torstai 18. elokuuta 2011

Vain pikkuvarvas mustana


Kuva: mäkijuoksua aamupalaksi kello 8 (luonnollisesti tyhjällä vatsalla)


Kuva: sama mäki puolesta välistä ylös katsottuna

Potkasin eilen vahingossa pikkuvarpaani mustaksi. Asunnon ahtaissa paikoissa olin liian huolimaton ja rautatanko (painonnostoa varten) sattui pikkuvarpaani tielle. Nyt varvas on musta. Käyttäydyin kuitenkin esimerkillisen papillisesti harmillisen potkun jälkeen, vaikka Espoon tuomiokapituli ja piispa ovat minut pidättäneet pappisvirasta. Ja riippumatta siitä, kuka on Espoon piispana, niin käyttäydyn esimerkillisen papillisesti surematta liian äänekkäästi pikkuvarvastani. Ja riippumatta kuka on piispa, toki säilytän oikeuteni rukoilla, siunata ja lukea Jumalan sanaa.

Kipeä varvas vaikeutti aamulla kello 8 juoksulenkkiä. Jo kilometrin löysän juoksun jälkeen tuntui tylsältä juosta vaivaisesti. Hiljaisessa juoksulenkissä varpaiden ja jalkapohjan kosketuspinta maahan on laajempi kuin nopeassa juoksussa, joka kulkee enemmän ukkovarpaan yli.

Pikkuvarvas mustana oli paras ratkaisu juosta vauhdikkaasti tässä kuvan kohdassa ylämäkeen 10 kertaa 150 m, palautuksena oli 50 sekuntia reipasta "kävelyä" alas. Mäki jatkuu vähän ylös ja alas päin valokuvan näköpiirin ulottumattomiin. Kuvittelin juoksevani 40 kertaa, mutta kunto loppui kesken. Uskomatonta, miten henkitys otti koville ja jaloista loppui tehot jo viimeisillä juoksukerroilla. Mäkijuoksua varten tämä suhteellisen loiva ylämäki, lopussa hiukan jyrkkenevä, on ihanteellinen, sillä juoksu säilyy oikeana juoksuna eikä muutu teknisesti kyseenalaiseksi kiipeämiseksi.

Illan kuntosalireissu ei onnistunut muiden esteiden vuoksi. Illalla tein samat mäkijuoksut uudestaan kuin aamullakin, mutta rinteen pituus oli 200 m (10 x 200 m) ja kuntopolku oli toisessa kaupunginosassa.

Sain tänään kello 14:30 gsm-numerosta 044 372 6348 tekstiviestin "voiko vittu enää kusipäisempää ihmistä olla kuin jussi parviainen, saana ja sinä". Vastattakoon blogissa tuohon arvoitukseen: "Voi olla, mikä lienee todistettu jo itse viestissä". Tekstiviestin arvoituksen johdosta pikkuvarpaani ei mustunut.