tiistai 3. toukokuuta 2011

Pakistan ja Suomi – kaverukset potkivat yksimielisesti samaa palloa

Kaksinaismoraali kärsi tappion

Pakistanissa asuu 165 miljoonaa ihmistä, Suomessa vain noin 5 miljoonaa. Eroista huolimatta yhtäläisyydet ovat hämmästyttävät: Pakistanin jalkapallomaajoukkue ei ole selviytynyt kertaakaan MM-kilpailuihin niin kuin ei ole Suomen jalkapallomaajoukkue. Pakistanissa Al-Qaidan pääpomot ovat saaneet kaksinaismoraalisen korruptoituneisuuden ja valheellisuuden tähden suojapaikan, mutta niin myös Suomessa kaksinaismoraalinen korruptoituneisuus ja valheellisuus sallivat Al-Qaidan hyväksi tehtävät toimet.

Kaksinaismoraali ei voittanut edes Pakistanissa. Tämä on lohdullinen tieto. Keskellä Kaliforniaa syntynyt, jo 72 vuotta täyttänyt vanha mies, mutta toimissaan etevä CIA-johtaja Leon Panetta sai upean tuloksen taistelulleen Al-Qaidaa vastaan. Yhdysvaltain presidentti Barach Obama sanoitti osuvasti, että ”Bin Ladenin kuolema oli hyvä päivä Amerikalle. Oikeus tapahtui”.

En ole sellainen idealisti, joka uskottelee, että punaisia ruusuja tai kevään merkiksi tulppaaneita heitellen punaiselle matolle olisi Osama bin Laden tullut vapaaehtoisesti pidätetyksi. Hänen joukkueensa teki aseellista vastarintaa. Kohtalo oli terroristin kohtalo.

Osama bin Ladenin kuolema antaa rohkeutta taistelulle Al-Qaidan eurooppalaisia ja pohjoiskaukasialaisia soluja vastaan. Terrorismin vastaisessa sodassa ei voida jäädä omien rajojen sisäpuolelle: Yhdysvallat iskivät Pakistanin alueelle, jossa sikäläisen sotilaskoulutuskeskuksen aivan vieressä oli saanut hämmästyttävästi kätkeytyä Al-Qaidan terroristisolu. Olen joskus kirjoittanut soveltaen, että mielestäni Venäjällä olisi täsmälleen sama oikeus ja rohkeus iskeä rajojensa ulkopuolelle, jos jostakin löytyy Doku Umarov, Movladi Udugov tai heidän terroristitoimintaansa keskeisesti edistävä henkilö. Tämä isku voisi tapahtua YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselman nimissä kansainvälisenä rintamana.

Kuva: kuollut Osama bin Laden

Osama bin Ladenin kuolema luo toivoa oikeuden toteutumiseen. Kaukasian emiirikunnan nimellä kulkeva Al-Qaidan pohjoiskaukasialainen terroristirintama sekä sen johtajat Doku Umarov ja Movladi Udugov saavat myös oikeudenmukaisen kuoleman, olivatpa he missä tahansa päin maailmaa, kun hyvä päivä koittaa Euroopalle. Terroristeja ei saada usein käräjäoikeuteen kuultavaksi rauhanomaisen pidätyksen jälkeen, vaan heille oikeus toteutuu Bin Ladenin kohtalokkaalla tavalla. Tämä kuolema antaa esimerkin terroristin kohtalosta.

Suomessa ylistettiin Osama bin Ladenia emiiriksi, joka olisi kuollut marttyyrinä

Kavkaz Center reagoi 2. toukokuuta 2011 kello 8:06 erikoisella tavalla Osama bin Ladenin kuolemaan niin kuin kaikkien muidenkin terroristien kuolemaan: sivustolla kuolleesta terroristista tulee ”marttyyri”! Ensiksi Kavkaz Center kyseenalaisti bin Ladenin kuoleman laittamalla ”kuoleman” sitaatteihin. Sitten totesi vähätellen saatua voittoa, ettei sillä kuolemalla olisi enää mitään merkitystä. Lopulta Kavkaz Center myös kutsuu Osama bin Ladenia ylistäen ”emiiriksi”, jonka ”murhaa” juhlittiin häpeällisesti Yhdysvaltain kansallishymnillä – ja Venäjä oli ensimmäinen, joka onnitteli ”murhasta” Yhdysvaltoja:
Former US President George W. Bush congratulated Obama on the assassination of Osama bin Laden. Russia was one of the first countries that hurried up to congratulate Washington. Western media reported that a crowd of local residents gathered around the White House in Washington, singing the US anthem and celebrating the assassination of Emir of al-Qaeda” (Kavkaz Center 2.5.2011).

Vähän aiemmin Kavkaz Center ylisti, että ”Mujahiden väijytyksen ansiosta” 14 henkeä sai surmansa Pakistanissa (30.3.2011 klo 11:39). Juuri nämä ”Mujahideen joukot” ovat olleet Osama bin Ladenin vakaata tukijoukkoa Pakistanissa, kuten Osama bin Ladenin kuoleman jälkeen tiedämme. 17. maaliskuuta 2011 kello 22:08 Kavkaz Center kirjoitti, että ”amerikkalainen terroristihallinto surmasi vähintään 41 pakistanilaista marttyyriä”. Kavkaz Centerin mukaan ”Yhdysvaltain terroristihallinto tapaa viattomia ihmisiä Pakistanissa” (17.3.2011 Kavkaz Center). Kavkaz Center toteutti myös 30.5.2010 kello 12:14 Al-Qaidan propagandaa, kun kirjoitti ”USA:n terroristisotilaista” Pakistanissa. Mainitussa jutussa luvataan, että ”Pakistan perustetaan Mujahiden miljoonien marttyyrien verellä, jota Yhdysvallat eivät voi tuhota, vaan nämä itse tulevat tuhotuksi” (Kavkaz Center 30.5.2010).

Kavkaz Centerin yhteydet Al-Qaidaan ovat ilmeiset myös sivuston yhteyksistä Ayman al-Zawahirin eli Abu Muhammadin (Abu Fatima, Muhammad Ibrahim) opetuksiin, joita on lukuisia Kavkaz Centerin sivuilla. Kyseinen terroristiopettaja tapasi myös itsensä Osama Bin Ladenin, kun he olivat perustamassa Maktab al-Khadamat –organisaatiota. Kavkaz Center kutsuu Abu Muhammadia ”kunnioitetuksi opettajaksi”, joka kehottaa Somalian terroristeja tappaa amerikkalaisia sotilaista (Kavkaz Center 11.9.2006).

Kavkaz Centerin yhteydet Al-Qaidaan ovat erityisen ilmeiset erilaisten rahoitusmekanismien tähden, joilla on havaittu yhteys mm. Talebaneihin ja Al-Qaidan terroristeihin.

Pakistanissa saavutettu hieno tulos antaa toivoa

Bin Ladenin luotettu avustaja vastasi puhelimeen viime vuonna ja tämä virhe johti amerikkalaiset terroristin jäljille. Bin Ladenin oli huolellinen eikä käyttänyt puhelimia eikä tietokoneita, mutta Abu Ahmed oli helpompi tunnistaa. Elokuussa 2010 Ahmed johti viranomaiset tietämättään koilliseen Pakistaniin Abbottabadin kaupunkiin. Rakennuksen seinät olivat erityisen järeät. Kaiken lisäksi aluetta suojasi piikkilanka. Rakennukseen ei mennyt puhelinta eikä internet-linjoja, joten se herätti epäilyä. Lopullinen operaatio kesti 40 minuuttia.

Video: Jälkipyykin iso kysymys on, missä määrin Pakistanin turvallisuusviranomaiset antoivat ja sallivat tuen Osama bin Ladenin ja Al-Qaidan toiminnalle?

Jossakin vaiheessa lähihistoriaamme voidaan hämmästellä uutta kovaa kysymystä: missä määrin Suomen lainvalvontaviranomaiset ja valtioneuvosto antoivat ja sallivat Al-Qaidan toiminnalle ”oikeuden” Suomessa, jossa Al-Qaidan toimintaa järjestellään mm. Kavkaz Centeriin liittyvillä yhteyksillä. Juuri Suomessa pääkaupungin Helsingin ydinkeskustassa on Kavkaz Centerin administraatio, joka on sijoittanut sivustoilleen viime päiviin saakka mm. Al-Qaidan tärkeimmän ideologin Anwar Al-Awlaqin kehotuksia tappaa runsaasti amerikkalaisia Afganistanissa ja Somaliassa sekä kaikkialla. Lisäksi erilaisten rahoitusmekanismien yhteydet Kavkaz Centerin ja Al-Qaidan välillä ovat ilmeiset. Al-Qaidan toisen tärkeän johtohahmon Al-Awlaqin ihailu oli esillä, kun Kavkaz Center ylisti 16.3.2010 talebanien toimintaa ja Somaliasta Al-Shabab –ryhmää, koska ”nämä tappavat amerikkalaisia” (“because they kill Americans”).

Olisiko terrorismin vastaisen kansainvälisen toiminnan seuraava kohde Suomi, pohjoismainen pieni kaksinaismoralistinen valtio, joka on saanut toistaiseksi olla varsin rauhassa terrorismia suojaavassa pahuuden rintamassaan?

http://www.yamartnah.net/

- - - -

No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +358 44 322 2661 or my email juhamolari-ÄT-gmail.com (см. -ÄT- = @). You can discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)

Молари, Юха — Википедия