perjantai 5. elokuuta 2011

Antifasisti laulaa rakkaudesta, ei rahasta


Kuva: Juha Molari tulee toimeen visakortin ja joustoluoton avullaEn ole saanut mitään taloudellista tukea antifasistista toimintaa kohtaan. Itse asiassa internet-yhteys olisi minulla muutenkin ja sen yhteyden maksan omista rahoistani.

Kun olen käynyt Helsingin keskustassa jossakin tapaamisessa tai Tampereellä ProKareliaa kritisoivassa tilaisuudessa, olen omista palkkatuloistani maksanut bensakulut, ruokakulut ja kaiken muun. Lisäksi olen joutunut ottamaan vastaan kärsimykset, joita ProKarelia-järjestön aktivistit Kari Silvennoinen ja Veikko Saksi aiheuttivat kanteluillaan ja yhteistoiminnallaan Espoon hiippakunnan tuomiokapitulin kanssa.

Antifasismi on vakaumuksellista rakkautta internationaalisen ihmisarvon ja -kunnioituksen puolesta: rakastan ja arvostan kaikkien kansojen ihmisyyttä, mikä on mahdollista sen vuoksi, että arvostan myös omaa kansallisuuttani.

Olen käynyt muutaman kerran Israelissa: nämä käyntini ovat jo useita vuosia sitten - ja menin omilla rahoillani. Tällä hetkellä köyhyyteni ei salli matkustamista. Viimeisin matkani on niinkin kaukaa kuin vuodelta 1999/8, jolloin menin laivalla Israeliin venäläisen ryhmän mukana Kyprokselta.


Olen ollut aina kommunismin vastainen sikäli kuin asia liittyy NL:n ihannointiin. En kuitenkaan hyväksy kommunisteja vastaan harjoitettua poliittista vainoa, jollaista on ollut mm. käsittämätön kommunismin ja kansallissosialismin (natsien) samaistaminen keskenään. Kommunismissa oli hyviä pyrkimyksiä ja hyviä tuloksiakin NL:n aikana, mutta kokonaisuutena se osoitti epäonnistumisensa talousjärjestelmänä ja poliittisten vapauksien luojana. Tämä kriittisyyteni on ollut ilmeistä jo nuoresta iästäni alkaen esimerkiksi 1980-luvulla ja 1970-luvulla, kuten lukiotoverit ja yliopiston opiskelutoverit muistavat. Kävin 1970-luvulla Neuvostoliitossa, pidin esitelmän mm. kommunistisen järjestelmän filosofisista ongelmista Karl Popperin teoksen Avoin yhteiskunta ja sen viholliset innoittamana, muistan myös vuonna 1979 pitämäni tunnin mittaisen esitelmän NL:n kuvitteellisista talousluvuista ja kasvukäyristä. Mielestäni näkemykseni olivat lahjomattoman oikeat enkä ole tarvinnut näissä asioissa muuttaa käsityksiäni.

Suurin syyni russofobisen epäluuloisuuden vastustamiseen on siinä, että perheessäni (vaimoni, anoppini, appiukkoni, ystäväni) ovat kaikki eläneet NL:ssa täysi-ikäisinä tavallisina kansalaisina ilman mitään poliittiseen toimintaan liittyviä etuoikeuksia, eivätkä sen vuoksi rakenna kommunismin ihanteellisuuteen liittyvää kuvitelmaa Neuvostoliitosta. Heillä on konkreettinen kokemus siitä, että kadut ja kylien kujat olivat verhotut roska- ja jäteläjillä, vain suurkaupungin pääkadut olivat siistit; kaupoista puuttui valinnanvaihtoehdot; tavaroiden laatu oli huono; työtä piti tehdä kolmessa vuorossa mutta tuotteita ei tullut silti koskaan myyntiin; kommunistisen järjestelmän yläluokka varasti tilinpitoväärennösten avulla vaurauksia henkilökohtaiseen käyttöön. Siksi nämä ihmiset kannattavat nykyisen Venäjän markkinatalousjärjestelmää ja Venäjän yhtenäisyyden puolueen toimintaa nykyisessä globaalissa taloudessa, jossa venäläisten onni, vapaus ja vauraus ovat paremmat kuin koskaan pitkän historiansa aikana. He eivät kaipaa Venäjän kommunistisen puolueen puheita, lippuja ja toimintaa; ja vielä vähemmän arvostavat poliittisen järjestelmän ulkopuolella riehuvia kommunisteja Venäjällä. Tämän päivän Venäjä on Venäjä parhaimmillaan, parempi kuin NL. Tätä eivät kaikki venäläiset ymmärrä, koska kuvittelevat länsimaailman hienoksi, koska eivät ole koskaan eläneet lännessä. Antifasismi lähtee tosiasioiden tunnustamisesta. Venäläiset ystäväni opettavat tätä minulle hyvin nerokkaasti, jotta en eksyisi kuvitteellisuuteen.

Antifasismini on noussut rakkaista kokemuksistani, lähipiirini kokemuksista, sekä lahjomattomista talouslaskelmista. Minä pelkään, että antifasismi samaistuu esimerkiksi kommunismiin. Mielestäni - kuten kokemus myös kertoo - kommunistien joukossa on iso joukko antifasisteja (heitä löytyy Safkan parista), mutta valitettavasti siellä on myös hyvin pahasti ihmisyyttä tukahduttavia henkilöitä. Miksi he ovat anti-antifasisteja, en lähde arvailemaan. Samaa on sanottava muista poliittisista suunnista: siellä on ihmisyyteen avarasti ja kunnioittavasti suhtautuvia ihmisiä, jotka eivät voi hyväksyä esimerkiksi historiallisten myyttien, poliittisen agendan, kielen tai uskonnon perusteella harjoitettua apartheidia Virossa tai muussakaan maassa, se loukkaa näiden (antifasistista) moraalitajua (omaatuntoa). Mutta sitten on myös häikäilemättömiä kapitalisteja, joille elämän arvo on voiton maksimointi jopa ihmisyyttä loukaten, ihminen jää numeroksi kulupuolelle. Sellaista en voi hyväksyä.


- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com or juhamolari-ÄT-mail.ru (см. -ÄT- = @). In principle, you could discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

Juha Molari -mail.ru -blog

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)