sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Pidän vuosilomani 1.5.-21.6.2011


Pidän kaikki ansaitut 38 vuosilomapäivää 1.5.-21.6.2011. Olen sopinut, että meidän kylämme oma pappi toimisi tällöin vuosilomansijaisena. Tällaiset tiedot vastasin tänään lääninrovastin lomakyselyyn tuomiokapitulin päätöstä varten.

Haluan pitää lomani nyt kokonaisuudessaan, jotta minulle jäisi aikaa etsiä töitä Pietarista tai Moskovasta tai muualta - ehkä myös Suomesta, vaikka Suomen pikkuriikkinen ilmapiiri ahdistaa.

Eilen vietin koko päivän puolesta päivästä alkaen myöhäiseen kello 23 saakka Venäjän virallisen televisiokanavan Russia Today -kanssa, kun teimme juttua Kavkaz Centeristä. Toivon kovasti,että viestini uuden työn tarpeesta menisi myös sopivien ihmisten tietoon. Tämä ahkera mies tahtoisi työtä sellaisessa paikassa, jossa ei tuomita synniksi minua vastaan, koska en hyväksy Pro Karelian tai Kavkaz Centerin tai Finrosforumin kaltaisia sairaita järjestelmiä. En hyväksy myöskään suomalaista russofobista poliittista vehkeilyä Rimma Salosen oikeuksia vastaan.

Olen täysin kyllästynyt ja pettynyt "vanhan" seurakuntaneuvoston (en siis "uuden") ja työtovereitten lausuntoon lääninrovastin vetämälle selvitysryhmälle. Lausunnon mukaan asuisin todellisuudessa Venäjällä, en keskustelisi asiakkaiden kanssa kasvotusten vaan vain puhelimessa. Hoitaisin siis huonosti kirkolliset toimitukset (kaste, vihkiminen, hautajaiset). Tänään Karjaan kanttori Päivi Lindström ei ainakaan allekirjoittanut näkemystä, jonka mukaan palvelisin huonosti omaisia; pikemmin hänen näkemyksensä oli päinvastainen! Kaiken lisäksi raportti kertoo, että hakkeroisin sisälle vanhan seurakuntaneuvoston vanhojen mummojen yksityisiin tietokoneisiin! Todellisuudessa olen jättänyt yhden keskustelun hautajaisia varten puhelinkeskustelun varaan, koska omainen ei tahtonut omien esteidensä vuoksi tavata: kaikki vihkiparit, kaikki kasteparit ja kaikki hautajaisiin valmistautuvat omaiset olen tavannut etukäteen. Virkaurani aikana näitä kasteperheitä on jo toista tuhatta, omaisia myös toista tuhatta! Myös tuon hautajaisen jälkeen vietin aikaa omaisten kanssa muistotilaisuudessa Postillan diakoniatoimipisteessä, vaikka en saanut tavata heitä etukäteen.

Tietty käytös on ala-arvoista ja loukkaavaa. Siksi on aiheellista pitää aito loma ja ehkä lähteä pois. En ymmärrä, miksi tuo vihamielisyys on syntynyt minua vastaan. Oikeamielinen erimielisyys on kokonaan eri asia kuin epärehellinen raportointi. Näitä ongelmia ei ollut lainkaan, kun työskentelin 20 vuotta Malmin seurakunnassa.

Vietän nyt siis oikean loman, sillä aiemmin olen vain leikkinyt lomaa: olen aiemmin tehnyt työtä loman aikana, hyväksynyt seurakunnan laskut, saapunut kirkollisiin toimituksiin, tavannut vihkipareja, omaisia jne. Nyt on siis vuorossa oikea loma ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2007.- - - -

No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +358 44 322 2661 or my email juhamolari-ÄT-gmail.com (см. -ÄT- = @). You can discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)