torstai 25. elokuuta 2011

Kuntoilupäiväkirja 25.8.2011


Kuva: Juha Molari kuntoilemassa auringonpaisteessa 25.8.2011

Aamulla klo 7:15 lähdin saattaa poikaa kouluun julkisilla kulkuneuvoilla, pääsimme kouluun kello 8, minkä jälkeen kiiruhdin edelleen tyhjällä vatsalla kuntosalille. Sali oli niin tyhjä, että uskalsin heikkoja voimiani häpeilemättä nostella aluksi vinopenkkipunnerrusta, ylätaljalla vetoja eteen, leuanvetoa, dippiä ja vatsalihasliikettä. Sitten vuoksin 800 metriä nopeudella 20 km/h (=3.00/km), juoksun jälkeen vatsalihasliikettä ja ylätaljalla vetoja eteen; sitten 6 x 500 m nopeudella 20 km/h, tauon aikana vatsalihasliikettä. Sitten pyöräilyä maksimivastuksella 12 min. Lopuksi vielä 3 x 500 m em. nopeudella, vatsalihasliikkeitä, ylätaljalla vetoja eteen, leuanvetoa ja dippiä.

Kuntosalin jälkeen en voinut syödä, kun ei ollut rahaa, mutta minulla oli kotona tehtyä teetä pullossa. Join teetä ja lähdin bussilla noutamaan poikaa koulusta. Koulumatkan jälkeen edelleen tyhjällä vatsalla lähdin päivän toiseen urheilusessioon: kävin juoksemassa 7 kilometriä kevyttä (n. 3.40 min/km vauhdilla) metsäpolulla. Aurinko paistoi ja mieli oli hyvä. Otin varmuudeksi puhelimen mukaan lenkille, jos nälkäinen mies väsähtää auringonpaisteessa. Sen takia nämä valokuvat.

Päivän toisen lenkin jälkeen söin keittoruokaa ja lueskelin muutaman tunnin. Kello 18 oli vuorossa päivän kolmas kuntoilusessio: juoksin 5 kilometriä kevyttä vauhtileikittelyä– keskimäärin noin 3.40 min/km vauhdilla – metsäpolulla. Vauhtileikittely tarkoittaa sitä, että juoksun aikana on nopeita ja erittäin nopeita juoksujaksoja, joissa vauhti on alle 3.00 min/km, mutta sitten on myös helppoa juoksentelua hengityksen tasaamiseksi. 5 km:n juoksun jälkeen päätin juosta vähän ylämäkijuoksua: 8 kertaa 200 metriä ylämäkeen, lepotaukona on alas 200 m kävelyä. Nämä ylämäkijuoksut sain juosta hyvässä turvallisessa valvonnassa, sillä metsän keskellä ylämäen päälle syrjäiselle kuntopolulle tuli sininen koppipoliisiauto, joka seisoi siellä koko mäkijuoksuni ajan. Poliisilla oli mukana myös koira. Kysyin hikisenä, mitä nämä etsivät. Kertoivat saapuneensa metsään, jos täällä sattuisi olemaan viikko sitten lähialueella ryöstön tehnyt henkilö. Eivät löytäneet sellaista. Eivät kysyneet edes minulta, olisinko ryöstänyt jotakin, vaikka toki olen tällä hetkellä jo aivan rahaton (rehellisyyden nimissä oltakoon tarkkoja: on toki rahaa 35 senttiä eikä se ole globaalisesti katsottuna niin vähän). Juoksulenkin jälkeen olo oli hyvä, ei mitään ylikuormitusta: söin päivän toisen (ja viimeisen aterian): terveellistä mysliä mustikkasopan kera.

Tällaista kuntoilua harrastan vielä kolmisen kuukautta, jotta vahvistuisin varsinaisen juoksuharjoittelun ja –lenkkeilyn aloittamiseen. Jo nyt kuntoilu on vahvistanut minua. Lihasvoima on vahvistunut: se näkyy siitäkin, että dipissä en tarvitse mitään suoritusta helpottavaa asetusta telineessä, myös vatsalihasliikkeet sujuvat entistä paremmin. Leuanvetokin on vahvistunut, vaikka en vielä voi haastaa veljeäni kilpailuun siinä (en jaksa vetää leukaa 40 kertaa).

Olen 177 cm, nyt kuntoilun myötä on paino tipahtanut 3 kuukaudessa 82 kilogrammasta 75 kilogrammaan. Unelmani on, että painoni tipahtaisi luonnostaan (ei mitään erityisiä paastoja tms.) 60–62 kilogrammaan kesäksi 2012, jotta juoksusta tulisi vauhdikas. Ehkä silloin voisin juosta sitä vauhtia 1500 metriä, jota kuukausi sitten jaksoin juosta 1000 metriä? Silloin kehtaisi juosta kilpaa piikkareissa numerolappu rinnassa nuoria miehiäkin vastaan. Voima ei saa kuitenkaan kadota rasvan palaessa pois.

Tietenkään en tee itselleni mitään moraalista tai muuta pakkoa urheilutulosten parantamiseksi, vaan ymmärrän hyvin korkean ikäni: juoksen ja kuntoilen nyt, kun siihen on mahdollisuus. Jos tilanne muuttuu toisenlaiseksi, huonommaksi, sekään ei ole katastrofi. Fyysisen kunnon laiminlyönti on ollut pitkäaikainen elämäntapani, joten nyt tämän korjaamiseksi on tullut hieno mahdollisuus. Mahdollisuutta en halua hukata!

- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com or juhamolari-ÄT-mail.ru (см. -ÄT- = @). In principle, you could discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

Juha Molari -mail.ru -blog

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)