lauantai 23. heinäkuuta 2011

Маша и Медведь – Masha ja karhu -animaatiosarja lapsille
Venäläinen uusi animaatiosarja lapsille Маша и Медведь – Masha ja karhu – lienee maailman paras lajissaan. Animaatioita on alettu julkaista vuodesta 2009 alkaen. Internetistä löytyvät kaikki tarinat helposti tästä linkistä.

Toistaiseksi Masha ja karhu ei ole Suomen YLE:n tai MTV:n tarjonnassa. Animaatiosarjan tarkoituksena on yksinkertaisesti tunnistaa joka tilanteessa myönteisiä puolia ja merkityksiä. Animaatio välittää lapsen ikuisia totuuksia ymmärrettävässä ja hauskassa muodossa. Sarja ei loukkaa kenenkään ihmisarvoa.

Animaatiosarjan yhteydessä ilmoitetaan, että se on suunnattu ensisijaisesti lapsille 3-9 vuotiaille. Esitys ei ole tehty liian vaikeaksi. Jaksan itsekin nauraa Mashan ja karhun seikkailuille. Animaatio sopii kaikenikäisille. Näen pojastani, että yhtä hyvin 2 vuotta vanha kuin 8 vuotta vanha poika nauravat loistavasti toteutetulle 3D -animaatiolle. Ja kukin tarina halutaan katsoa yhä uudestaan.

Animaatiosarjassa jokainen on täydellinen tarinansa, joten katsoja voi ymmärtää kunkin tarinan sellaisenaan. Sarjassa pikku Masha-tyttö ei anna kenenkään levätä, ei myöskään ystävä karhu saa levätä. Masha on itsenäinen, itsepäinen, rauha mutta hyvä tyttö. Hän pitää tikkareista, makeisista, leikkii karhun palkinnoilla ja kupeilla, pelaa palloa. Koko ajan hän kiusaa kysymyksillään.

Mashan karhu-ystävä on sirkuksesta hyvin ansaitulle eläkkeelle siirtynyt; hän rakastaa rauhaa ja hiljaisuutta. Masha tuo levottomuutta hänen elämäänsä, mutta ilman tyttöä hän olisi kuitenkin kyllästynyt. Välillä karhu itsekin innostuu. Karhu on jalkapallofani. Sirkusuralta hänellä on paljon palkintoja, joita hän arvostaa. Karhu rakastaa kalastusta ja hunajaa. Sarjassa on myös vähemmän keskeisiä sivuhenkilöitä.

Маша и Медведь – Masha ja karhu – on voittanut lukuisia palkintoja ja tunnustuksia elokuvafestivaaleilla. Vuonna 2009 animaatio voitti mm. Itävallassa, Saksassa ja Iso-Britanniassa elokuvafestivaaleilla palkinnot, vuonna 2010 se voitti Golden Fish -festivaaleilla parhaan lasten animaatioelokuvan palkinnon jne.

Animaatiot perustuvat Oleg Kuzovkovin (Олег Кузовков) käsikirjoituksiin, jotka upea tiimi on saattanut laadukkaaksi 3D -elokuviksi. Oleg on kertonut keksineen projektin yleisellä tasolla jo toista vuosikymmentä sitten vuonna 1996 lomaillessaan Krimillä. Rannalla pieni tyttö leikki ”ilman komplekseja”. Tytön energisyyttä katsellessaan hän löysi animaation aiheen. 3D -animaatio ei ollut kuitenkaan vielä käytettävissä idean toteuttamiseksi.

Oleg Kuzovkov on syntynyt 22. lokakuuta 1960. Hän opiskeli Moskovassa geologiseen tutkimukseen valmistavassa instituutissa. Sen jälkeen hän kävi animaatiostudion järjestämän kurssin. Vuodesta 1998 vuoteen 2002 Kuzovkov työskenteli New Yorkissa. Vuonna 2003 hän palasi Moskovaan ja perusti elokuvastudion.

Tässä muutama tarina: kaikki löytyy TÄSTÄ LINKISTÄ
- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com or juhamolari-ÄT-mail.ru (см. -ÄT- = @). In principle, you could discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

Juha Molari -mail.ru -blog

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)