maanantai 18. heinäkuuta 2011

Evp. pappi juoksi 1000 m reilusti alle 3 minuutin

Työtä ei ole ollut, ei rahaa ostoksiin, syömistäkin on pitänyt harkita sen mukaan mikä ei olisi liian kallista. Juokseminen ei onneksi maksa. Olen viettänyt heinäkuun viikot ystäväni luona urheilukentän laidalla. Varhain aamulla olen juossut kentällä, koska lähimaastot eivät ole kovin ystävälliset juoksemista varten. Tänään kokeilin, miten vanha mies jaksaa juosta tartanilla 1000 metriä.

Video: Juha Molarin 1000 metrin alku oli vauhdikas

Video: Juha Molarin 1000 metrin loppu päättyi onnellisesti

Kentällä juosseet vakikuntoilijat väittivät, että kenttä olisi 300 metriä, mutta osasin silmämääräisestikin ja juoksukokemuksen perusteella todeta, ettei se ollut niin pitkä. Sitten asiantuntija väitti, että rata on vain 250 metriä pitkä. Tämä on mahdollista, sillä olen juossut joskus sisähallissa 200 metrin radalla. Tällöin kaarteet ovat jyrkemmät, usein myös kallistetut. Loppusuoraa ei varsinaisesti ole 200 metrin radalla. En kuitenkaan usko ystävieni laskelmia, että kierros oli 250 metriä - vielä vähemmän 300 m - vaan laskin, että 200 metriä sen täytyy olla, sillä 250 metrin kierrosajaksi juoksuvauhtini olisi aivan kohtuuton suomalaismiehelle. Mittausten jälkeen myönsimme, että 50 ikävuotta lähestyvä evp.pappi juoksee 1000 metriä hyvin reilusti alle 3 minuutin: Alexander Stubb ei pystyisi nuorena miehenäkään samaan vauhtiin niin kuin eivät internetissä parjausta harjoittavat natsi- tai jihadistimoodissa fantasisoivat tyypitkään.

Kuva: Evp.papin askel on edelleen tehokasPäivällä olen mennyt yleensä toisen kerran samaiselle urheilukentälle. Tällöin olen pelannut jalkapalloa tai potkunut palloa. Ehkä olen juossut muutaman kerran reippaasti kentän ympäri. Illalla en ole käynyt itse urheilemassa kentällä, joka on liian täynnä aktiviteettia. Itse tykkään juosta silloin, kun kentällä ei ole muuta väkeä. Tämä on myös eräs syy siihen, että en viitsi aloittaa säännöllistä kuntoilua veteraanikilpailuja varten. Koen myös turhia paineita kilpailuihin valmistautumisesta jopa veteraanina, joten tyydyn helppoon elämään kuntoilijana. Aktiivi lenkkeily pudottaisi 10-15 kiloa painoa ja juoksuvauhti parantuisi entisestään. Piikkarit parantaisivat jonkin verran vauhtia, vaikka lenkkitossuni ovat kiistatta keveät ja hyvät vauhdikkaaseen juoksuun.

Kaiken kaikkiaan evp.papin elämä ei ole ollut niin tuskaista ja onnetonta kuin monista kirjoituksistani on saattanut tulla vääriksi johtopäätöksiksi.
- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com or juhamolari-ÄT-mail.ru (см. -ÄT- = @). In principle, you could discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

Juha Molari -mail.ru -blog

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)