lauantai 20. elokuuta 2011

Vihasta ja vihan analyysista

Tätä nykyä on muotia puhua vihasta ja vihapuheesta. Jossakin vaiheessa muoti-ilmiöstä, niinkin vakavan asian kuin vihapuheen puhumisesta, sopisi siirtyä analysoimaan vihan moni-ilmeisiä kasvoja ja luonnetta. Aion harjoittaa tätä analyysiä lähi kuukausien aikana, jos löydän mietiskelylle aikaa ja energiaa. Mahdollisesti teen tuon pohdiskelun RT-kanavan blogin kautta.

Puhui helmikuussa 2009 Helsingin yliopiston väitöstilaisuudessa Suomessa yleistyneestä venäläisvastaisesta rasismista – tämä kysymyshän ulkomaalaisten hyväksymisestä ja syrjinnästä ei ole sittemmin menettänyt merkitystään, vaan kaiken sortin Suomen Sisu –fanien ja Oslon Breivik-kiihkoilijoiden tähden on entistä ajankohtaisempi:


Käsittelin esitelmässäni myös amerikkalaisia ja ranskalaisia spesialisteja kuin myös venäläisiä informaatiosodan teoreetikkoja, jotka toivat ilmi vihan moni-ilmeisen syntytaustan ja käytön yksilöiden ja yhteisöjen toiminnassa :Ymmärrän vihan monesta eri tekijästä käsin: (1) Yksilön moni-ilmeisestä psyykeestä käsin, jopa psykiatrisista ongelmista käsin; (2) Yhteisön lahkomaisesta - mahdollisesti ideologiaan verhotusta - tarpeesta käyttää valtaa ja eristää jäsenet muusta yhteiskunnasta; (3) Yhteiskunnassa koetun traumatisoivan ahdistuksen ja ihmisen mielen värisestä monimutkaisesta vuorovaikutuksesta käsin; (4) Ihmisyksilön luonnollisena biologisena, metabolisena reaktiona, jonka kiistäminen ei ole suinkaan eduksi, teesketentely ei ole ylipäätänsä eduksi, vaikka vihastumisen ja vaarallisen vihan välinen ero on ilmeinen.


- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com or juhamolari-ÄT-mail.ru (см. -ÄT- = @). In principle, you could discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

Juha Molari -mail.ru -blog

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)