torstai 7. heinäkuuta 2011

Kielletty Kavkaz Center on valitettavasti yhä luettavissa venäläisessä internetissä

Muutamat ystäväni ovat toistuvasti kertoneet, etteivät he ole voineet avata Kavkaz Centerin terroristisivustoa Venäjällä. Luultavasti nämä ystävät ovat olleet turhan kiireellisiä ja ovat tyytyneet perinteiseen sivuston avaamiseen.

On totta, että Yandex ei ideksoi Kavkaz Centeriä, joten sitä kautta on turha etsiä sivustoa. Google indeksoi, kun olen Venäjällä, mutta googlen hakusanaa klikkaamalla sivuston avautuminen keskeytyy. Tämä ei kuitenkaan estä sivuston täydellistä lukemista Venäjällä aivan vaivattomasti. Valitettavasti IT-asiantuntijoiden laittamat asetukset estoa varten on hiukan huolimattomasti määritelty, sillä sivusto on täysin helposti luettavissa yhä edelleen. Kirjoitan tämän ongelman tähän näin avoimesti siinä toivossa, että Venäjällä tietoturvasta vastaavat asiantuntijat tekisivät ripeästi korjaukset määrityksiin ja estäisivät Kavkaz Centerin lukemisen Venäjällä. En voi tietenkään tietää, että blogistani viesti menee oikeiden tahojen tietoon.

Olen laittanut seikkaperäisemmän kuvauksen ongelmasta myös FSB:n sähköpostiin ja pahoitellut, että Kavkaz Center on edelleen luettavissa Venäjällä. En tiedä satojen ja tuhansien sähköpostien kohtaloa isossa organisaatiossa: ehkä joku lukee ja ottaa vakavasti viestini, ehkä kukaan ei lue tuntemattoman suomalaisen intoilijan sähköpostia.

En ole siis sen enempää ”valehtelija” kuin ”tietokonenero”, joista jälkimmäistä Kavkaz Center ei edes epäile minusta, kun kirjoitti tänään parjauskirjoituksen minua vastaan. Olen opiskellut ammattikorkeakoulussa IT-opintoja vain alle 200 opintopistettä, mutta niitäkään tietoja ja taitoja ei tarvitse, kun avaa Kavkaz Centerin Venäjällä.

Kuva: Kavkaz Centerin tämän päivän parjauskirjoitus minua (Juha Molari) vastaan. Sivu on Pietarissa tietokoneennäytöstä otettu kopio.


Valitettavasti kielletty sivusto aukeaa kovin helposti Venäjällä, jos kirjoittaa selaimeen määräyksen, että kyseinen sivusto avataan käännöksenä. Kun laittaa olettamukseksi käännös englannista suomeksi, mutta lukee venäläistä sivua, niin käännös ei edes haittaa alkuperäisen tekstin lukemista. Alkuperäiskielellä tekstin lukeminen on siis vain periaatteessa estetty, mutta käytännössä alkuperäistekstin voi lukea vaivattomasti myös Venäjällä. Natsit ja wahhabilaiset bandiitit saavat tälla tavalla jatkaa Kavkaz Centerin avulla vihan propagandaansa myös Venäjällä ja rekrytoida uusia taistelijoita "neitseiden toivossa".

Luonnollisesti edellä mainittu tieto ei ole itselleni yllätys, koska olen nähnyt monien lukijoiden saapuneen Kavkaz Centerin linkkien välityksellä Venäjältä blogiini. Ovatpa hekin voineet lukea Kavkaz Centeriä Venäjällä. En tiedä, missä määrin internetin rajoituksista määräävät henkilöt ovat kuitenkaan tietoisia mainitusta aukosta.

Kavkaz Center antaa erään oikean tiedon minusta: kirjoitan todellakin Russia Today -kanavalle blogia, mikä ei tietenkään ole mikään valtaisan iso asia. Ihmisethän kirjoittavat nykyään hyvin tyypillisesti blogeja. Russia Today -blogin avulla haluan luoda suvaitsevaisuutta ja hyväksyntää muslimien ja kristittyjen välille, haluan edistää lainvalvontaviranomaisten ja laillisen poliittisen järjestelmän puitteissa rauhallista yhteiselämää ihmisten kesken, mutta vastustan wahhabilaista kiihkoilua, rodullista ja uskonnollista kiihkoilua. Kavkaz Center ei ole aino teema, josta kirjoitan, mutta tuon Russia Today -blogin välityksellä myös sellaisia uusia asioita julkisuuteen, joita ei ole vielä toistaiseksi paljastettu.

- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com or juhamolari-ÄT-mail.ru (см. -ÄT- = @). In principle, you could discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

Juha Molari -mail.ru -blog

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)