keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Venäjä vaatii suomalaisilta kansalaisjärjestöiltä lain ja oikeuden kunnioitusta

Kirjoitin noin puoli vuotta sitten pienenä kyläpappina niistä murheellisista toimista, joita olin kokenut moninaisten kansalaisjärjestöjen avustuskuljetuksissa Venäjälle. Ehkä kirjoitukseni sävy oli jopa ankara. Lisäksi olin havainnut, että virallistenkin tahojen pappismiehet katsoivat toimintaperiaatteeksi Venäjällä työskennellessä, ettei siellä voisi ylipäätänsä toimia lain, viisumisäädösten ja verottajan vaatimusten mukaisesti. Kirjoitin hiukan äkäisesti, joidenkin mielestä "uhkaavasti", muutamat irvileuat ennättivät kai kirjoitella asiasta tuomiokapituliinkin. Tänään nähdään, että olin ennalta oikeassa.

Pienenä kyläpappina ja omantunnon ihmisenä oli aivan oikein kokea tyytymättömyyttä suomalaisten hämäristä järjestelyistä, joilla tuettiin harmaata taloutta ja sen myötä kaikenlaista laillisen valtiovallan vastaista ilmapiiriä Venäjällä. Jos suhtautuminen lain ja järjestyksen vaatimuksiin on vihamielinen ja ylimielinen, silloin on uskottavissa, että "köyhyyden" poistamiseksi vietävien säkkien ja tavaroiden kanssa välittyy myös muuta vastenmielistä henkeä.

Aivan äskettäin maanantaina 16.5.2011 uutisoidut Venäjän rajoitukset kansalaisjärjestöjen avustuskuljetuksiin ovat olleet odotettavia. Ne ovat tervetullut rohkaisu suomalaisille toimia oikeusvaltion periaatteita kunnioittaen myös Venäjällä. Venäjä ei ole suinkaan lopettamassa ystävyyttä ja kanssakäymistä. Lehdet kertovat, että venäläinen tulliviranomainen olisi lausunut hiukan tylysti avustuskuljetuksen käännyttämisessä: ”Meillä ei ole köyhyyttä, emme tarvitse avustustavaraa”. Pääasiahan on siinä, että avustuserien kuljetuksia varten on saatava etukäteen lupa Moskovasta humanitääriseltä komitealta. Tavarat on tullattava asianmukaisesti rajalla. Suuremmat kansalaisjärjestöt ja organisaatiot sekä yksityiset ryhmäkunnat ovat tahtoneet viedä tavaraa tullaamattomana Venäjälle. Tällä tavalla on luotu uskomus, että Venäjä on kokonaan pimeä maailma, jossa sopii sellainen elämä, jota Suomessa ei hyväksytä: Venäjällä olisi pyhää ja sopivaa toimia lainvastaisesti ja harmaassa taloudessa. Jumalan valtakunnan nimissä saisi rikkoa Venäjän lakia. Kysyn Raamattuni hyvin lukeneena kristittynä: ihanko totta?

Olen vakuuttunut siitä, että Venäjä on ollut hyvin harkitsevainen ja perusteltu päätöksessään vaatia lain ja oikeuden kunnioitusta avustusjärjestöiltä. Venäjä ei toimi valtiona sillä tavalla äkäisesti ja kiukkuisesti kuin yksittäiset ihmiset saattaisivat toimia harkitsemattomassa pikaistuksessaan vihamiehiään vastaan. Venäjä ei toimi myöskään sillä tavalla ihmisoikeuksia loukaten kuin Viro menettelee EU-kansalaisia vastaan, jotka arvostelevat historian väärentämistä ja diskriminaatiota suojaavia myyttejä.


- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com or juhamolari-ÄT-mail.ru (см. -ÄT- = @). In principle, you could discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

Juha Molari -mail.ru -blog

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)