maanantai 2. toukokuuta 2011

Tuomiokapituli peri takaisin huhtikuun palkkaa

Espoon hiippakunnan tuomiokapituli antoi virasta pidättämisen päätöksen 14.4.2011, minkä tähden Espoon tuomiokapituli päätti periä takaisin kirkkoherra Juha Molarilta huhtikuun loppupuolen (15.4. alkaen) palkan, joka oli jo hänelle maksettu. Tuomiokapituli ei ainoastaan välittömästi heittänyt pappia palkattomuuteen, vaan myös peri takaisin palkan. Tämä perintä ilmenee tänään saapuneessa kirjeessä. Takaisinperintä on noin 2000 euroa. Perintä suoritettiin tänään 2.5.2011. Olen huolehtinut omista velvollisuuksistani.

Lisäksi palkanlaskija ilmoitti huolestuneisuutensa liian alhaiseksi jääneestä ennakkopidätyksestä, koska palkka tuli kahdelta viikolta, mutta prosenttia oli käytetty kuukautta varten. Täten velkaa olisi tämänkin vuoksi yli 500 euroa. Todellisuudessa veronpidätyksen laskeminen on outoa mainitulla tarkkuudella, koska ennakkopidätys oli laskettu lähes kolme kertaa suurempaa tuloa - vuosituloa - varten, mutta nyt palkka jää vain kolmasosan vuoden palkaksi. Eikä loppuvuonna ole tulossa yhtään palkkatuloa. Täten todellisuudessa verotuksen suhteen tuskin on palkanlaskijan puolesta mitään perittävää!

Juha Molari ilmoitti irtisanomisensa kirkkoherran virasta 18.4.2011, mutta Espoon tuomiokapituli ei ole tehnyt sitä vastoin päätöstä irtisanomisajan palkan maksamiseksi kirkkoherralle. Irtisanomisajan palkka kuuluu kirkkoherran ymmärryksen mukaan yhtä hyvin silloin maksettavaksi, kun tuomiokapituli irtisanoo tai kun työntekijä sanoo itsensä irti. Irtisanomisajan velvollisuudet eivät katoa missään tilanteessa kokonaan työntekijän ja työnantajan väliltä.

Tuomiokapituli aiheuttaa menettelyllään vakavia taloudellisia vaurioita kaiken parjauskampanjan lisäksi Molaria vastaan.

En suostu ihan vielä syvään masennukseen. Keskiviikkona autoni menee laakeriremonttiin. Ehkä siihen vielä riittää jostakin rahaa, mutta sitten aloitetaan ilmeisemmin nälkälakko, koska kaikki raha on loppu eikä mistään ole näköpiirissä uutta leipärahaa.

- - - -

No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +358 44 322 2661 or my email juhamolari-ÄT-gmail.com (см. -ÄT- = @). You can discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)