maanantai 4. heinäkuuta 2011

Venäläisvihamielisen liittouman hyökkäys Ekaterina Zatuliveria ja Mike Hancockia vastaan

Ekaterina (Katja) Zatuliveterin (Катя Затуливетер) tapaus on järkyttävä ilmaus länsivaltioissa viritettävää venäläisvastaista vainoharhaisuutta. Ilmeisemmin kyse ei ole aina täysin aidosta paranoiasta, vaan poliittisesti laskelmoidusta vainoharhaisuudesta suurta kansaa varten, joka tekee päätelmänsä iltapäivälehtien lööppien varassa. Venäjä-vihaa rakentavat eurooppalaiset tahot tahtovat median avulla rakentaa mielikuvaa pelottavasta ja uhkaavasta Venäjästä, jonka palveluksessa seikkailee lukuisia agentteja ja muita turvallisuuden kannalta vaarallisia henkilöitä ympäri Eurooppaa. Jos joku taho pääsee tarkkailee EU-politiikkaa sen kulissien takaa, mutta ei liity russofobiseen ja Kreml-vihamieliseen rintamaan vaan pikemmin haluaa rakentaa ystävällisiä partnerisuhteita idän ja lännen välille, tätä henkilöä aletaan jo pian panetella ja syyttää mielikuvituksellisin väittein.

Tällä hetkellä Zatuliveter on Russia Today –kanavan uusin blogikirjoittaja (RT-blogilistassa alimmainen nimi). Blogin esittely kertoo, että MI5 syyttää häntä vakoilusta ja asiasta käydään taistelua brittiläisessä tuomioistuimessa. Zatuliveter on ollut sananvapauteen ja ihmisoikeuksiin antautunut tutkija, myös työskennellessään Lontoossa. Hän työskenteli myös Euroopan turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaa määrittävässä yleiskokouksessa Pariisissa. Hän avusti Brook Lapping –tuotantoyhtiötä, kun nämä rakensivat dokumenttia Venäjän ja lännen suhteista. Kaukasian olot ovat hänelle tärkeitä jo senkin vuoksi, että hän on itse varttunut siellä.

Ensimmäisessä blogikirjoituksessaan hän kysyy, pitääkö terroristien kanssa neuvotella. Hän kertoo kokemuksiaan useista räjähdyksistä ja terrori-iskuista kotialueellaan Pohjois-Kaukasiassa, kun hän asui siellä. ”Kysyn alitajuisesti itseltäni, haluaisinko neuvotella niiden kanssa, jotka voivat sitoutua tuollaisten julmuuksien suorittamiseen? Ja vastaukseni on: Ehdottomasti ei! Mutta valtiot joutuvat paljon vaikeamman päätöksen tekoon. Jos he eivät käytä tilaisuutta hyväkseen ja neuvottele, asiat voivat mennä pahasti pieleen ja vastuu tulee hallitukselle. - - - Jos olemme realistisia on vain kaksi vaihtoehtoa: joko sanot ’ei’ neuvotteluille terroristien kanssa ja sitten et todella neuvottele. Tai sanot, että neuvottelet ja kohtaat paljon kritiikkiä, mutta kehität hyvän neuvottelukäytännön ja saavutat uskottavuutta kansasi keskuudessa”.

Katja Zatuliver osoittaa hämmästyttävää hienotunteisuutta ja diplomaattista älykkyyttä edellä kuvatuissa päätelmissään, vaikka hän on voinut nähdä brutaalien terroristien teot. Suosittelen Zatuliverin yhä uusia kirjoituksia myös suomalaisten luettavaksi. Näissä kirjoituksissaan hän kykenee ytimekkäästi ja älykkäästi ilmaisemaan isoja asiakokonaisuuksia. Hänen kirjoituksensa ovat myös helposti lähestyttävissä selkeän englanninkielen ansiosta.

Ennen kaikkea Zatuliver kykenee erottaa henkilökohtaisen tunnemaailman valtiollisesta vastuullisuudesta. Minä olen (valitettavasti) ilmeisemmin enemmän karu toimintaelokuvien kannattaja, joka ei usko neuvotteluihin terroristien ja heidän tukiverkostojensa (kuten Kavkaz Center) kanssa. Asiat täytyy saada järjestyksiin tehokkaalla toiminnalla, mutta pirulle ei voi antaa pikkusormea, vaikka rauhanomainen sovinto näyttäisi siten syntyvän ensimmäisen inhimillisen arvion perusteella. Neuvottelu voi toki rakentaa tiettyjä mahdollisuuksia ongelmien korjaamiseksi tavalla, joita vanhat "kovat" menetelmät eivät ole voineet rakentaa. Ehkä menetelmien moninaisuus olisi parasta riskien hallintaa. Mitä tulee Kavkaz Centerin suhteen, niin asiaa on mielestäni ratkottu tarpeettoman hienotunteisesti silkkihansikkailla ja valkoisten papereiden kanssa. Internetin välityksellä loistavat asiantuntijat voisivat mahdollisesti hyökätä tuhoavasti Kavkaz Centerin toimintaa ja sen verkostoja vastaan, jos tähän annettaisiin riittävästi resursseja. Olen vaatinut jo aiemmin, että kaikki nimet ja koko sähköpostiliikenne pitäisi saattaa julki niin kuin nyt tulee ainakin vähäiseltä osin mahdolliseksi, kun Liettuassa Kavkaz Centerin –sähköposti avattiin poliisitutkinnalle. Ehkäpä tuon sähköpostin tiedot ja nimet joutuvat jossakin vaiheessa vahingossa tai osana oikeudenkäyntiaineistoa julkisen median tietoon, jopa entisen kyläpapin tietoon. Ilmeisemmin suomalaisnimiäkin on ko. sähköpostiliikenteen piirissä. Vuosi sitten ennätin jo rukoilla, että sähköpostiliikenne saatetaan tutkittavaksi ja julki. Nyt tähän on vastattu: Amen! Toki itse terrori-iskujen tekijät ja aseellinen jengi piileskelevät toisaalla, mutta siitäkin saatetaan saada tietoa sähköpostiliikenteen avulla. Myös nämä bandiitit vaativat ratkaisua. Tällä tavalla vaatimattomana, entisenä pikkukylän pappina huomaa, että poliittisten ja lainvalvontaviranomaisten taktisten ja strategisten päätöstenteko on onneksi hyvin älykkäiden ihmisten vastuulla, jotka eivät tee ratkaisujansa vain henkilökohtaisten tunteidensa varassa. Ekaterinan hienotunteisuus ja mielenmaltti on todella ihailtavaa! Tässä kaikessa "kiukkuisuudessani" minä saan vain ihmetellä kaikkea voittokulkua, kun terroristiverkoston verkot katkeavat toisensa jälkeen. Lopulta tuo heikoksi murskautunut verkosto joutuu itse myrskysateen alle, minkä jälkeen sitä verkostoa ei enää ole eikä kukaan enää sitä kaipaa.


Right Side News ja Cliff Kincaid leimasivat 1. kesäkuuta 2011 hyvin kevein kuvitelmin, että nuori neitonen Ekaterina Zatuliveter olisi venäläinen vakooja. Hänestä annettiin jopa karkotusmääräys Iso-Britanniasta, mutta hän valitti karkotuksesta. 25-vuotiasta nuorta naista on moitittu Venäjän ulkomaantiedustelun työntekijäksi, jonka avulla SVR olisi kerännyt tietoja Britannian sotilastukikohdista ympäri maailmaa. Viranomaiset luonnehtivat Katja ”nukkuvaksi vakoojaksi”, joka oli mahdollinen uhka. Tuota roolia vahvisti Katjan halu kävellä hyvin lyhyissä minihameissa ja korkeissa koroissa sekä aterioida yhdessä Mike Hancockin kanssa. Varmasti Katja oli viehättävä ja älykäs. Nämä kiistattomat tuntotekijät - viehättävä, venäläinen, nainen, lyhyt hame ja korkeat kannat - tekevät suuren joukon venäläisiä matkalaisia ja maahanmuuttajia epäilyttäviksi nukkuviksi vakoojiksi.

RT on arvostellut länttä kaksinaismoraalista. Ekaterina (”Katja”) avusti brittiläistä kansanedustajaa Mike Hancock. Daily Mail ja monet brittiläiset lehdet alkoivat kirjoittaa edustajan naisseikkailuista venäläisen blondin kanssa, joka olikin vakooja. Katja pidätettiin joulukuun alussa 2010, mutta hänet vapautettiin sittemmin takuita vastaan. Katja ei saanut mitään syytöstä vakoilusta. Hän oli työskennellyt useita vuosia eri tehtävissä yhteistyössä liberaalidemokraattisen puolueen Mike Hancockin kanssa. Julkisuudessa esitettiin väitteitä, joiden mukaan Britannian turvallisuuspalvelu oli aloittanut pidätyksen, koska Katja ei olisi ”edistänyt kansallista turvallisuutta”. Hancock työskentelee puolustusvaliokunnassa.

Venäjävihamielisyydessään maailman mainetta saavuttanut brittiläinen toimittaja (ja Mart Laarin kaveri kyseenalaisten asenteidensa tähden) Edward Lucas kirjoitti kommentin tapauksesta Daily Mail –lehteen So why did the Kremlin target this muddled little man?, että unkarilainen Mátyás Eörsi olisi tehnyt jo aiemmin tärkeitä paljastuksia, joita nyt Edward Lucas ystävällisesti kertoo länsimaisille lukijoilleen. Eörsi on unkarilaispolitiikko. Hän on toiminut PACE:n johdossa, George Soroksen Freedom Housen palkkalaisena. Mies tuli tunnetuksi myös Euroopan Neuvoston ”balkanisoimisraportin” (2.10.2006) laatijana. Lucas ja Eörsi syyttävät nyt erityisesti siitä, että Hancock on ollut ”hyödyllinen idiootti”, joka on ollut kaikissa kansainvälisissä keskusteluissa Euroopan Neuvoston parlamentaarisessa yleiskokouksessa ”kaikkein venäjämielisin kaikkien länsieurooppalaisten edustajien joukosta”. ”Hänen puheitaan ei tarvitse lukea, koska keskusteluissa Putinin tiedusvälineiden vapaudesta tai Georgian sodasta, Michael on aina puolustanut Venäjää. Strasbourgin eräässä ryhmässä olimme kaikki järkyttyneitä hänen asemaansa. Hänen mukaansa Venäjän on todella täydellinen demokratia”.

Täten herää epäily, että pidätyksen ja julkisen skandaalin varsinainen kohde ei ollut nuori venäläistyttö Katja, vaan pikemmin se oli Hancock, joka ei suostunut Euroopan Neuvostossa venäläisvastaiseen rintamaan. Ja Hancockia vastaan tehty hyökkäys on osa tiettyjen russofobisten ja Kreml-fobisten eurooppalaisten politiikkojen rumaa pyrkimystä luoda ihmisten tajuntaa uskomukset venäläisestä uhkasta.

Hancock puolusti avustajaansa ja korosti, ettei Katjalla ollut mitään pääsyä salaiseen aineistoon. Katjan turvallisuus on tarkistettu huolella parin kuukauden ajan. Katja oli yksinkertaisesti paras henkilö valittuun tehtävään Hancockin avustajaksi. Katja on valmistunut Pietarin valtion yliopistossa, jossa hän opiskeli kansainvälisiä suhteita, mutta hän suoritti myös maisterin tutkinnon Isossa-Britanniassa Bradfordin yliopistossa. Tytön isä on liikemies Andrei Zatuliveter, joka tarjosi tyttärelleen opiskelumahdollisuuden Englannissa.- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com or juhamolari-ÄT-mail.ru (см. -ÄT- = @). In principle, you could discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

Juha Molari -mail.ru -blog

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)