sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Kavkaz Center ja Baltian eturivin poliitikot liitossa

Kavkaz Center paljastaa taas lauantaina 21. toukokuuta 2011 kello 13:39 julkaistussa englanninkielisessä jutussa erikoisia yhteyksiään. Venäjällä Nizni Novgorodin oikeuden päätöksellä terroristiyhteyksien johdosta kielletyn, mutta Mikael Storsjön avulla Suomeen siirretyn Venäjä-Tshetshenia –ystävyysseuran puheenjohtaja, Suomessa toistaiseksi asuva Oksana Chelysheva informoi Kavkaz Centeriä terroristiyhteyksistään. Jutusta käy ilmi, että Oksana pitää yhteyttä Moskovan metroasemien terrori-iskuihin osallistumaan pyrkineeseen liettualaiseen Egle Kusaiteen. Liettuan turvallisuusviranomaiset saivat Egle Kusaiten kiinni eikä nainen päässyt pahoihin tekoihin. Kavkaz Centerin kirjoituksen perusteella saa käsityksen, että Oksana Chelysheva yhtyy salaliittoteorioihin ja moitteisiin Liettuan syyttäjää vastaan.

Muistettakoon, että Heidi Hautalan (vihr.) ja Mikael Storsjön (vihr.) perustaman Finrosforumin aktivisti Oksana Chelysheva on tuttu monesta kyseenalaisesta toimesta jo aiemmin. Esimerkiksi Oksana ehdotti 9.3.2007 sähköpostissaan Storsjölle ja PEN-klubin aktivistille Iida Simekselle (vihr.), että Finrosforum järjestäisi tsetseeniryhmän laittomasti Suomeen valheellisen esiintymiskutsun avulla. Oksana Chelysheva Venäjä-Tshetshenia –seurasta oli Finrosforumin edustajien, Heidi Hautalan, Mikael Storsjön sekä Doku Umarovin ”ensimmäisen varatiedotusministerin” Isa Dzhabrailovin (Kavkaz Centerin rekisterihenkilö Ruotsissa) kanssa tapaamassa presidentti Martti Ahtasaarta Etelärannassa 5. kesäkuuta 2007.

Kavkaz Center ja Oksana Chelysheva tukeutuvat Leonidas Donskisiin. Donskis on Liettuasta keskustaoikeistolaisen puolueesta Euroopan parlamentin jäsen (MEP). Donskis väitteli filosofian tohtoriksi Suomessa Helsingin yliopistossa vuonna 1999. Hän on erittäin paha russofobi. Tunnetusti toukokuussa 2010 Donskis teki huikean paljastavan yhteenvedon Euroopan Parlamentissa ystävänsä Jamestown Foundationin analyytikon Vladimir Socorin esityksen jälkeen. Socorin mukaan Venäjän energiaverkostot, Nord Stream, South Stream ja Blue Stream, olisivat ”pohjimmiltaan uhka Euroopan vahvuuksia ja transatlantista yhteistyötä vastaan”. Hänen mukaansa Venäjän eristäminen Euroopan energiamarkkinoilta olisi ”eksistentiaalinen tehtävä EU:lle ja Natolle”: ”Länsiorganisaatioiden on kiinnitettävä (kriittisesti) huomiota kahdenvälisiin sopimukseen jäsenvaltioiden ja Venäjän välillä sekä tarkistettava naapuruuspolitiikan toteutuminen, jos he tahtovat pelastaa oman olemassaolonsa perustan”.

Leonidas Donskis esitti 17. maaliskuuta 2010 ankaria moitteita Venäjää vastaan. Hänen mukaansa Venäjän toiminta ”virittää muistiin Euroopan sodan hetket. Venäjästä on tullut revisionistinen ja revansistinen valtio, joka yrittää sepittää historiaa kunnioittamalla avoimesti Stalinia”. Donskisin mukaan Venäjän toiminta on hyökkäys Baltian maita ja muita Itä- ja Keski-Euroopan valtioita vastaan. Euroopan Parlamentin edustaja vaatiikin, että ”emme voi sallia Venäjän vääristellä historiaa levittämällä rumia valheita Baltian salaisesta fasismista”.

9. helmikuuta 2011 Donskis oli Euroopan parlamentissa vaatimassa päätöslausetta (RC-B7-0101/2011), jossa Venäjä tuomittaisiin oikeusvaltiona. Hänen rinnallaan tuomiolauselman vaatimukseen osallistui myös luonnollisesti suomalainen russofobi Heidi Hautala. Ehdotuksessa lähtökohtana oli Pohjois-Kaukasian ongelmallinen ihmisoikeustilanne sekä mahdollisuus painostaa Venäjää sillä, että EU:n ja Venäjän kumppanuus- ja yhteistyösopimus on parhaillaan neuvottelujen alla. Lopullisessa päätöksessä (B7-0110/2011) johdannon ensimmäinen kohta jäi kirjoittamatta heti ensimmäiseen lauseeseen. Vaatimuksessa viitattiin myös Anna Politkovskajan, Natalia Estemirovan, Anastasia Baburovan ja Sergei Magnitskyn kohtaloihin. Donskis oli närkästynyt veristen rötösherrojen Mihail Hodoskovskin ja Platon Lebedevin tuomioista: Donskis (ja Hautala ym.) koki nämä herrat ihmisoikeusaktivisteiksi. Donskis moitti tässä yhteydessä myös 31. joulukuuta 2010 Moskovassa tapahtuneita Boris Nemtsovin ja 70 muun henkilön pidätyksiä mielenosoituksessa. Domodevodon lentoaseman terrori-isku osoittaisi hänen mukaansa Venäjän ongelmia oikeusvaltiona. Ryhmittymä syytti helmikuussa tuomioehdotuksessaan Venäjää Dmodevodon terrori-iskun tutkimusraporttien ”poliittisvaikutteisista tutkimuksista, epäoikeudenmukaisista menettelyistä ja epäonnistumisista puolueettomasti tutkia vakavia rikoksia”. Donskis esitti johtopäätöksenä vaatimuksen, jonka mukaan Venäjän tulisi uudistaa poliittisia mahdollisuuksia Pohjois-Kaukasiassa.

Nyt Oksana Chelysheva kiljuu riemuhuutoja terroristien tukikanavalle Kavkaz Centerille, että Donskisin mukaan Liettuan syyttäjät ovat tehneet anteeksiantamattoman virheen Egle Kusaitea vastaan. Myös Human Rights Watchin johtaja G.Mitskyavichyus liittyy Donskisin argumentointiin ja jatkaa perustelujaan oikeusvaltion "vapauksien" puolesta: ”Mitä se tarkoittaa, että häntä syytetään terroriteon valmistelusta? Onko tämä siinä, että hän saattoi vahingossa puhua puhelimeensa tai lähettää tekstiviestin tai sanoa, että hän räjäyttää pommin, koska kokee sympatiaa Tšetšenian sorrettua kansaa kohtaan? Tai onko se valmistelua, jos bussilippu, passia ja matka suunnitelma olivat jo valmisteilla? Ymmärrän, jos henkilö pidätettäisiin räjähdysaineiden tähden Venäjän sotilastukikohdan luona. Tällöin voitaisiin väittää, että hän valmisteli terrori-iskua” (teksti Kavkaz Centerin sitaatti).

Kavkaz Centerin ja sen ystävien (Finrosforum, Human Rights Watch, Jamestown Foundation) ihmisoikeusaktivismi on erityislaatuista. Suomessakaan ei voisi katsoa ihmistä tai ryhmää terroriteon valmistelijaksi, jos tämä yksityisesti tai julkisesti sattuisi puhumaan pommin räjäyttämisestä tietyssä osoitteessa, järjestäisi matkaliput ja kartat mainittuun osoitteeseen, mutta ei ennättäisi toteuttaa ekstrimististä matkaansa loppuun saakka ulkoisen pakon tähden. Kaiken lisäksi Kavkaz Center uskoo, että tämä ekstriimi elämysmatkailija olisi matkalla loppujen lopuksi paratiisiin.

Valitettavasti Suomen ja Baltian alueen tietyt EU-politiikot tahtovat tuhota ne hyvät puitteet, joita Venäjän ja EU:n yhteistoiminta tarjoisi alueen kehitykselle. EU:ssa on venäläisvastainen rintama rakentanut poliittisen vastakkainasettelun ja Venäjää hajottavan separatismin lisäksi myös taloussuhteisiin protektionismia Venäjää vastaan. Julkisessa länsimaisessa propandassa on puhuttu erheellisesti vain Venäjän kehitystarpeista maailman vapaakauppajärjestön jäsenyyteen. Juuri Donskisin kaltainen politikointi on suurin haaste eurooppalaisen hyvinvoinnin kehittymiselle uudessa maailmassamme. Venäjän ja EU:n suhteet voitaisiin perustellusti nähdä yhteisten mahdollisuuksien näkökulmasta, jos olisi ymmärrystä ja tahtoa.


- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com or juhamolari-ÄT-mail.ru (см. -ÄT- = @). In principle, you could discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

Juha Molari -mail.ru -blog

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)

Ei kommentteja: