” kiertueen järjestelyissä.

Jukka Mallinen moitti kuulustelutodistajana 28.11.2007 hyvin jyrkästi Mikael Storsjötä, joka oli keksinyt puheen ”järjestelytoimikunnasta”. Mallisen mukaan ”järjestelytoimikunta on Storsjön keksimä”, eikä Mallinen itse tiennyt kuulumisesta järjestelytoimikuntaan Suomen PEN –järjestön edustajana ennen kuin vasta ensimmäistä kertaa kuulustelutilaisuudessa. Ongelma oli sisäisessä viestinnässä ilmeinen, sillä PEN-klubin aktivisti Iida Simes (vihr.) oli itse tärkeimpiä puuhanaisia laittomalle maahantulolle, mutta hänkään ei ollut kertonut asiasta oman PEN-järjestönsä puheenjohtajalle Malliselle.

Onneksi ystävykset eivät vihastuneet toisiinsa vuoden 2007 sisäisen viestinnän ongelmien vuoksi, vaan 9. kesäkuuta 2010 Mikael Storsjö, Kerkko Paananen, Jukka Mallinen ja Ville Ropponen olivat rakkaudellisessa keskinäisessä sovussa saman pöydän ääressä esittäen vaatimuksia Suomen antifasistista komiteaa vastaan (ns. Diktatuurin kärpäset tunkiolla).- - - -

No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +358 44 322 2661 or my email juhamolari-ÄT-gmail.com (см. -ÄT- = @). You can discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)

Молари, Юха — Википедия