sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Merisotalaivaston päivä 31.heinäkuuta 2011Venäjällä merisotalaivaston päivä (День военно-морского флота; день ВМФ; День Нептуна) on iloinen kesäinen juhla. Sunnuntain juhlassa koettiin pieni suru, kun patriarkka Kirill (Патриарх Кирилл) ei päässyt nuhan tähden Kronstadtiin Pyhän Nikolauksen katedraaliin. Patriarkka on tukenut ortodoksisen uskon kasvatustyötä laillisen järjestyksen hyväksi. Esivaltaan kuuluu myös merisotalaivasto. Heinäkuussa on käyty Venäjällä keskustelua myös aikomuksesta luoda sotilaspappijärjestelmä, mikä voisi hyvin kehittää omalla pienellä panoksellaan yksittäisten sotilaiden kohtaamista ja kunnioittamista heidän ongelmissaan sekä armeijan eettistä uudistumista.

Venäjän merisotalaivaston juhlapäivä on juhlapäivä myös Itämeren vapaudella ja Suomelle – Suomen valtiollisen siniristilipun voi tuntea heiluvan juhlivan kansan käsissä ja monissa juhlapaikoissa. Venäjän merisotalaivaston lippu on ollut innoituksena ja esikuvana Suomen valtiolliselle lipulle, kun Suomi oli vielä keisarillisen Venäjän alue.Venäjän merisotalaivaston päivä on juhla Itämeren sotilaalliselle tasapainolle ja vakaudelle, jotta Itämerestä ei muodostuisi sotaliitto Naton sisämeri. Vaikka Nato pommittaa tällä hetkellä Libyaa ja käyttää pommitukseensa mm. sota-aluksiaan, tämä ei tietenkään tarkoita välttämättä, että Nato toteuttaisi samaa toimintaa Itämerelle, jos Itämerellä Naton laajentuminen jatkuisi.Venäjällä merisotalaivaston päivä näkyy katukuvassa. Ihmiset ovat iloisia, kadut ja puistot ovat täynnä perheitä. Monet miehet olivat pukeutuneet merimiehiksi juhlimista varten. Pietarissa oli myös puistossa päivän kunniaksi viihteellistä ohjelmaa.

- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com or juhamolari-ÄT-mail.ru (см. -ÄT- = @). In principle, you could discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

Juha Molari -mail.ru -blog

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)