tiistai 14. kesäkuuta 2011

A JÖVÖNK (2011. június 07): A Nyugat Oroszország összeomlásáról álmodozik

A JÖVÖNK (2011. június 07): A Nyugat Oroszország összeomlásáról álmodozik


Miért támogatja Finnország szinte nyíltan az Oroszország-ellenes szélsőséges erőket? Ez a kérdés egyre sűrűbben merül fel a legfrissebb finnországi hírek nyomán. Korábban bűnügyi eljárást indítottak etnikai gyűlölet szításának vádjával Juha Molari finn lelkész ellen, aki bírálni merészelte a „Kavkaz-Center” (Kaukázus-központ / ford.) nevű internetes oldalt.

Válaszként a lelkész arról beszélt, hogy a „Kavkaz-Centert” (továbbiakban KC / ford.) le kell állítani, hiszen a finn felhasználók körében ez az internetes kiadvány elősegíti a rasszizmus és egyéb szélsőséges megnyilvánulások terjedését. Ráadásul követelte az oldalt működtetők neveinek a nyilvánosság elé tárását, mert azok titkossága teszi lehetővé az oldal törvényes státuszát Finnországban.

Mi nem tetszett a finn hatóságoknak? Az dühítette őket, hogy a KC-t a „terroristák szócsövének” merte nevezni. Az ügyben a Lutheránus Egyház is megnyilvánult, eltiltván a lelkipásztort hivatásának gyakorlásától.

Hírügynökségek korábban közvetítették Molari szavait, mi szerint a finn kormányzat a KC-ból majdhogy nem egy szent tehenet csinált. Szerinte az oldal a finn hatóságok tényleges támogatását élvezi, tilos annak tevékenysége ellen szót emelni.

Az Orosz Külügyminisztérium korábban ismételten nyilatkozott, megengedhetetlennek minősítvén a KC-t, mert az „nyíltan erőszakot, népek és vallási felekezetek közötti viszályt szít”.

Tovább
- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com or juhamolari-ÄT-mail.ru (см. -ÄT- = @). In principle, you could discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

Juha Molari -mail.ru -blog

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)