maanantai 6. kesäkuuta 2011

Abu Suleiman al-Nasser ja Pasilan pommi


Kävin tänään sittenkin ostamassa bensaa 15 litraa, vaikka pelkäsin, että nyt rahat ovat loppu koko kesäkuuta varten. Iltapäivälehtien etusivuilla kerrottiin, että Suomeen on odotettavissa kesän kuumin sää. Lehtien kannessa oli rannoilla juoksevien naisten kuvat. Perjantain pommi-iskun yritys oli sattunut onneksi jo ennen viikonloppua ja tätä alkavaa helleviikkoa, sillä tällä viikolla on kauniimmat uutiset Suomessa. Rannalla on kiva ennustaa säätä, ei seuraavaa pommi-iskua. Suomessa ei ole ongelmaa, vaikka terrori-iskuja mainostavat henkilöt, iskujen rahoituksen järjestelijät ja aseitakin heilutelleet ihmiset voivat majailla Suomessa. Jos pahaa tapahtuu, se tapahtuu syrjäisellä takapihalla ja toisessa maassa eikä missään tapauksessa parhaan hellesään aikana. Nyt syödään jäätelöä, maataan rannalla, istutaan terassilla ja juodaan olutta.

Suojelupoliisin (SUPO) tiedotus jatkaa iltapäivälehden kansikuvan hengessä. ”Ihmisiä on turha pelotella”, viestintäpäällikkö Liinu Lehto-Seljavaara lausui Suojelupoliisista. ”Terrorismintorjunnassa tuon tyyppiset uhkaukset ovat Supolle arkipäivää”. Myös Helsingin poliisi kumoaa väitteet tekojen ulkomaisista yhteyksistä. "Emme tutki Al-Qaidaa. Emmekä kyllä usko, että näissä pommi- tai polttopullotapauksissa olisi mitään kansainvälistä terrorismikytkentää", ohjeisti rikoskomisario Kari Martikainen Helsingin poliisista. Suomesta ei ole kansainvälisiä terroristiyhteyksiä.

Kaikki on aivan yhtä hyvin kuin Tanskan ja Ruotsin terrori-iskun yritysten jälkeen. Tukholman iskun jälkeen turvallisuus oli hyvin taattu Suomessa, koska Suomessa ei voi tapahtua mitään sellaista. Vain tasavallan presidentti Tarja Halonen poikkesi lintukotomme linjasta, mutta hän oli tapahtumien aikana Venäjällä.
Tukholman terrori-iskua ei koskaan uutisoitu Kavkaz Centerin sivuilla, jonka omistaa Mikael Storsjön johtama, Ruotsiin rekisteröity Pro Caucasus –yhdystys. Tuolla kertaa terrori-iskun yrittäjä oli Kavkaz Centerin aktivisti, tshetseenikysymyksissäkin kiivaillut mies. Myöskään Pasilan pommista ja Tapaninvainion polttopullosta ei Kavkaz Center kerro yhtään mitään. Sitä vastoin Kavkaz Center on julkaissut hyvin ihannoivia artikkelia Mujahideen taisteluista Afganistanissa ja Al-Qaida-johtajan ”tohtori” al-Zawahirin jihadistisista opetuspuheista.

Tukholman iskun jälkeen kunnian otti ennen kaikkia muita Abu Suleiman al-Nasser. Hän paljasti tekijän nimen ja kuvan ennen kuin asia oli julkinen muutoin. Miestä on vähätelty vain erääksi intomieliseksi bloggaajaksi, mutta hänen suhteensa tapahtumiin on tuskin vain telepaattinen.

Ihmisiä on ihan turha pelotella. Eräs henkilö paljastaa suomalaiskansallisen rauhallisuuden Helsingin Sanomien kommenteissa: Abu Sulaiman al-Nasser on selvitetty jihadifoorumeilla korkean profiilin omaavaksi virtuaalijihadiksi. Eva Kohlmann on tehnyt selvityksen. Mies ei ole edes al-Qaida militantti saati sen johtajistoa. Mikään ei saa muuttua, uusilla ajatuksilla ei pidä häiritä nautintoja kesäsäässä. Abu Suleiman al-Nasser eli al-Nasser Libeen Allah Abu Suleiman liikkuu arabiankielisillä sivustoila internetissä korkealla profiililla. Hänellä on kuitenkin harvinaista tietämystä tapahtumien kulusta. Henkilöhistoria on myös huolestuttava. En luonnehtisi sittenkään vain tavalliseksi bloggaajaksi. Terrorismin johtaminen voi olla hyvinkin virtuaalista, sillä maailmanlaajuista verkostoa ei voi johtaa eturintamasta silmätysten jokaisen terroristin ja hänen uhrinsa kanssa.

14. toukokuuta 2010 kerrottiin militanttien verkkosivustolle lähetetyssä lausunnossa, että Irakin islamilainen valtio (the Islamic State of Iraq) nimitti uuden sotaministerin Abu Suleiman al-Nasserin. Hän korvasi Abu Ayyub al-Musrin, joka kuoli Irakin ja Yhdysvaltojen joukkojen toteuttamassa sotilasoperaatiossa 18. huhtikuuta 2010. Abu Suleiman halusi lunastaa paikkansa sotaministerinä ja ilmoitti, että hänen ryhmänsä aloittaa uusien hyökkäysten aallon. Tulossa on ”pitkä synkkä yö ja synkkä veren värinen päivä”. Al-Nasser sai paikan, kun Abu Ayyub al-Musri eli Abu Hamza al-Muhajir oli kuollut. Al-Musri sai sotaministerin paikan jordanialaisen, al-Tawhid wal-Jihadin perustajan ja Osama bin Ladeniin ystävystyneen Abu Musab al-Zarqawin kuoltua Yhdysvaltojen ilmaiskussa 7. kesäkuuta 2006. Operaation seurauksena tietokoneilta paljastettiin myös Al-Musrin sähköpostiyhteys Osama bin Ladenin ja Ayman al-Zawahirin kanssa. Sekä al-Musri että al-Zarqawi ovat olleet tunnettuja al-Qaidan johtajina. Al-Masri liittyi jo Egyptissä Muslimiveljeskuntaan ja Al-Qaida-johtajan Ayman al-Zawahirin egyptiläiseen islamistiseen Jihadiin. Ayman al-Zawahiri yritti tukea Tshetsenian matkallaan väkivaltaista jihadista sotaa, mutta joutui vangituksi Makhachkalan vankilaan, jossa vietti vuodet 1996-1997, kunnes sai pakolaisaseman Jalalabadista Afganistanista Al-Qaidan tukijoiden keskuudesta. Al-Masri meni bin Ladenin leirille Afganistaniin vuonna 1999. Al-Qaidan nykyiseksi operatiiviseksi ja strategiseksi kommentajaksi kutsuttu Ayman al-Zawahiri, Osama bin Laden ja Ayyub al-Musri kohtasivat toisensa Afganistanissa. Vähän aiemmin helmikuussa 1998 Venäjältä vankeudesta vapautunut al-Zawahiri ja Afganistanissa majaileva bin Laden olivat antaneet ”Fatwan”, jonka mukaan maailman islamilainen rinta käy sotaan juutalaisia ja ristiretkeläisiä vastaan.

Abu Suleiman al-Nasser on seuraaja ”sotaministerinä” varsin hurjalle joukolle jo kuolleita terroristeja. 13. joulukuuta 2010 Shumukh al-Islam –islamilainen verkkosivusto julkaisi nauhan, jossa Abu Suleiman al-Nasser varotti Ruotsia ”uuden aikakauden jihadista”. Hän esitti vaatimuksen, että Nato-maiden täytyy vetää joukkonsa Afganistanista välittömästi ja ehdoitta sekä lopettaa sota islamia vastaan, sillä muussa tapauksessa ei ole enää turvallista elää Euroopan sydämessä. Sama sivusto julkaisi 12. joulukuuta 2010 kuvan Taimour Abdulwahab Al-Abdalista, jonka kuvan toki itsekin julkaisin jo sunnuntaina 12. joulukuuta. Lisäksi annoin tietoon hänen treffi-ilmoitukset ja facebook-sivustonsa Tukholman terrori-iskun 11.joulukuuta tekijästä.

Al-Nasserin merkittävyyttä on korostettu sillä, että hän tiesi julkaista nuo tiedot jo sunnuntaina 12. joulukuuta, kun Ruotsin poliisi ei ollut vielä vahvistanut tekijää eikä julkaissut hänen kuvaansa. Tätä merkitystä ei pidä korostaa liikaa, koska olin itsekin julkaissut nuo tiedot ilman suhdetta tapahtumien suorittajiin ja suunnittelijoihin.

Tämä sama Abu Suleiman al-Nasser ilmoitti arabian kiellellä perjantaina 3. kesäkuuta 2011, että ”tänään perjantaina aamulla Helsingin Pasilassa Esterinportin sisäpihalle oli asetettu kotitekoinen pommi. Rakennuksessa sijaitsee ravintola sekä ruokakauppa. Poliisi eristi alueen ennen pommin räjähtämistä. Rukoilemme Allahia, että yritys onnistuu ensi kerralla”. Vain vähän aiemmin Maanpuolustuskorkeakoulun strategian pääopettaja komentaja Juha-Antero Puistola rauhoitteli kesäkuun 1. päivänä 2011, että moninaiset pommiuhkaukset ovat hyvin yleisiä niin rauhanturvajoukoille kuin Natolle. Puistolan mukaan Al-Nasserila ei ole juurikaan vaikutusvaltaa al-Qaidassa. Al-Nasserin kirjoitukia ei ole julkaistu missään terroristiverkoston tärkeimmissä tiedotusvälineissä. Pommi ei ollut virtuaalinen, vaan todellinen.

Al-Nasser on käyttänyt mm. hanein.info –sivustoa viestiensä välittämiseen. Äskettäin hän julisti arabiaksi, etä ”toistan tässä vetoomukseni Mujahideen taistelun puolesta Euroopassa ja koko maailmassa meidän vihollisiamme vastaan. Nyt on jokaisen nukkuvan solun nopeasti herättävä, sota on täydessä vauhdissa, vihollinen romahtaa. Siltä näyttävät kaikki selvät parametrit.”

Vallitsevan islamfobisen eurooppalaisen kehityksen vallitsessa on varottava terroristin leimaamista uskontojen ja kulttuurien väliseksi taisteluksi. Terroristit tahtovat leimata kaikki muslimit jihadisteiksi, jotta syntyisi taistelu kristittyjen ja muslimien välillä. Tällä tavalla he saisivat rekrytoitua uusia voimia taisteleviin riveihinsä. Maaliskuussa 2008 Venäjän presidentti Vladimir Putin onnitteli Islamilaisen konferenssin osallistujia Malesiassa lämpimillä sanoillaan: "Suhteiden syventäminen, ystävyys ja yhteistyö islamilaisen maailman kanssa on Venäjän strateginen suunta. Venäjän muslimit ovat olennainen, hyödyllinen ja hedelmällinen osa monikansallista, multitunnustuksellista Venäjän kansaa. Terrorismia ei voi liittää mihinkään uskontoon, kulttuuriperinteeseen tai elämäntapaan". Soveltuvin osin tämä opetus olisi aiheellista omaksua myös Suomessa ja muissa Länsivalloissa, jotta ristiretkeläinen, islamfobinen ajattelu ei vahvistuisi onnistuneiden tai epäonnistuneiden pommien ansiosta. Groznyissa joulukuussa 2005 Putin arvosteli islamfobiaa ja sanoi myös viisaasti, että "islam on ollut aina johdonmukaisesti uskollisesti ja vakuuttavasti rauhan uskonto. Venäjä on aina ollut islamilaisten valtioiden paras kumppani. Ihmiset, jotka yrittävät nurinkurisesti tulkita Koraania, eivät ehdottomasti edusta Pohjois-Kaukasian muslimikansoja. Nämä ihmiset yrittävät horjuttaa Koraania".

Olemme onneksi Suomessa. Jos kotitekoinen pommi oli Pasilassa, niin Suomessa pommit eivät voi kuitenkaan räjähtää. Nyt on kaunis sää.

- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com or juhamolari-ÄT-mail.ru (см. -ÄT- = @). In principle, you could discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

Juha Molari -mail.ru -blog

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)

Ei kommentteja: