maanantai 25. heinäkuuta 2011

Antifasistin matkakuvia PietaristaPietarissa sain viime vierailun aikana yhä selvemmin kokea kansainvälisen kapitalismin ja marxilaisen vallankumouksen yhteisen hyvän lopputuloksen. Tämä hyvä lopputulos tulee ilmeiseksi silloin, kun valtiot ja kansakunnat etsivät rauhanomaisesti menestyksen mahdollisuuksia. Toinen kansakunta ja yritys on erinomainen omalla alallaan, mutta toinen toisella. Kilpailu kehittää itse kutakin yritystä, koska ilman asiakkaita yritykset eivät selviä.

Useamman kerran neliovinen urheilullinen Porsche vangitsi katseeni. Lopulta minun piti ottaa valokuva yhdestä sellaisesta. Porsche on saksalainen laatutuote.


Harley-Davidson moottoripyörät ovat valloittaneet pietarilaisten miesten mielet. Niitä näkyy kaikilla pääkauduilla loputtomasti – ja moottorin jykevä ääni kuuluu. Tämäkin osoittaa oman aikamme kaupallisten ja poliittisten suhteitten globaalisuutta.


Globaalissa kapitalismissa elävässä Pietarissa ei todellakaan unohdeta halveksien Lokakuun vallankumouksen tuomaa vapautta proletariaatille, joka oli elänyt orjuudessa. Pietarissa ei myöskään unohdeta Leningradin kokemia kauheuksia Toisessa maailmansodassa. Lokakuun vallankumouksen muistolle Pietarissa palaa ikuinen tuli. Vanhat ja uudet natsit eivät voi sitä tulta sammuttaa, sillä liekki palaa myös ihmisten sieluissa, kulttuurissa, vapauden vaatimuksissa.
Marxilaisleniniläinen perintö ja moderni markkinatalous eivät ole sekoittaneet pietarilaisten käsitystä rakkaudesta ja perheestä. Siltoja komistaa hääparien ikuiset lukot, joiden avaimet he ovat heittäneet jokeen. Venäjä on eräs niistä perinteisistä valtioista, joka arvostaa edelleen miehen ja naisen välistä avioliittoa kaikenlaisia sekaannuksia vastaan.
Pietarissa Kanal Griboedovan ääressä sijaitsee Kirkko veren päällä. Sen kuva kärsivästä ja haudattavasta Jeesuksesta vie ymmärryksen kristinuskon ytimeen: Jeesus Kristus ei ole vihollisia murskaava väkivaltainen ”Herra”, vaan kärsien sovittava, anteeksiantava ja rakastava Vapahtaja.


Kanal Griboedovan varrella on myös vanha opinahjo, Pietarin valtiollinen finanssi- ja ekonomiyliopisto, jonka sisällä olen käynyt muutaman sataa kertaa. Yliopiston opiskelijat ovat valtaosin varsin nuoria. Nämä tahtovat opiskella useita vieraita kieliä, oppia kohtaamaan moderni maailma mahdollisuutena.
- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com or juhamolari-ÄT-mail.ru (см. -ÄT- = @). In principle, you could discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

Juha Molari -mail.ru -blog

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)