torstai 11. elokuuta 2011

Tuomitsen antifasistin hyökkäyksen Viron puolustusministeriöön

RT kertoo, että eräs aseellinen mies on hyökännyt Venäjän puolustusministeriöön Tallinnassa ja ottanut panttivankeja. Pyssymies puhui venäjää, mutta etnisyydeltään hän on armenialainen. Pyssymies on mahdollisesti entinen sotilas.

En voi pitää hyökkäystä ja panttivankien ottamista mitenkään hyväksyttävänä toimintana, olipa hyökkäyksen tehneen entisen sotilaan, sittemmin antifasisteja auttaneen juristin poliittinen tausta mikä tahansa. Viro on itsenäinen valtio. Sen puolustusministeriön fyysistä koskemattomuutta on kunnioitettava. Viron poliittisessa elämässä riittää paljon arvosteltavaa, mutta siihen arvosteluun on käytettävä laillisia ja verbaalisia keinoja: omavaltaisia pyssymiehiä ei tarvita!

Viron suojelupoliisin KAPO:n raportin valossa mies oli joutunut Viron lainvalvontaviraomaisten myyräntyön ja alistamisen kohteeksi jo vuosien ajan. Hän oli puolustanut juristina Pronssisoturi-levottomuuksien tähden vainon kohteeksi joutunutta henkilöä. Tunnettu tosiasia on, että epäreilu kohtelu ja korostunut stressi voivat aiheuttaa psyykkisiä häiriöitä suhteellisen tavallisessakin ihmisessä, pyssymiestä on jopa leimattu persoonaltaan erikoiseksi. Mies kirjoitti omassa manifestissaan ennen iskua dramatisoiden "viimeisestä mahdollisuudesta" puuttua rajusti huolestuttavaan kehitykseen. Tällainen kieli osoittaa mielen psykoottista sekavuutta.

Henkilön jonkinlainen läheisyys antifasistien kanssa ja vihamielisyys Kapon kanssa ei tee tapahtuneesta tunkeutumisesta puolustusministeriöön mitenkään hyväksyttävää. Sellaisen hyväksynnän osoittaminen omavaltaiselle aseenkäytölle ja väkivaltaisuudelle olisi myös epäviisasta teon jälkeisissä kommenteissa. Yhtä vähän kuin Anders Breivikin tekoa sopii puolustella, yhtä vähän sopii puolustella tämän antifasistin väkivaltaista tunkeutumista ja panttivankien ottamista. Molempien henkilöiden taustalla on pitkä psykologinen kuvio, jota toki saa analysoida, mutta taustat eivät ota pois oikeudellista ja moraalista vastuuta itse tekijöiltä.

Tällä kertaa epätoivoinen ja jo etukäteen epäonnistuneeksi odotettava isku tapahtui Viron puolustusministeriötä vastaan. En rakenna kuitenkaan iskulle aatteellisia esikuvia Suomen tai jonkun toisen maan vasemmistolaisiin antifasistisiin aateveljiin, jotka ovat myös moittineet Kapon toimia ja Viron venäläisväestön ongelmia. En rakentanut kestämättömiä selityksiä myöskään Suomesta Breivikin terroritekoon vähän aiemmin. Riippumatta hyökkäyksen kohteesta ja hyökkääjän ilmoittamasta poliittisesta taustasta - todellisesta tai julkisivusta -, kansalaisten ja kansalaisryhmien tekemät väkivaltaiset laittomuudet on aina rikollisina toimina tuomittavia. Lainvalvontaviranomaisilla on rajoitettu oikeus voimankäyttöön, ei siviili-ihmisillä tai poliittisilla ryhmäkunnilla.

Apostoli Paavali eli huomattavasti kauheammassa valtakunnassa kuin Viro tai Norja ovat, menetti jopa henkensä tuon valtakunnan viranomaisten toimittamassa teloituksessa, mutta hän kirjoitti väkivaltaista kapinointia vastaan Kirjeessä roomalaisille: "Joka asettuu esivaltaa vastaan, se nousee Jumalan säätämystä vastaan, mutta jotka nousevat vastaan, tuottavat itsellensä tuomion. - - - Sillä se ei miekkaa turhaan kanna, koska se on Jumalan palvelija" (Room. 13:2, 4). Tämä on Jumalan sana.


- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com or juhamolari-ÄT-mail.ru (см. -ÄT- = @). In principle, you could discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

Juha Molari -mail.ru -blog

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)