perjantai 12. elokuuta 2011

Vanha pappi joutui hurmioon kauneuden ja rakkauden tähden Saanan ja Jussin avioliiton siunaamisessaKuva: Juha Molari (tämä kuva ei liity keskiviikon 10. elokuuta koskettavaan kirkkohetken).

Toissapäivä keskiviikko 10. elokuuta oli elämyksellinen kokemus jo suhteellisen kokeneelle pappismiehelle, sillä olenhan vihkinyt jo satoja aviopareja. Aina morsiamet ovat ihania ja sulhaset komeita. Tällä kertaa en voi valehdella, jos lausun, että en ole ikinä nähnyt Suomessa kauniimpaa naista kuin Jussi Parviaisen vaimo Saana Parviainen (ent. Saana Uimonen) on. Olen todella iloinen Jussin ja Saanan puolesta. En ole toki aiemmin vihkinyt malleja ja missejä naimisiin, joten kaikkea kaunista en ole vielä nähnyt Suomen maasta. Sanoin Jussille, että monet miehet ovat nyt kateellisia sinulle. Muistan jotakin lähes vastaavaa hurmaavaa kauneutta edellisen kerran Via GRA -ryhmästä, jonka laulajattarista, lauluista ja musiikista tein muutama vuosi sitten lehtijutun. He ovat myös yksi kolmesta suosikkiryhmästäni, jota vanhana pappismiehenä rakastan katsoa ja kuunnella. Kyllä minä annan arvoa naiskauneudelle!

Menimme tuomiokirkkoon, suntiot ottivat videolle siunauksen ja juhlan jälkeen lähdimme Cafe Engeliin. Jussi ja Saana ovat todella koskettava aviopari. Jussin karismaattisessa viisaudessa näkyy kansainvälisen ja monipuolisen kokemuksen sekä laajan lukeneisuuden ja ystäväpiirin vaikutus. Papin kokemukseksi jäi, että todella hieno mies. En voi ihmetellä, että upean kaunis Saana rakastui Jussiin. Saana Parviainen on kirjoittanut avioliittonsa kirkollisesta siunaamisesta 11. elokuuta aloittamassaan blogissaan.

Kerroin Jussille ja Saanalle vapaan kahvikeskustelun aikana tositarinan elämästäni: eräs nainen olisi halunnut harrastaa sulkapalloa kanssani, ilmeisesti oli kiinnostunut minusta (taitaa olla ainut kerta elämässäni, kun suomalainen nainen on osoittanut pieniä kiinnostuksen merkkejä). Hän perusteli, että on uskovainen nainen ja sopiva papin seuraksi. Sanoin, että voin pelata sulkapalloa urheilullisista syistä, mutta mitään parisuhdetta en aio rakentaa. Hän ihmetteli, sillä uskovaisten pitäisi juuri keskenään pariutua. Vastasin, ettei parisuhteen ja avioliiton rakentaminen ole raamattupiirin perustamista, vaan parisuhde edellyttää myös ja ennen kaikkea eroottista voimakasta intohimoa, vetovoimaa ja kiinnostusta. Emme pelanneet sen jälkeen sulkapalloakaan.

Tänään menin parin päivän urheilutauon jälkeen kuntosalille. Syntyi tunne, että vapaan pappismiehen täytyy huolehtia itsestään, vaikka komeudellani en koskaan toki voisi valloittaa kaunottaria. Parhaansa on yritettävä: Jussi näyttää hyvää mallia meille muillekin. Tietysti malleista tärkein on löytää ikääntyvänä miehenä itsensä hyväksyminen toisen luona, ja löydettävä elämän viisaus, joka karismaattisuudellaan hurmaa kaunottaretkin. Tänään on siis luettu älykkäitä kirjoja, opeteltu hyville tavoille ja urheiltu kuntosalissa. Niin katson luottavaisesti tulevaisuuteen!

Kuntosalissa olen joutunut siihen vaikeuteen, ettei juoksumatto anna riittävän hyvää juoksuvauhtia. Mittari lupaa, että nopeus voisi olla 20 km/h (= 3.00 min/km), mutta tosiasiallisesti juoksumatto pyörii vain 19,2 km/h nopeudella. Juoksisin alle 3 minuuttia per kilometri vauhtia pikemmin kuin hitaammin, sillä en tahtoisi juoksurytmini muodostuvan laahustavaksi vanhan ukon hölkäksi. Juoksumatto on kuitenkin parempi kuin ei mitään, sillä pyöräilen myös vähän kuntosalilla, teen vatsalihasliikkeitä, leuanvetoa ja dippiä. Kaikkea vain kohtuudella, sillä kuntoilen kerran tai kaksi päivässä eli 10–14 kertaa viikossa. Yhdellä kertaa ei tarvitse rehkiä mahdottomia.

- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com or juhamolari-ÄT-mail.ru (см. -ÄT- = @). In principle, you could discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

Juha Molari -mail.ru -blog

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)