keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Uusnatsien transatlanttinen yhteistyö

Kesäkuussa IMF pyysi Venäjältä 15 miljardia dollaria valuuttamarkkinoiden tasapainottamiseksi. Venäjän vakaus on hyödyllistä EU:lle ja eurolle. EU:n kansojen ja valtioiden keskinäinen yhteistyökyky on eduksi Venäjälle ja Amerikalle. Vain uusnatsit keräävät voitot jännitteistä ja levottomuuksista.

EU:n kriisissä uusnatsit kyseenalaistavat instituutiot ja oikeusvaltion, haastavat status quon ja hyödyntävät poliittista epävarmuutta ja jännitteitä. Poliitikot ja lainvalvontaviranomaiset saavat arvioida entistä vakavammin, missä määrin demokratialla ja oikeusvaltiolla on oikeudet itsepuolustukseen.

Britanniassa National Front ja British Movement ovat kokeneet tehtäväkseen moraalisen ja rodullisen paremmuuden vahvistamisen. Iso-Britannian etno-nationalistinen puolue British National Party on kuitenkin menettänyt kannatustaan. Läpi Euroopan etno-nationalistit ovat vahvistuneet. Italiassa on voimistunut antisemitistinen aalto. Helmikuussa uusnatsit marssivat Dresdenissä ja soittivat natsihenkiseksi kokemansa suomalaissäveltäjän Jean Sibeliuksen Finlandiaa, - ja 4000 poliisia valvoi järjestystä. Uusnatsit luovat taktisen tarkoitushakuisesti epävarmuutta ja vastakohtia.

Arjalaiskirkko Yhdysvalloissa

Yhdysvallat kohtasi 1970-luvulta alkaen uusnatsien julmuudet Aryan Nations – ”Jesus Christ-Christian” -kirkon tähden, jonka Richard Butler perusti. Alttarin takana oli krusifiksin sijasta hakaristi. Uusnatsien kirkko oli sanoissaan ja murhaavissa teoissaan antisemitistinen. Syyskuussa 2000 Aryan Nations tuomittiin suuriin vahingonkorvauksiin väkivaltateon johdosta. Vuonna 2005 arjalaiskirkon yhteys Al-Qaidaan tuli ilmi pastori August Kreisin ilmoitusten tähden. Amerikkalainen Aryan Nations -kirkko ilmoittaa sivustollaan, että ”islam on meidän liittolaisemme, 1500 kulttia väittää itseään kristilliseksi, mutta he ovat vihollisiamme”.

Arjalaiskirkon verkostoon kuuluvat uusnatsijärjestöt The Order, Silent Brotherhood, Ku Klux Klan, Blood & Honour, Combat 18 jne.. Uusnatsijohtajat ovat virittäneet joukkojensa hallitsemiseksi vainoharhaisen salaliittoteorian juutalaisten vallankäytöstä. Kirkko määritti myös Yhdysvaltojen liittohallituksen: ZOG, Zionist Occupied Government.

Kuva: The Lost Angeles Times 16.12.1984 s. 5

Vuoden 2007 jälkeen arjalaiskirkko järjesti toimintansa vähemmän keskitetyksi Pan-arjalaisen vallankumouksen turvaamiseksi. Toukokuussa 2011 Aryan Nations -kirkko oli taas uutisissa: Edgar Steck sai tuomion vaimonsa ja anoppinsa murhan tilaamisesta. Kesällä 2010 uusnatsikirkko järjesti Gettysburgin kentällä mielenosoituksen.

Kuva: Aryan Nations web

Aryan Nations -kirkon tilaisuuksissa on ollut edustajia myös Euroopasta. Suomalainen uusnatsi tervehtii arjalaiskirkon sivustolla: ”Violence Solves Everything!” arjalaiskirkko ilmoittaa, että heillä on mm. Venäjällä oma ”suurlähettiläänsä”. Valokuvissakin esitellään suhteita Venäjän uusnatseihin.

Kuva: Natsien Arjalaiskirkon toimisto USA:ssa


Natsit ja islamistijihadistit

Marokosta Ruotsiin saapunut pakolainen Ahmed Rami, Radio Islamin perustaja, yhdisti Hitlerin käsitykset islamistiseen uskoonsa. David Duken tuottama aineisto oli tärkeä osa radiokanavan ohjelmistoa. Ruotsiin saapunut Rami tuli läheiseksi myös Sveitsissä asuvalle Ahmed Huberille ja Egyptissä työskentelevälle vanhalle natsille Johann von Leersille, joka palveli Saksasta paettuaan Israelin vastaisen propagandan tehtävissä muslimina nimellä Omar Amin (kuoli 1965). Vuonna 1990 Ahmed Rami tuomittiin kuudeksi kuukaudeksi vankeuteen kiihotuksesta kansanryhmää vastaan.

Arjalaisuutta ylistävä uusnatsi Ahmed Huber, vanhalta luterilaiselta nimeltään Albert Frederick Armand, perusti muslimiveljeskunnan jäsenten kanssa Al-Taqwa -pankin Sveitsiin, ylisti Adolf Hitleriä ja tunnusti ihailunsa Osama bin Ladenia kohtaan. Huber ilmoitti tahtonsa edistää islamistisen jihadin ja uusnatsien liikkeen yhteyksiä Euroopassa ja Amerikassa. Presidentti George Bushin vaatimuksista pankki joutui tarkistuksiin, mutta Sveitsin oikeusministeri Valentine Roschacherin mukaan tarkistuksessa ei löydetty väärinkäytöksiä. Bahaman viranomaiset peruuttivat kuitenkin vuonna 2001 Al Taqwa pankin lisenssin. Myös Al Taqwan toimistoihin Sveitsissä ja Liechtensteinissä sekä Youssef Nadan, Ahmed Huberin ja muiden pankinjohtajien koteihin tehtiin tarkastusiskut. Nadan kotoa löytyi arabiankielinen”Project” –niminen asiakirja , jonka olemassaoloa Nada ei tunnistanut mitenkään. Asiakirjan päiväys oli 1. joulkuuta 1982. Asiakirjassa kuvattiin ”Jumalan vallan rakentaminen koko maailmaan” erilaisten uskonnollisten puitteitten ja koulutus- ja hyväntekeväisyysjärjestöjen avulla länsimaissa.

Al-Taqwa-pankin osakasluettelossa oli Arabiemiirikunnan muftin perheenjäseniä, Kuwaitin kuninkaallisen perheen jäseniä, Saudi-Arabiasta sisarukset Huta ja Iman Bin-Laden, bin Ladenin perheen rakennusliikkeen johtohahmo ja Al Taqwan perustajajäsen Admed Idriss Nasreddin (kuuluu YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselman elokuulta 2003 Al-Qaida järjestöön luetteloituna henkilönä). sekä Egyptin muslimiveljeskunnan johtaja Hassan el-Banna. Al-Taqwa oli virallisesti mukana kuitenkin vain hyväntekeväisyydessä. Al-Taqwa –pankista rahat menivät Geneveen Osama bin Ladenin velipuolen Yeslam Binladenin monialayritykseen tai Luganoon Banca del Gottardoon – pöytälaatikkopankkiin, joka oli tunnettu myös siitä, että se siirsi sveitsiläisen rakennusalayrityksen varoja Venäjän presidentille Boris Jeltsinille ja hänen ystävilleen vastineeksi Kremlin rakennusten kunnostuksesta. Al-Taqwa –pankki poistettiin YK:n turvallisuusneuvoston Al-Qaida –listalta vasta 2. elokuuta 2010.

Sveitsin tiukka pankkisalaisuus säilyi eikä kukaan Al-Taqwan hallituksesta joutunut koskaan syytteeseen. Pankin edustajat kiistivät kaikki yhteydet terrorismin rahoitukseen. Muslimiveljeskunnan rahoitusstrategin Youssef Nadan nimi poistettiin 23. syyskuuta 2009 YK:n terroristien mustalta listalta. Hänet on sittemmin määritelty globaalin terrorismin vastaisen sodan viattomaksi uhriksi. Mies joutui syyttömänä kärsimään vuosikaudet ylireagoinnin tähden, kun lainvalvontaviranomaiset tahtoivat tukkia Al-Qaidan rahoituskanavat. Helmikuussa 2011 Youssef Nadan vaati Egyptin presidentin Hosni Mubarakin asettamista syytteeseen rikoksista Egyptin kansaa vastaan. Muslimiveljeskunnan ”ulkoministerin” Nadan mukaan Mubarak on ”kuin Dracula, häikäilemätön diktaattori, joka pettää ja tappaa paljon ihmisiä”.

Tea Party –mies David Duke

Transatlantinen uusnatsien yhteistyö voimistui entisen Ku Klux Klanin ritarin David Duken ”roturealismin” ja uhkakuvien maalailun avulla, eivätkä nämä yhteydet olleet pelkästään Ahmed Ramin, Radio Islamin perustajan, varassa. Duke on tukenut holokaustin kieltävää Ernst Zündelia, joka karkotettiin Kanadasta Saksaan etnisen vihan lietsonnan tähden. Zündel oli elänyt Kanadan führerin Adrien Arcandin vaikutuspiirissä. Saksassa Zündel sai 15.2.2007 vankeusrangaistuksen, josta vapautettiin 1.3.2010. Duke väittää saavansa tukea Tea Party –liikkeestä, joiden tilaisuuksissa hän säännöllisesti puhuu. Hänen mukaansa Tea Party –ihmiset tahtovat lopettaa massiivisen ei-eurooppalaisen maahanmuuttopolitiikan, joka on muuttamassa Amerikkaa Baabelin torniksi. Vuonna 2002 Duke matkaili antisemitistisen kirjansa myynninedistämiskiertueella Itä-Euroopassa: aiheena juutalaiskysymys Venäjällä.

Vuonna 2006 Duke saapui jälleen Venäjä-asiassa, nyt Moskovaan konferenssiin, jota johti Pavel Vladimirovits Tulaev – mies joka on erityisen tunnettu slaavilaisarjalaisten käsitysten esittämisestä. Moskovassa he päättivät vahvistaa vaihtoehtoisen pysyvän jatkuvan informaatioverkoston luomista eri maiden edustajien välillä Pan-Arjalaisen rintaman (Pan-Aryan bloc) hyväksi. Tulaevin tiivisti näkemyksensä iskulauseeseen: veri on ennen sielua (Blood before Soil). Tulaev on äskettäin keväällä 2011 valittanut, että hänen julkaisunsa ovat joutuneet lainvalvontaviranomaisten tarkistuksiin. Tulaev kasvoi lapsuutensa Wienissä, jossa vaikuttaa myös eräs toinen kirjallisesti aktiivinen uusnatsi.

Dmitri Orlov, Andrei Dubrov

Wienissä vaikuttaa Dmitri Orlov -salanimellä kirjoittava uusnatsi, jonka kirjoitusten uhriksi on jopa joutunut allekirjoittanut blogikirjoittaja, kun Orlov kirjoittaa Kavkaz Center -sivustolla. Orlov on vieraillut suomalaisen pastorin blogissa maaliskuun 2010 jälkeen puolisen tuhatta kertaa – siis päivittäin useita kertoja. Myös tänään hän pistäytyi blogissani. Hän kutsuu Moskovan metroaseman terrori-iskun tekijöitä sankarillisiksi marttyyreiksi. Tämä voimakkaasti antisemitistinen, holokaustin pelkäksi myytiksi vähättelevä uusnatsi on kirjoittanut Kavkaz Centerin sivustolle jo vuodesta 2004, mikä osoittaa, ettei suomalaisruotsalaisilla IT-resursseilla toimiva Doku Umarovin äänenkannattaja ole Pohjois-Kaukasian kansan äänenkannattaja. Kyse on terrorismin sisällöstä, ei demokraattisesta kansan äänestä! Natsi-sisällön tähden näyttäytyy yhä merkillisemmältä suomalaisten vihreiden politiikkojen (etunenässä Heidi Hautala, joka äskettäin valittiin Suomessa kehitysyhteistyöministeriksi) ”ihmisoikeusaktivismi”, jonka nimissä on puolusteltu Kavkaz Centerin olemassaoloa. Kavkaz Centerin pitkäaikainen toimittaja ”Dmitri Orlov” jopa hyökkää kirjoituksessaan 18.1.2008 ankarasti länsimaista liberalismia vastaan. Kavkaz Center on selvästikin epädemokraattisia natsien ja väkivaltaisia jihadistisia tavoitteita edustavien henkilöiden työväline separatismin ja terrorismin tukemiseksi. Kavkaz Center kuvailee elokuussa 2005 tätä uusnatsia kunnioittavilla sanoilla ”an analyst with the Agency for Political and Economic Communications”.

Orlov kirjoittaa usein juutalaisista ”sekarotuisista” ja ”Moskovan saatanallisesta ortodoksisesta kirkosta”. Kavkaz Centerin kirjoituksessaan uusnatsi ilmoittaa mieltymyksensä ”Venäjän ortodoksiseen kirkkoon ulkomailla” (lyh. ROCA). Orlov kutsuu tuhotöihin ”Jumalan nimissä ja Venäjän natsien nimissä”. Uusnatsi-ideologiastaan huolimatta hän on päässyt Memorial-järjestön mielipidevainottujen listalle. Omalla nimellään Andrei Dubrov ylisti eräässä separatistijulkaisussa 14.10.2004 radikaalien ”venäläisten natsien yhteistä vastarintaa” tshetsheenibandiittien rinnalla. Kavkaz Centerin sivustolla 20.2.2010 Dmitri Orlov -nimimerkillä uusnatsi ylistää NS/WP Nevagradin attentaattia ja pitää ”jokaisen itseään kunnioittavan miehen pyhänä velvollisuutena” taisteluihin osallistumista.

Eva Paula Hitler

Venäjällä vuosikymmen sitten ei juuri esiintynyt fasistisia liikkeitä, mutta 2000-luvulla maahan tuli monia pieniä osittain kilpailevia, mutta usein toisiinsa verkostoituneita fasistisia lahkoja. Niillä ei ole mitään vaikutusta massoihin. Viattomat siviilit uskontokunnasta ja kansallisuudesta riippumatta voivat joutua pahantekojen uhreiksi, kuten Amerikassa tunnetaan myös uusnatsien uhreja. Nämä natsilahkot saavat rahansa mahdollisesti jossakin vähäisessä määrin turva-alan yrityksistä, mutta myös ulkomaista rahaa saapuu heidän tuekseen. Paikalliset viranomaiset ovat joskus tarpeettoman sallivia. Demokratian ja sananvapauden nimissä on suvaittu myös kansallisuuksien välistä vihaa ja suoranaista terrorismia mainostavaa toimintaa. Fasistijohtajat löytävät hyväksikäytettäväkseen onnettomia nuoria, jotka ovat ehkä rajallisten älyllisten lahjojensa, moraalisen kriisin ja köyhyyden tähden sopivia kiihotustoimintaa varten. Tunnettu sosiologi Aleksandr Tarasov on ilmoittanut huolestuneisuutensa länsimaisten fasistien antamasta tuesta Venäjän nuorison uudessa opetuksessa. Yhdysvaltojen ja Saksan lähettiläät saapuvat Venäjälle opettamaan, tuovat Combat-18, Viking-nuoriso ja muut ryhmät.

Venäläisessä sosiaalisessa verkostossa VKontakte Eva Paula Hitler -nimimerkillä kirjoittava nainen on surullisen tyypillinen esimerkki uusnatsien kansainvälisistä suhteista: rikoksesta tuomitun uusnatsitaistelijan Vjatseslav Datsikin innokkaana rinnalla eläjänä ja tukijana hän osoittaa kiinnostusta myös yhtä hyvin Oslon, Viron ja Venäjän uusnatseihin. Hän on muistanut monilla pahoilla sanoillaan jopa allekirjoittanut tämän blogin hiljaista rukoilijaa ja kirjoittajaa. ”Eva Paula Hitler” hallinnoi ”Kansallissosialistien ja Mujahideen rintama” VKontakte-sivustoa, pitää hallinnoimallaan sivustolla suhteita Slaavilaiseen Unioniin ja Pietarin alueella terrorisoivaan NS WP Nevagrad -uusnatsiryhmään sekä Doku Umarovin viralliseen äänenkannattajaan Kavkaz Centeriin. Eva Paula Hitlerin ”Valkoiset liberaalit” -uusnatsisivustolla on jäsenenä myös 5 aktivistia Suomesta, yksi heistä on ”Veikko”, joka ilmoittaa ”sotasyyllisyysasian” ja ”Karjalan palautuksen” mielenkiintonsa kohteiksi. Valkoisiin liberaaleihin kuuluu myös äskettäin vankilasta vapautunut Kavkaz Centerin pitkäaikainen toimittaja Boris Stomahin. Nämä aktivistit ovat tunnistettavissa.

Vladimir Kvachkov

Keskiviikkona 22.6.2011 Moskovan Lefortovskin tuomioistuin päätti lähettää tiedustelupäähallinnon GRU:n ( Главное разведывательное управление) eläkkeellä olevan everstin Vladimir Kvachkovin psykologisiin tutkimuksiin.

Kuva: Evp. eversti Vladimir Kvachkov

Uusnatsin toimintaa on Venäjällä vaikea käsittää mieleltään terveen ihmisen toiminnaksi, koska Venäjällä on hyvässä muistissa natsien ja Barbarossa-suunnitelman aiheuttamat miljoonien ihmisten hirvittävät kärsimykset Neuvostoliitossa. Kuka mieleltään terve venäläinen lähtisi mukaan uusnatsien toimintaan? Edes Kvachkovin kokema vakava aivotärähdys Afganistanin sodassa ei selitä, koska mies on sittemmin ansioitunut monella tavalla. Eversti on syytteessä uusnatsien aseellisen kapinan yrittämisestä. Evp. eversti yritti rekrytoida väkeä terroritoimintaan. Everstiltä kiellettiin tutkintavankina jopa keskustelun mahdollisuus erään ortodoksisen kirkon papin kanssa. Kvachkov ilmoitti kääntyvänsä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen puoleen, kun hänen ”perustuslaillista uskonnonvapauttaan loukattiin”.

Kvachkov oli juuri ennen nykyistä pidätystään ja tutkintavankeutta syytettynä Anatoli Chubaisia vastaan tehdystä murhayrityksestä, mutta Korkein Oikeus vapautti hänet 22.12.2010 syytteistä. Chubais itse kertoo tapahtumien kulun Andrei Kolesnikovin kirjoittamassa teoksessa ”Anatoli Tšubais – Taustala ja tulilinjalla”, jonka aivan sattumalta ostin antikvariaatista samana päivänä kuin Kvachkovin asia oli uudemman kerran Lefortovskin tuomioistuimessa kesäkuussa 2011! Kirjan seikkaperäisen tarinan mukaan maaliskuun 17. päivänä 2005 Minskin valtatiellä tapahtui murhayritys valtiollisen sähköyhtiön hallituksen puheenjohtajaa Tšubaisia vastaan, kun tämän BMW-autoa vastaan laukaistiin pommi. Räjähdyspanos oli täytetty tappavilla esineillä, teräsnauloilla, -liuskoilla ja jousilla, jotka lensivät 90 metrin säteelle. Tämän jälkeen BMW:tä ja turvamiesten autoa tulitettiin myös automaattiaseilla panssarin läpäisevillä luodeilla. Panssaroitu auto sai yli 25 osumaa sirpaleista ja luodeista, turvamiesten autosta löydettiin yhdeksän luodinreikää. Kirjan mukaan nimenomaisesti Kvachkovista oli tullut ikoni avoimesti patrioottisille yhdistyksille ja upseerikokouksille. Everstiä tukee salaa sadattuhannet ihmiset. Murhatutkimus pääsi onnekkaasti ripeästi liikkeelle, kun liikennepoliisin erikoispaljoonan esikuntapäällikkö Sergei Ivanov sattui paikalle, näki lheltä pakenevan Saabin ja tämän rekisterinumeron. Rekisterinumero U 226 ME 9 kuului sotilastiedustelu GRU:n everstin Kvachkovin puolisolle. Myös Kvachkovin Aleksandr-poika oli kirjoittanut 30.2.2004 tarkkailutietoja Chubaisin BMW-autosta. Chubaisin yksityisen turvayrityksen tarkkailupäiväkirjasta löytyi merkintä, kuinka epäilyttävät henkilöt olivat seuranneet liikenneympyrässä heitä tummanvihreällä Saabilla, jonka rekisterinumerossa oli 226. Murhayrityksen jälkeen lopputulos oli se, että Kvachkov nousi sankariksi: hän sai lähes 30 % eli yli 40 000 ääntä Moskovan kaupungin Preobrazenskin piirissä vaaleissa. Kaikissa oikeusasteissa Kvachkov todettiin kuitenkin syyttömäksi. Hänestä tuli säännöllisesti esitelty sankari patrioottisessa lehdistössä.

Prosessin aikana Kvachkov ja Mihail Hodorkovski istuivat samassa vankikopissa. Sellin yläpetillä makasi juutalainen liberaalimiljardööri ja alemmalla vastapäätä antisemiitti venäläinen upseeri. Sellissä miehet kiistelivät sosialismista, liberalismista, nationalismista ja kaikista ismeistä.

Kvachkov on kokenut sotilas, joka palveli jo vuonna 1983 Afganistanissa ja tämän jälkeen monissa muissa paikoissa. Vuonna 1998 hän puolusti väitöskirjaansa työmarkkinoiden toiminnasta. Kvachko puolustautui Chubaisin murhayrityssyytöksiä vastaan ihmetyksellä, miten ammattilainen olisi voinut epäonnistua niin avuttomasti. Hänen mukaansa koko yritys oli vain huijaus. Vain muutama tunti hyökkäyksen jälkeen eversti Kvachkov ja kaksi laskuvarjojääkäriä Robert Jashin ja Alexander Naidyonav sekä Ivan Mironov, Kansallisen itsenäisyyden puolueen eli nationalistien ex-ministerin Boris Miranovin poika, pidätettiin, mutta Korkein Oikeus vapautti heidät syytteistä joulukuussa 2010. Boris Sergeevits Mironov joutui itse syytteeseen maaliskuussa 2007 yllyttämisestä kansalliseen vihaan. ”Valkeiden nationalistien yhteisön” Stormfront-sivustolla Mironovia luonnehditaan merkittäväksi kirjailijaksi ja poliitikoksi, joka kirjoitti useita poleemisia kirjoja juutalaisten okkupaatiosta. Kirjansa esipuhe oli kuitenkin Tee kutsu –miehen David Duken kirjasta ”juutalainen herrakansa”. Helmikuussa 2008 tuomioistuin tuomitsi Mironovin syyllistyneen etnisen vihan lietsontaan, mutta vapautti hänet rikosoikeudellisesta vastuusta, koska rikos oli jo vanhentunut. Mironovin kirjoitus ”Asenne Venäjän alkuperäiskansoja kohtaan” on liitetty Federaation ekstrimistiaineistoon. Google-hakukone poistu Stormfront-sivuston indeksoinnin Ranskassa ja Saksassa valtioiden lainsäädännön tähden, joka määrittää rikolliseksi holokaustin kieltämisen ja historiallisen revisionismin.

23. joulukuuta 2010 Kvachkov pidätettiin uudemman kerran – heti seuraavana päivänä Korkeimman Oikeuden vapauttavan tuomion jälkeen, sillä AvtoVAZ-tehtaan kotikaupungissa Togliattissa sekä Samarassa ja muissa kaupungeissa isänmaalliset nuoret miehet ja asevoimien uudistuksen seurauksena lomautetut upseerit olivat perustaneet taisteluosastoja, joiden päämajaa johti eversti Kvachkov. Tuossa tarkoituksessa hän vieraili keväällä ja kesällä 2010 myös Kostromissa, Yaroslavissa, Nizni Novgorodissa ja joissakin muissa paikoissa tapaamassa sotilaita. Kvachkov on selittänyt jälkikäteen, ettei ollut mitään salaliittoa. Evp. everstin asianajajan Oksana Mikhalkinan mukaan nuo matkat olivat tutkinnanjohtajan sallimia lomia silloisesta tutkintavankeudesta ja pelkkiä sotaveteraanien kokouksia. Kauniit selitykset vaikuttavat lainvalvontaviranomaisten mukaan vähemmän uskottavalta, kun on voinut lukea Kansan militian omalta web-sivustolta 15.joulukuuta 2009 annetun julistuksen, jonka mukaan Venäjän armeijan uudistus olisi ollut maanpetos, mitä vastaan ihmisten olisi nyt otettava vastuu ja puolustettava oikeuksiaan.

ROCA-natsikirkko

Pohjois-Kaukasian mujahideen ja terroristipäällikkö Doku Umarovin äänenkannattajaksi ilmoittautuva Kavkaz Center -sivusto esitti 25. tammikuuta 2009 voimakkaan puheenvuoron Moskovaan vihamielisesti suhtautuvan ortodoksisen kirkon (lyh. ROCA) ja metropoliitta Damaskoksen (Balabanov) puolesta. Juuri tämä kirkko on se yhteistyötaho, johon syytetty eversti halusi yhteyden. Kyseinen ortodoksinen kirkko (lyh. ROCA) kutsuu johtajiaan papeiksi ja hoitaa hämmentävää suhdetta Venäjän uusnatseihin, kuten mm. Dmitri Demushkin johtamaan Slaavilaiseen Unioniin. Tuon kyseisen Slaavilaisen Unionin natsi ”Punainen Tarzan” Vjatšeslav Datsik kärsi tappion Oslon käräjäoikeudessa 16.2.2011 ja hänet sittemmin karkotettiin takaisin Venäjälle kärsimään rangaistustaan.

Slaavilaisen Unionin internet-sivusto toimii Tanskassa Kööpenhaminassa varatuilla resursseilla, jotka omistaa sikäläinen uusnatsi Lars Agerbak Wittman, Tanskan Kansallisrintaman (DNF):n johtaja, Blood & Honour –ryhmän aktivisti. Wittman oli pidätettynä jo elokuussa 2008 Venäjällä. 12.1.2011 Tanskan poliisi teki Wittmanin kotiin Kööpenhaminassa kotietsinnän ja löysi pommin valmistelua varten tarvittavia kemikaaleja. Venäjän natsit järjestivät tukimielenosoituksia tammikuussa 2011 Wittmanin puolesta. Wittmanin DNF:n toiminta on ollut pidätyksen jälkeen hiljaisempaa, osa tästä ryhmästä on siirtynyt kesäkuussa 2011 perustettuun uuteen äärioikeistolaiseen puolueeseen, ”Danskernes Parti”, jonka perustajajäsen on 21-vuotias natsi Daniel Carlsen, Tanskan natsipuolueen DNSB:n entinen jäsen. Carlsen esiintyy mielellään kuvissa, joissa hakaristi näkyy selvästi. DNF:n 19 miestä ja 1 nainen kokoontuivat 11. kesäkuuta rauhalliseen grillaushetkeen rannalle, nostivat lipun ylös ja kuuntelivat kansallishenkistä musiikkia.

ROCA-kirkon papit ovat vedonneet toistuvasti everstin puolesta. Näiden pappien mukaan Moskovan patriarkan alainen virallinen kirkko on ”Putinin saatanallisen ja antikristillisen FSB:n alainen järjestelmä”. Kavkaz Center saa nämä juttunsa venäläisiltä uusnatseilta ja Dmitri Orlov -nimimerkillä kirjoittavalta arjalaista natsi-ideologiaa tukevalta toimittajalta Wienistä Itävallasta. Tämä erikoinen ortodoksinen kirkko – Venäjän ortodoksinen kirkko ulkomailla (ROCA) – ilmoittaa toimintansa aluksi vuoden 2001. Yhteisö on perustettu vuonna 2006. ROCA kirkon eetos ja toimintamalli on varsin analoginen amerikkalaisen Aryan Nations -arjalaiskirkon kanssa. Molemmissa papit julistavat arjalaista uusnatsisanomaa. Yhteyksiä aseelliseen toimintaan on molemmissa ”kirkoissa”.

ROCA-kirkon aktivisti Mark Kagantsev pilkkaa juutalaisten pääsiäistä. ROCA-papit esittävät vetoomuksia everstin puolesta, mikä ei ole yllättävää siihen nähden, että ROCA-kirkon web-sivusto toimii yhteydessä uusnatsien ns. Kansan reserviväen kanssa, jota Kvachkov johti. Videokuvissa ROCA-papit seisovat rinnatusten Dmitri Demushkinin kanssa ja vetoavat everstin puolesta.

Kuva: ROCA-kirkon pappi ja Demushkin vetoavat Kvachkovin puolesta

Sivuston teksti on hurjaa: ”Sairaus on tappava. Sen tähden pitää tehdä jotakin. Seuraavat vaalit täytyy sabotoida”. ROCA:n piispa Athanasius kehotti 5. huhtikuuta 2011 kristinuskon nimissä ”uhraamaan elämänsä Jumalan kaitselmuksessa”, mikä tarkoittaa ”pahantekijöiden rankaisua”. Joulukuussa 2010 piispa kutsui rukouksessaan presidentti Medvedevin toimintaa ”kuolemansynniksi”. 21. helmikuuta 2009 piispa Athanasius moitti jumalattomien ja juutalaisten voimien tunkeutumista Venäjälle. Sivuston ylläpitäjä Juri Ekishev kirjoittaa 7. kesäkuuta 2011, että Venäjä on sodassa, vihollisen aseena on valhe, pseudo-poliittiset mekanismit orjuuttavat ihmisiä. Hänen mukaansa näitä mekanismeja ovat vaalit kaikilla tasoilla. Slaavilaisen Unionin johtaja Dmitri Demushkin opastaa taisteluun vaaleja vastaan. Ekishev ylistää kesäkuussa 2011 Cannesin elokuvajuhlilla tanskalaisen ohjaajan Lars von Trierin lausumaa tunnustusta, jonka mukaan Israel on virus, jonka hän tahtoisi natsina lopettaa. Hurja natsisivusto sijaitsee teknisesti Houstonissa Yhdysvalloissa.

Vladimir Kvachkov antoi 18. marraskuuta 2010 ”Koko Venäjän kansan reserviväen K. Mininan ja Dmitri Pozharskyn kunniaksi” julistuksen Venäjän vapautusarmeijasta, Kansan militiasta, jotta vapautusarmeija torjuisi poliittiset ratkaisut, toimien tulisi olla vain sotilaallisia, joka on everstin mukaan viimeinen käytettävissä oleva keino nousta kapinaan tyranniaa vastaan. Itseään hän esittelee esikuntapäälliköksi. Kansan militia ilmoittautuu aktiivisten taistelijoiden verkostoksi, jotka tahtovat aloittaa vapaustaistelun: ”Sinun täytyy taistella, koska muuten ei voi voittaa. Parempi on kuolla kuin elää orjana”.

Vapautusarmeijan jäsenenä Juri Ekishev pitää kirottuina niitä ihmisiä, jotka johtavat Venäjän kansaa vaaliuurnille. Vaalit ovat hänen mukaansa Venäjän kansan tuhoamisen väline, ”meidän varhainen hautamme”. Julistuksen sotilasdoktriini (kohta II.3) nimittää pääviholliseksi maailman taloudellisen eliitin, kansainvälisten pankkien omistajat ja ylikansalliset yhtiöt, jotka edustaisivat kansainvälisen sionismin organisaatiota. Sotilasdoktriinin (kohta III.4) mukaan sionistit hyökäsivät Venäjälle Boris Jeltsinin joukkojen, Gaidarin, Chubaisin ym. avulla, mutta myös Putinin joukkue on ollut kyvytön. 11. syyskuuta 2001 sionistit olisivat järjestäneet globaalin provokaation saadakseen Venäjä mukaan amerikkalaisten sionistien terrorisminvastaiseen liittoumaan.

17. lokakuuta 2010 ”Kansan reserviväki K. Mininin ja D. Puzharskyn muistolle” julisti, että D. Medvedevin ja V. Putinin toiminta on petollista ja maanpetollisuutta, koska nämä ovat kehittäneet kauppasuhteita Kiinaan ja Japaniin, jopa sotateollisuutta ei tueta enää Venäjällä riittävästi. Lisäksi kansan militia vaati ulkomaalaisten työviisumien lopettamista. Hyökkäysten kohteena on erityisesti Venäjän kolme puoluetta: Venäjän yhtenäisyys, Liberaalidemokraatit ja Oikeudenmukainen Venäjä.

Demokratian itsepuolustus?

Kansan militian sankarinimet Kuzma Minin ja Dmitri Mihailovits Puzharsky olivat venäläisten vapauttajia Puolan ja Ruotsin interventioita vastaan vuonna 1611-1612. Heidän nimiensä käyttö uusnatsien arjalaisarmeijan yhteydessä niin kuin myös Koraanin käyttö Mujahideen ja Jeesuksen valjastaminen uusnatsikirkon puolustuksena ovat tarkoitushakuista taktista väkivallan verhoamista kansallissankarien maineeseen tai uskonnonvapauteen.

Rauhanomaista antifasismia noudattavana oikeusvaltion kansalaisena voi ainoastaan vaatia, että johtavat poliitikot, lainlaatijat ja lainvalvontaviranomaiset eivät sallisia nationalististen hetkellisten kansallisten traditioiden ja intoilujen tai vihertävän sekoilevan sananvapaus-ilmaisuvapaus -mössön sekoittaa demokratiaan kuuluvaa valtiollista itsepuolustusta. Uusnatsit ovat kansainvälinen verkosto, minkä tähden eri valtioiden lainvalvontaviranomaisilta ei pitäisi jäädä vähälle painolle näiden uusnatsien kansainvälisten verkostojen tunnistaminen ja lopettaminen.- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com or juhamolari-ÄT-mail.ru (см. -ÄT- = @). In principle, you could discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

Juha Molari -mail.ru -blog

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)