tiistai 19. huhtikuuta 2011

Kavkaz Center sai Suomen poliisilta ja syyttäjältä diplomaattisen koskemattomuuden?


Evp. palopäällikkkö Abdullah Tammi teki 9.3.2011 rikosilmoituksen, koska Kavkaz Center esitti törkeästi valheellisia väitteitä, joiden mukaan Abdullah Tammi olisi pedofiilinen terroristi, joka olisi osallistunut erään uusnatsin toimittajaystävän tappoon Oslossa kevättalvella 2011. Tammi nimesi Mikael Storsjön ja ”Adam Tumsoevin” (Islam Tumsoevin) kuultaviksi Kavkaz Centerin asiassa. Poliisi ei löytänyt kumpaakaan Suomesta! Luonnollisesti tässä asiassa on mahdollisuus kokea tyytymättömyyttä. Tammi ei esittänyt, että nämä henkilöt olisivat kirjoittajina syyllisiä törkeään loukkaukseen, mutta heillä on web-palvelun ylläpitäjinä kuitenkin toimituksellinen vastuu sivuston sisällöstä.

Tutkinnanjohtaja rikosylikomissaari Markku Tuominen teki päätöksensä jo 6 päivän kuluttua 15.3.2011: hän esitti, ettei tutkimusta aloiteta, koska Tuomisen mukaan tutkimus pitäisi laajentaa ulkomaille palvelimiin ja henkilöihin. Tutkinnanjohtajan mukaan Suomen poliisi ei tunne sellaista henkilöä kuin ”Adam Tumsoev”, joten häntäkin pitäisi etsiä ulkomailta. Tutkinta olisi kohtuuttoman kallis asiaan nähden. Poliisi ei tutki, kun rangaistus ei olisi missään tapauksessa sakkoa vakavampi!

Kanta-Hämeen syyttäjävirastosta kihlakunnan syyttäjän apulaispäällikkö Eeva-Liisa Olinuora antoi päätöksen 14.4.2011, ettei esitutkintaa edes aloiteta kustannusperusteella. Päätös toimitettiin Tammelle kuitenkin vasta vaalien jälkeen, tänään 19.4.2011.

Tutkinnanjohtajan pikaisesta päätöksenteosta käy ilmi, että jo seuraavalla viikolla tuli ratkaisu, jonka mukaan Kavkaz Center ja sen toimijat saavat Suomessa poliittisen koskemattomuuden aivan riippumatta siitä, mitä hurjia asioita nämä kirjoittavat tai järjestävät. Toivottavasti päätös ei jälleen kerran heijasta tätä ideologiaa, jossa Suomessa Kavkaz Center nauttisi Kaukasian emiirikunnan nimissä diplomaattista koskemattomuutta: Suomi olisi ainut YK:n valtio, joka olisi tunnustanut Kaukasian emiirikunnan olemassaolon, mutta Suomi olisi tehnyt sen tälläisissa käytännöllisissä ratkaisuissa hiljaisuudessa.

Poliisilla olisi pitänyt mennä vain alle minuutti löytääkseen Kavkaz Centerin ylläpidosta vastaavat nimet ”Mikael Storsjö” (todellisesti aito nimi) ja ”Adam Tumsoev” (todellisesti väärennetty nimi), koska itsekin löydän heidän työpaikkansa, puhelinnumeronsa ja muut tiedot vajaassa viidessä minuutissa. Samoin löydän Kavkaz Centerin serverit aivan yhtä nopeasti Bulevardi 2:sta. Niistähän on kuva-aineistoakin vasta äskettäin Silminnäkijä-ohjelmassa.

Mainittu Adam (Islam) Tumsoev on syntynyt 5.3.1979. Puhelinnumero on ollut marraskuussa 2009 poliisikuulustelujen aikana ihan sama puhelinnumero kuin vielä ainakin loka- ja marraskuussa 2010. Soitin Islam Matsieville (Islam Tumsoev) marraskuussa 2010 kyseiseen puhelinnumeroon, jonka hän on ilmoittanut aivan oikein poliisille ja esiintynyt mielenosoitusilmoituksessakin nimellä Islam Tumsoev. Hän saapui tänne Shamil Basajevin serkkupojan kanssa sekä muutamien muiden ihmisten kanssa. Tammi nimesi tämän web-masterin todistajakseen, joten varmasti hänet olisi pitänyt löytää, vaikka miestä on ennenaikaista syyllistää jostakin kirjoittamisesta. Web-sivuston ylläpitäjinä herrat Matsiev ja Storsjö eivät saisi toki vältellä täysin vastuuta sivuston sisällöstä.

Kuva: Islam Tumsoev esittäytyy Raaseporin poliisille

Mikael Storsjö tunnusti kuulustelupyötäkirjan mukaan 3.6.2009 yliluutnantti Matti Kettuselle Suomenlahden merivartioston esikunnassa, että Islam Matsiev on Kavkaz Centerin palveluksessa, mutta esiintyy nimellä Islam Tumsoev.

Kuva: Islam Matsiev (Islam Tumsoev), Kavkaz Center –web master

Islam Matsiev ilmoittaa kuulusteluissa rikoksesta epäiltynä Suomenlahden merivartioston esikunnassa 1.7.2009 vanhemmalle rajavartijalle Jarkko Lehikoiselle, että hän on ammatiltaan ohjelmoija, jonka työnantaja on Kavkaz Center –web master.

Islam Matsievin kuulustelut jatkuivat Suomenlahden merivartioston esikunnassa 14.10.2009, jolloin hän tunnusti todistajana törkeästä laittoman maahantulon järjestämisestä, että hän auttelee Mikael Storsjön omistamassa yrityksessä. ”Kavkaz-Centerillä on kaksi palvelinta siellä ja huolehdin niistä. Ne ovat olleet siellä jo useita vuosia. Auttelen myös muissa asioissa. Pääasiassa huolehdin palvelemista mutta teen myös käännöksiä ja julkaisen lehdistötiedotteita” (Islam Matsiev, Islam Tumsoev). Mies on kuitenkin ilmaista pakolaisorjatyövoimaa, koska Storsjö ei maksa edes mitään palkkaa tehdystä työstä. Toisaalta poliisille ilmoittamien tietojensa ja verottajan tietojen mukaan köyhä liikemies Storsjö ei voisikaan maksaa palkkaa, koska hänellä ei ole ollut ansio- tai pääomatuloja, vaan hän on elänyt aina vaimonsa rahoilla.

Kuva: Islam Matsiev (Islam Tumsoev) huolehtii Kavkaz Centerin servereistä Helsingissä

Jos poliisikomissaari ja syyttäjä pistävät hiuksiinsa punaiset letit ja rusetit sekä ottavat käsiinsä kivat vappuhuiskat lähestyvän vapun kunniaksi, niin voin taluttaa tällaiset kaksi iloista ihmistä Kavkaz Centerin serverin ylläpitäjien (Mikael Storsjö, Islam Matsiev) luo Helsingissä, kun poliisi ei näytä löytävän näitä kumpaakaan henkilöä omin avuin!

Muistettakoon sitä vastoin päinvastainen tilanne: Heidi Hautala oli kauhistunut, kun Hautalan mukaan Abdullah Tammen videossa häntä olisi kutsuttu sellaiseksi muijaksi, jonka olisi parempi palvella piikana Oulussa kuin ihmisoikeusseikkailijana EU:ssa. Tämä oli syvästi kunniaa loukkaava asia, jonka tutkimuksen poliisi aloitti isolla jytinällä ja kutsui kuultavaksi koko joukon antifasisteja. Kun Juha Molari oli verrannut Jukka Mallista Sokrateehen – ylistetty olkoon Sokrates joka ei minkään kirjallisen dokumentin valossa koskaan suostunut homosuhteisiin – niin Mallinen koki vertauksen Sokrateehen halventavaksi suuren Mallisen kunniaa vastaan. Poliisi aloitti oikein rikostutkimuksen, otti sormenjäljet ja kaikki tunnisteet papista, ja vei asian syyttäjälle syyteharkintaan. Kavkaz Centerin toimet leimata Abdullah Tammi pedofiiliksi terroristiksi, joka olisi järjestänyt toimittajan tapon Osloon, ei sitä vastoin ylitä edes esitutkinnan aloittamisen kynnystä”!

Kai tämän verran pirullinen saa olla poliisipomoa ja tämän osaamattomuutta vastaan?
- - - -

No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +358 44 322 2661 or my email juhamolari-ÄT-gmail.com (см. -ÄT- = @). You can discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)

Молари, Юха — Википедия
- - - -

No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +358 44 322 2661 or my email juhamolari-ÄT-gmail.com (см. -ÄT- = @). You can discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)

Молари, Юха — Википедия