torstai 16. kesäkuuta 2011

Infrastruktuurin turvaaminen ja kansainvälisen terrorismin päätekijät FSB:n kohteinaVenäjän Federaation turvallisuuspalvelun johtaja Alexandr Bortnikov (Александр Бортников) ilmoitti eilen keskiviikkona 15.6.2011 kansallisen terrorisminvastaisen komitean kokouksessa, että kansainvälinen terrorismi ja sen kansainväliset sponsorit uhkaavat hyökätä Venäjän kriittistä infrastruktuuria vastaan. Hän toi myös selvästi ilmi, etteivät nämä bandiittien johtajat aio peräytyä hyökkäyksissään Venäjää vastaan. Venäjän turvallisuusviranomaisten on entistä päättäväisemmin suojeltava Venäjän väestöä ja infrastruktuuria.

Kansainvälinen osuus tuli erityisen selvästi esille. Tuo havainto täytyy perustua runsaaseen ja monipuoliseen tiedusteluaineistoon, joka ei ole valitettavasti saatavilla medialle ja yleisölle. Saatamme toivoa, että aineistoa olisi kertynyt myös Suomessa tapahtuvasta tukitoiminnasta ja viranomaiset ryhtyisivät toimiin turvallisuusongelmien poistamiseksi. Atlantin takainen rahoitus on tiedostettu pitemmän aikaa. Oikeiden nimien ja riittävien näyttöjen esittäminen on kuitenkin haasteellista tässä kierossa maailmassa, jossa pahantekijät ovat kietoutuneet moniin merkittäviin hyviin rakenteellisiin suhteisiin. Samanaikaisesti on tullut entistä avoimemmin ilmi, että Afganistanissa Al-Qaidan ja Talebanien kanssa kiinteässä yhteistoiminnassa taistelee tšetšeeneitä, joilla on osuutensa myös Pohjois-Kaukasiassa wahhabistisen ruton leviämiseen. Lehtitietojen valossa ei ole pääteltävissä, olisiko Bortnikov eilen määritellyt tarkemmin näitä kansainvälisiä sponsoreita terroristeille.

Kansainväliset terroristijärjestöt ja niiden roistot eivät luovu suunnitelmistaan hyökätä Venäjän kriittistä infrastruktuuria vastaan. Tällaisia kohteita ovat terveydenhuollon palvelut, sosiaalipalvelut, voimalaitokset, palolaitokset. Syyttäjä on havainnut myös terrorismi- ja turvallisuussäädösten rikkomuksia yli 240 mielenosoituksessa. On mahdollisesti pääteltävissä, vaikka Bortnikov ei asiaa ilmaissut, että separatistien ja muiden tahojen laillisuuden ja laittomuuden harmaalla alueella toimiva protestointi kaduilla ja julkisilla paikoilla voisi palvella jopa terroristien pyrkimyksiä hyökätä infrastruktuuria vastaan. Kuka tietää, milloin räjähtää laittomassa mielenosoituksessa tai sen ansiosta?

Vuoden 2011 alussa tehtyjen alustavien tutkimusten perusteella yli 1300 terrorismisäädösten vastaista rikkomusta on havaittu kuljetuskaluston ja teollisuuden turvallisuustoimissa. Turvallisuuspalvelun luonne onkin ensisijaisesti "turvallisuuden" lisääminen, kun kaikenlaiset uhkatekijät pyrkivät vaurioittaa tavanomaista elämää.

Turvallisuuspalvelut etsivät kärsivällisesti varsinaisia päätekijöitä, bandiittiryhmien johtajia, koska johtajien tuhoaminen murentaisi koko rikollisryhmän moraalin ja kestävyyden tehokkaasti. Dagestanissa on saavutettu hyviä tuloksia keväällä 2011: erityistoimenpiteillä on saatu tuhottua jo 37 bandiittia. Tšetšenian tasavallassa on saatu lopetettua 11 militantin toiminta. Terroristit olivat suunnitelleet voitonpäiväksi 9. toukokuuta terrori-iskuja, mutta sisäasiainministeri Rashid Nurgaliyevin (Рашид Гумарович Нургалиев) mukaan nämä iskut voitiin estää ennalta.

Bortnikov kertoi keskiviikon tilaisuudessa, että ”pelkästään vuosien 2010-2011 aikana on tiedustelu- ja lainvalvontaviranomaiset havainneet ja estäneet yli 30 sabotaasi-iskun teollisuuden ja liikenteen kohteita vastaan. Kansallisen terrorismin vastaisen komitean tietojen mukaan kansainväliset terroristijärjestöt ja niihin liittyvät johtajat toimivat useilla alueilla Pohjois-Kaukasian tasavalloissa, saavat tukea ulkomaisilta sponsoreilta eivätkä anna periksi suunnitelmissaan hyökätä infrastruktuuria vastaan” («Только в период 2010 - 2011 годов спецслужбами и правоохранительными органами было выявлено и предотвращено свыше 30 диверсионно-террористи¬ческих актов на объектах промышленности и транспорта... Поступающая в Национальный антитеррористический комитет информация свидетельствует о том, что международные террористические организации и связанные с ним главари бандподполья, действующего на территории ряда республик Северного Кавказа, при поддержке своих зарубежных спонсоров не отказываются от планов проведения терактов на объектах инфраструктуры...»). Pohjois-Kaukasiassa wahhabismi levittää tällä hetkellä tuhoaan kuin rutto.

Venäjän Federaation turvallisuuspalvelun ja kansallisen terrorisminvastaisen komitean keskiviikkona julkistamien tietojen valossa olisi ilmeistä, että infrastruktuurin kriittisten turvallisuustoimien kehittämiseen panostetaan välittömästi. Tämän lisäksi kansainväliset sponsorit tulisi saada tuhottua entistä määrätietoisemmin Venäjän omien toimien ja kansainvälisen yhteistyön avulla. Amerikan Yhdysvaltojen järjestämä kova kohtalo Osama bin Ladenille ja pienemmille Al-Qaida –vaikuttajille sekä viime aikoina YK:n turvallisuusneuvoston ym. antamat arvovaltaiset päätöslauselmat viitoittavat mahdollisuutta puuttua entistä päättäväisemmin kansainvälisiin verkostoihin ja sponsoreihin, kun nämä järjestävät tukea bandiiteille Venäjää vastaan.


Кавказ-Центр в аду Yamartnah


- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com or juhamolari-ÄT-mail.ru (см. -ÄT- = @). In principle, you could discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

Juha Molari -mail.ru -blog

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)