perjantai 30. syyskuuta 2011

Edvard Hämäläinen – selkärangattomien sanastospesialisti myyräntyössä

Vuoden aikana Kavkaz Centerin (KC) artikkeleissa toistuvasti esiintynyt - erityisesti minua ja Johan Bäckmania panetellut - Edvard Hämäläinen (Эдвард Хямяляйнен) on KC:n väitteiden mukaan "tutkijana Venäjän ja Itä-Euroopan instituutissa" (http://www.rusin.fi/). Muistan hyvin tuon Venäjän ja Itä-Euroopan instituutin tiedotuspäällikön Hanni Hyvärisen ikävämieliset vanhat lehdistötiedotteet ja uudemman keskustelun Jukka Mallisen kanssa siitä, että he harjoittavat myyräntyöstä antifasisteja vastaan, koska oikeudellisilla keinoilla eivät voi saavuttaa menestystä. Olen arvostellut blogissani Hanni Hyvärisen myyräntyön ideologiaa. Mainitun instituutin johtokunnan puheenjohtajana on Henrik Lax - myös Finrosforumin perustajajäseniä.

Instituutin henkilökuntaluettelossa ei lue Hämäläisen nimeä, joten en tiedä, mistä KC on löytänyt Hämäläisen työskentelevän tutkijana ko. institutissa. Instituutin vuoden 2007 vuosikirjasta käy kuitenkin ilmi, että Eduard Hämäläinen on osallistunut Rusin-tutkimusprojektiin "selkärangattomien eläintieteellisen" sanaston kokoamista varten "määräaikaisena kielenkääntäjänä" (Toimintakertomus 2007 s. 11, 13). Tämä luultavasti ilmentää instituutin Venäjä-asiantuntemusta yleisemminkin. Instituutti jakoi sittemmin avustuksia tutkimustyötä varten: "toimittaja" Edvard Hämäläinen sai jopa apurahan, mutta Hämäläinen lausuu bloginsa johdannossa, ettei hän voi kutsua itseään "tutkijaksi" tai "toimittajaksi".

Edvard Hämäläinen on kirjoittanut blogissaan ja muilla sivustoilla useamman jutun, jossa hän osoittautuu epäilemättä taitavaksi kirjoittajaksi: Vaino katoaa, minusta tulee häirikkö, tosiasioiden tarkkuudella ei ole niin väliä, KC:n fanien lähettämät tappouhkaukset unohtuvat täysin. Nämä kirjoitukset on laadittu venäjäksi – epäilemättä myyräntyön tarkoitusperä ja menetelmät käyvät ilmi. Hämäläinen liittää minuun loukkaavan kehotuksen ”kaivaa Risto Ryti haudasta ja hirttää”, mutta enhän minä ole asiaa koskaan esittänyt. Olen referoinut eräiden muiden puhetta ja kuvaillut tapahtuman tunnemaailmaa, kun itse olen sanonut, että linnut paskantamalla osoittavat aivan riittävästi kritiikkinsä Mannerheimia ja Rytiä vastaan. Muiden oivallukset liitetään siis minun osuudeksi.

Englanninkielisessä blogikirjoituksessani "Church suspension merely bullying" (25 September 2011, RT) olen selostanut yksityiskohtia, joita Suomessa halutaan kätkeä piiloon, kun kuvaillaan minun ja Kavkaz Centerin tukijoukkojen välistä kamppailua.

Edelleen Hämäläinen moittii minua siitä, että Suomen antifasistisen komitean sivulla on ollut rohkeita kuvia Tarja Halosesta. Nämä kuvat eivät ole tietenkään minun vastuullani, en lataa muiden tekstejä ja kuvia (paitsi kaksi kertaa olen ladannut Safkan sivulle Jussi Parviaisen kirjoituksen, mutta allekirjoitukseni näkyy lataustiedoista) – eikä Hämäläinen voi varmuudella lainkaan sanoa, miten olen itse reagoinut kuvien olemassaoloon. Todellisuudessa olen eräitä kertojakin arvostellut, jos kuva on mielestäni ylittänyt sopivuuden. Itse asiassa poliisikin kysyi mainituista kuvista, mutta en osannut vastata tarkemmin, koska en hallitse sellaisten kuvien tekemistä enkä tunne niiden lataajaa. Ymmärrän hyvin, että Suomessa presidenttiin ei sovi kohdistaa rumannäköistä ankaraa kritiikkiä sanan- ja ilmaisuvapautemme puitteissa vallitsevassa tukahdetussa demokratiassamme.

Hämäläinen on moittinut, että olen istuttanut Heidi Hautalan ja Jukka Mallisen helsinkiläiseen kahvilaan yhdessä Doku Umarovin kanssa. Hämäläisen mukaan poliittista satiiria ei ole olemassa. Ei tietenkään ole olemassa miehelle, joka on selkärangattomien sanastospesialisti myyräntyöntekijöiden instituutissa. Tuo kuva, jonka olen löytänyt, on mielestäni erinomaisen tarpeellinen kritiikki Kaukasian emiirikunnan ja Kavkaz Centerin kulissiorganisaatiota vastaan (”front organization”): Mallinen ja Hautala ovat puolustaneet Kavkaz Centerin olemassaoloa kauniiden sanojen ja rumien Venäjä-kuvausten avulla, vaikka heidän on täytynyt tietää KC:n suhde Doku Umaroviin.

Arvi Perttu on kirjoittanut neuvostoajan toisinajattelijasta, 56 vuotta vanhasta Edvard Hämäläisestä, joka työskentelee kääntäjänä määräaikaissopimuksilla Venäjän- ja Itä-Euroopan instituutissa. Neuvostoliitossa hänet tuomittiin vuonna 1970 erittäin vaarallisesta valtiorikoksesta kolmeksi vuodeksi vankileirille. Ilmeisemmin on havaittavissa, ettei vankeus aina kasvata ihmistä vastuullisemmaksi. Suomeen saavuttuaan Rusin (Venäjän ja Itä-Euroopan instituutti) on maksanut hänelle palkkaa määräaikaisista tehtävistä, kuten selkärangattomien eläinten sanaston osaamisesta. Hämäläinen on itsekin kirjoittanut valtiorikostuomiostaan. Neuvostoliitossa Hämäläinen kertoo työskennelleen mm. siivoojana, mutta Suomessa hän työskentelee – ilman asiaan kuuluvaa akateemista tutkimusta – instituutin määräaikaisena kielenkääntäjänä, KC:n mukaan itse tutkijana. Toisinajattelijalle tapahtuu arvon ja tittelin korotus, kun hän saapuu Suomeen ja moittii Venäjää.

Eduard Hämäläinen kirjoittaa "Россия в красках" -portaalissa. Huhtikuussa 2011 hän kirjoitti minua vastaan, että minä en olisi "totuuden uhri, vaan narsistinen potilas", joka yhdessä Bäckmanin kanssa keksisi russofobian, jota ei kuitenkaan Suomessa olisi. Hämäläinen nimitti meitä "hyödyllisiksi suomalaisiksi" "hyödyllinen idiootti" -ilmaisua matkien. Samaistus paljastaa, että Hämäläinen ei viihdy Suomessakaan: hänen mukaansa suomalaiset ovat idiootteja.

Hämäläinen moittii useammassa kirjoituksessaan sitä häntä itseään ja ilmeisemmin myös Venäjän ja Itä-Euroopan instituuttia kauhistuttavaa tosiasiaa, että jopa meikäläinen pieni ihminen (Juha Molari) on saanut runsaasti huomiota venäläisessä mediassa. Suomalainen media menettelee esimerkillisesti, kun vaikenee täysin ja antaa puheenvuoron ainoastaan Kavkaz Centerin omistajalle Mikael Storsjölle.

Saunalahden Kolumbus- palvelujen käyttäjänä Hämäläinen pitää blogia myös suomalaisella palveluntarjojalla. Tekstit ovat kuitenkin venäjäksi. Uusinta, äskettäin terroristikanavan siteeraamaa blogikirjoitusta en ole löytänyt muualta kuin Kavkaz Centerin sivulta: KC kokee selvää intiimiä intressiä Hämäläiseen. Eduard Hämäläinen on ollut myös minua koskevan venäjänkielisen wikipedia-artikkelin aktivisti. Mielestään hän kirjoittaa jotain niin olennaista, että hän on linkittänyt itsensä wikipedia-artikkeliini.

KC kertoo näin Edvard Hämäläisen uudesta blogikirjoittelusta, joita ei sinänsä synny kovin usein - myös vuosi sitten hän kirjoitti blogissaan ja tällöinkin antifasisteja vastaan. Kavkaz Center kertoo Edward Hämäläisen kirjoittaneen blogissaan 27 syyskuuta muistutuksen, että hän kirjoitti blogissaan jo 21 huhtikuuta Molarista ja Bäckmanista. Hämäläisen mukaan kirkon vaino Molaria vastaan ei olisi mitenkään yhteydessä siihen, että olen vaatinut websivuston sulkemista ja liittänyt sivuston Doku Umaroviin. Selkärangattomien sanastotaituri osaa ilmeisen hyvin myös muut taitolajit ja pestä puhtaaksi Kavkaz Centerin Mikael Storsjön kantelun, tuomiokapitulin keskustelut ja perustelut siitä tosiasiasta, että protestini jokahetkinen suunta on ollut Kavkaz Centerin toiminnan jatkuminen Suomessa ja sivuston toiminnan salliminen, vaikka sivusto on yhteydessä Doku Umaroviin. Tietenkään tuomiokapituli ei julkisissa papereissa osoita pääasiallisesti sellaista taktista tyhmyyttä, että mainitsisi Doku Umarovin ihannoivassa yhteydessä, vaikka kahdenvälisissä keskusteluissa saatetaan puolustaa Kaukasian bandiittiosapuolen taistelua Venäjää vastaan. Tuomiokapituli on kuitenkin aivan sanallisestikin perustelut, että Kavkaz Center tulee jättää arvostelun ulkopuolelle, koska sivusto on laillinen organisaatio. Samalla tavalla tuomiokapituli on perustellut myös aiemman varotuksen yhteydessä, että olisi sopimatonta kritisoida ProKarelia –järjestöä, joka on heidän mukaansa laillinen kansalaisjärjestö, mutta ei mikään poliittinen toimija. Tuomiokapituli määrittää (10.2.2011 § 3 s. 10) sananvapauden rajaksi vain viranomaismenettelyn ilman julkista tiukkaa keskustelua:
Molari arvostelee Kavkaz Center –nimistä organisaatiota terroristien tiedotuskanavaksi. Organisaation palvelin toimii Suomessa Storsjön yrityksen tiloissa, ja Storsjön mukaan organisaation toiminta on todettu Ruotsissa lailliseksi. Tuomiokapitulin toimivaltaan ei kuulu Kavkaz Centerin toiminnan laillisuuden arviointi. Koska tietoon ei ole tullut, että Suomen viranomaiset olisivat kieltäneet organisaation toiminnan tai puuttuneet siihen, on lähtökohtana pidettävä, että toiminta on laillista. (tuomiokapituli)”

Edelleen tuomiokapituli on moittinut, että olen osallistunut (lailliseen) mielenosoitukseen Bulevardilla: tuomiokapitulin mukaan on sopimatonta häiritä mielenosoituksella Mikael Storsjön työpaikan edessä. Piispa Mikko Heikka kyttäsi – kuten itse näin – Bulevardi 2:n vastakkaisella puolella ravintolassa mielenosoitusta, jonka osallistujat olivat pääasiassa Yövartio-liikkeen edustajia Virosta. Itse saavuin (siviilivaatteissa) paikalle heidän seurakseen. Mutta tuomiokapituli kätki jälleen sivuun sen, että protesti oli Kavkaz Centerin administraation ja web-toiminnan ylläpitämistä mainitussa kohteessa. Samalla tavalla Hämäläinen kätkee selityksissään sivuun, että olen kaikissa toimissani protestoinut Kavkaz Centerin toimintaa ja sen tukemista.

Minun menettelyäni on moitittu Jukka Mallisen rikosilmoituksessa ja tuomiokapitulin tuomiossa sekä Edvard Hämäläisen tarinoissa sopimattomaksi, koska olen rukoillut eksorsistisen rukouksen tuomiokirkon portailla. Tuomiokapitulin mukaan olen käyttänyt uskontoa sopimattomalla tavalla, laiminlyönyt siis pappisvirkavelvollisuuden. 3.9.2010 olen kello 13:04 rukoillut tuomiokirkon alaportailla torin laidassa Beslanin koulutragedian kansainvälisenä muistopäivänä: tilaisuuteen on osallistunut muutama muukin henkilö yli kirkkokunta- ja uskontokuntarajojen. En ole maininnut kenenkään ihmisen nimeä rukouksessani, mutta olen pyytänyt hyvin aiheellisesti, että Jumala karkottaisi saatanan ja sen pahat henget Kavkaz Centerin propagandasta, jotta tuon median sanansaattajien välityksellä ei välitettäisi hirvittävää terroristista viestiä. Ketään yksittäistä ihmistä en ole uhannut koskaan, enkä hyväksy muidenkaan ihmisten uhkauksia.

Edvard Hämäläisen mukaan venäläisellä medialla ei olisi ollut mitään edellytyksiä tietää, että 14.huhtikuuta tapahtunut virastapidätys olisi ollut vain toistaiseksi tutkimuksia varten, mutta ilman mitään rangaistusta. Sitä vastoin Molari olisi itse eronnut virastaan. Itse asiassa venäläisellä medialla oli silminnäkijän edellytykset tietää kaikki: kotonani olivat tällöin RT:n toimittajia, jotka saivat nähdä paperit ja dokumentit alusta alkaen. He saivat määritellä tilannetta avoimessa vuorovaikutuksessa kanssani. Tietysti on kurintoimenpide myös kirkkolain määrätyn pykälän nimen mukaisesti, että pappi pidätetään toistaiseksi virantoimituksesta. Kurinpidon luonne ilmenee myös siinä, että tuosta hetkestä palkan maksu loppuu täysin tuntemattomaan tulevaisuuteen saakka. Edelleen tuomiokapitulin päätös merkitsi, että minun piti maksaa valtaosa huhtikuun palkasta takaisin heille. Ilman minkäänlaista tuloa yhtään mistään järjestelmästä, en tietenkään voinut jättäytyä vain sängyn pohjalle odottamaan, että syyskuussa tuomiokapituli päättäisi rangaistukseksi vielä 3 kuukautta viraltapanon, pappeuden oikeuksien menettämisen. Miten olisin voinut selvitä taloudellisesti ilman mitään ansiotuloja ja avustuksia joulukuun loppuun huhtikuun päivästä alkaen? Tuosta tilanteesta ainoa tekninen ratkaisu oli hakeutua työttömäksi työnhakijaksi tai etsiä muita ansiotuloja, erota noin kuukauden kuluttua toukokuussa 2011 Pohjan suomalaisen seurakunnan kirkkoherran virasta, jota en saanut enää edes toimittaa ja josta en saanut enää edes rahaa. Kirkkoherralla ei ole edes oikeutta sivutuloihin ilman asianmukaista tuomiokapitulin lupaa ja nekin sivutulot saavat olla vain hyvin rajatut. Hämäläinen on ilmeisemmin tarkoin lukenut blogiani, joten hänen pitäisi hyvin tietää, että eroni kirkkoherranvirasta on pitkäaikaisen painostuksen tulos: Mikko Heikka ja hänen juristiapulainen kehottivat jo huhtikuussa 2009, että eroaisin pappisvirasta, jotta tulisi halvemmaksi. En saisi matkustaa Venäjällä enkä kirjoittaa Venäjästä. En ole koskaan ollut työpäivinä Venäjällä – jopa seurakunnan ja hiippakunnan Venäjän matkat vedin lomapäivinä, jottei seurakunnalle tulisi ylimääräisiä kuluja.

Edelleen minun vallitsevaa onnellisuutta on piruiltu ikään kuin nyt minulla olisi vaurautta, jota kirkkoherrana ei ollut. Tosiasiassa en ole saanut esimerkiksi nyt syyskuussa yhtään euroa, dollaria tai ruplaa tai muuta valuuttaa mistään tulolähteestä. Pari laskua olen maksanut siten, että nostin Joustoluotto ja Visa-laina –tileiltä rahaa, siirsin pankkitilille ja maksoin velalla velkaa. Nyt en voi maksaa mainittua Joustoluottoa ja Visalainaa takaisin. Käyttötililläni on velkaa 1,5 euroa pankille – palvelumaksujen tähden saldo ylittyi. Liki kaikki laskut ovat maksamatta: puhelin, internet-yhteys ja kaikki, joten tämäkin blogikirjoittaminen saattaa päättyä pian, kun en enää pääse nettiin rahattomana. Onnellisuuteni ja onnettomuuteni ei ole kokonaan rahan ja rahattomuuden varassa, vaikka toimeentulolla on joku yhteys hyvinvointiin ja mielialaan: rahattomana on ollut vaikeaa innostua jopa urheilusta! Kaikesta huolimatta tunnen itseni vapaammaksi ja tilanteen paremmaksi kuin toimia teeskentelevien kirkkoporsaiden instituutiossa, jota Jeesus ei perustanut julistaessaan Jumalan valtakuntaa.

Liki kaikki viralliset vastaukseni – vastustajieni kiivaasta protestista huolimatta – ovat julkisesti luettavissa kotisivujeni (http://personal.inet.fi/business/molari/) linkeistä pdf-tiedostoina.- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com (см. -ÄT- = @). You could be my friend and discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

RT blogi: It's time, my friend: it's time

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)