tiistai 23. elokuuta 2011

Löysin rahakätkön


Laitoin pikkuisessa huoneessa tavaroitani uuteen järjestykseen, imuroin pölyjä ja heitin turhia – pääasiassa kirkollisia – papereita roskiin. Siivotessa perusteellisesti löysin pöytälaatikostani rahakätkön, yhteensä 1,20 euroa. Tämä piristi jonkin verran, sillä minulla oli kukkarossani rahaa entuudestaan 5 euroa. Eniten mieltäni virkisti kuitenkin se, että tavarat ovat nyt hyvässä järjestyksessä. Sängyn allakaan ei ole enää pölyä. Vanhoja vaatteita sai heittää pois. Ne olivat jo niin huonoja, ettei niitä voi laittaa edes kirpputorille.

Lähdin kuntosalille ja mielessä oli koko ajan, että salin jälkeen juhlin rahalöytöäni. Olen havainnut itseni hyvin voimakkaasti tunteiden hallitsemaksi ihmiseksi: kun on suru köyhyyden tähden, ei jaksa edes juosta runsaasti ja tehokkaasti. Henkinen vaikuttaa fyysiseen suorituskykyyn. Kun luulin, että olisin saanut pari sataa euroa, vaikka en ollut saanut, niin juoksu kiihtyi tuon ilon tähden huomattavasti. Nyt tiedän, että minulla on (oli) nuo 6 euroa 20 senttiä. Suorituskyky oli sen mukainen heikko ja iloton, mutta en kuitenkaan jäänyt sängyn päälle masentuneena makuulle. Ultrakapitalistisen selittelyn virhe on ilmeinen siinä, että siinä ei oteta huomioon ihmisen psyykettä, jossa rahan ahneuden rinnalla on myös muita tunteita masennuksesta alkaen: ultrakapitalistit luulevat, että köyhältä taloudellista turvallisuutta heikentämällä hänen työilonsa ja yhteiskunnallinen suorituskykynsä parantuisi. Tiedän omassa lihassani, että ultrakapitalismi on täyttä puppua.

Juoksin kuntosalilla noin 8 kertaa 500 metriä vauhdilla 3,00 min/km (20 km/h). Juoksu ei ollut fyysisenä suorituksena raskasta, mutta tuntui vai tylsältä. Tänään ilo oli suurin vatsalihasliikkeissä, joita teinkin tavallista enemmän. Jostakin syystä jaksoin tehdä myös toistoja huomattavasti helpommin ja runsaammin kuin aiemmin. Pyöräillä en halunnut alavireisen mielen tähden enempää kuin 5 minuuttia. Tein vähän muitakin lihaskuntoliikkeitä, mutta hyvin niukasti, koska into oli poissa.

Paluumatkalla – metrolla edullisesti kuukausilipulla – pysähdyin juhlimaan rahakätkön löytymistä. Ostin aidolla vohvelilla softisjäätelöä, hinta 2,60 euroa. Niin minulla jäi rahaa vielä yhteen juhlaan. Yritän kerjätä ilmaiset ruoat kunnes saan jostakin rahaa, jos saan, mutta omat huvit toki haluan kustantaa itse.

Sen opin tämän päivän urheilusta, että aina urheilun ei tarvitse olla huippuvireistä ja huippusuorituksia, vaan alavireisenäkin voi harrastaa liikuntaa: tekee vähemmän urheilua, ei yritä edes tarpeettomasti pakottaa itseään, jättää itselleen toivon että joskus lähitulevaisuudessa liikunta maistuu paremmalta.


- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com or juhamolari-ÄT-mail.ru (см. -ÄT- = @). In principle, you could discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

Juha Molari -mail.ru -blog

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)