perjantai 23. syyskuuta 2011

Epävirallisten, luotettavien tietojen valossa poliisi tutkii Storsjön, Tumsoevin ja Kavkaz Centerin toimia

Höblä eli Hufvudstadsbladet julkaisi 20.9.2011 lehtijutun, josta kävi ilmi, että Mikael Storsjö on joutunut poliisitutkimuksiin Kavkaz Centerin tähden. Lehdessä kuultiin rikoskomissaari Ismo Kopraa, jonka nimi oli kirjoitettu väärin Ismo Koposeksi. Ilmeisemmin Venäjän turvallisuuspalvelu on lähettänyt vaatimuksen, jonka tähden Storsjö on kutsuttu kuultavaksi keskusrikospoliisille. Kopra vastasi, että ”Vi kommenterar inte pågående utredningar”.

Epävirallisten, mutta luolettavien tietojen mukaan keskusrikospoliisi on ainakin 11. syyskuuta 2011 käyttänyt tutkimuksiinsa aamupäivän Mikael Storsjön, Islam Tumsoevin ja Kavkaz Centerin suhteiden selvittämiseen. Asiaan on palattu tutkimuksissa iltapäivällä 22. syyskuuta 2011. Myös tässä välissä ja tämän jälkeen on tehty töitä: Kavkaz Center on nyt Suomen lainvalvontaviranomaisten ja poliittisen johdon suuri mätäpaise, jonka kanssa on vaikea selvitä kunnialla. Näissä tutkimuksissa on luotettavien, mutta epävirallisten tietojen mukaan keskusrikospoliisia on selvästikin kiinnostanut, mikä mies on tämä Islam Tumsoev, joka viihtyy yhtä hyvin Mikael Storsjön kanssa Kavkaz Centerin yhteyksissä kuin Suomen ulkoministeri Erkki Tuomiojan erityisavustajan Tarja Kantolan rinnalla Finrosforumin tilaisuuksissa. Suojelutarina ovat ”höpläyttämistä” (huijaamista) varten: nyt on tosi kysymyksissä Suomen lainvalvontaviranomaisilla, sisäministeriössä ja ulkoministeriössä, kun arvioidaan Kavkaz Centerin laillisuutta. On pelättävissä, että Suomen watergate-skandaalissa tippuu useampi ministeri luottamuksen ulkopuolelle, jos he eivät määrittele avoimen kriittisesti suhdettaan Kavkaz Centerin luomaan sidosryhmäverkostoon ja rahoitukseen.

Kuva: ”Islam Tumsoev” ja Tarja Kantola Finrosforumin tilaisuudessa Suomen eduskuntatalolla v. 2009


Tämän vuoden aikana Tumsoev on levitellyt julkisuuteen epäilyä, että hänen toimintaansa ja Kavkaz Centeriä tarkkailisivat Suomeen saapuneet agentit: ”Tshetsheenikapinallisten nettisivusto kavkazcenter.com toimii Suomesta, ja FSB tarkkailee sitä herkeämättä. Adam ei pidä Suomeakaan enää täysin turvallisena.– Kadyrovilaiset tutkivat koko ajan muualla asuvien tshetseenien elämää. Epäilen, että täälläkin on agentteja” (Aamulehti 27.1.2011). Tumsoev on antanut useita lehtihaastatteluja kuluvan vuoden aikana. Näiden haastattelujen sisältö on ollut yhtä epäluuloinen kuin Mikael Storsjön haastattelussa suhteellisen tuoreessa Höblässä.

Seuraavaksi kysyn, mitä paskaa Tumsoev ja Storsjö ovat syöttäneet suomalaiselle medialle.

Adam (Islam) Tumsoev on omien sanojensa mukaan oikealta nimeltään Islam Matsiev, mutta tunnetaan myös nimimerkeillä ”Lukman” ja ”Rustam”. Poliisille antamien tietojensa mukaan hän on syntynyt 5.3.1979 (Venäjä, Tver).

Kun mies saapui Suomeen, hän kertoo käyttäneensä pikkuserkun Imran Istapaevin (s. 29.10.1976, Neuvostoliiton passi nro 44-58232xx) passia. Maahantulo tapahtui 17.4.2009 klo 01.00 Finnairin reittilennolla AY-958 Turkin Istanbulista Suomeen. Samanaikaisesti saapui myös Aza Beldarova (s. 20.6.1985), Ruslan Amagov (25.1.1978; Ruslan osallistui laittomaan aseelliseen ryhmään Grosnyissa, joutui tuomituksi terrorismista 1,5 vuoden vankeuteen, mutta pakeni; esitutkintapöytäkirja nro 9186/R/60188/09, s. 102-103/2006) ja Ruslanin kaksi lasta. Heidän kaikkien saapumista avusti siis Mikael Storsjö, joka teki lentolippuvaraukset tulijoille, vaikka vuonna 2007 verotietojen mukaan Storsjön verotettavat ansiotulot olivat vain 2665 euroa ja vuonna 2008 ansio- ja pääomatuloja ei ollut lainkaan. Ja seurueesta osa saapui seuraavana päivänä: 18.4. saapui Islam Mahauri, mutta hän tuli maahan väärennetyllä nimellä Islam Taramov. Hän on kertonut Suomessa, että hänet on etsintäkuulutettu, koska hän on auttanut tshetseenitaistelijoita. Mahaurin vanhempi veli toimi Umarovin ”puolustusministerinä” v. 2007 ja kaksi veljeä osallistui yhä taisteluihin (esitutkintapöytäkirja nro 9186/R/60188/09, s. 122, 130/2006). Lisäksi tuli herra Mahaurin vaimo Malika Yusupova. Terroristista tuomitun Ruslanin nyrkkeilijäveli saapui myöhemmin Mikael Storsjön ja hänen vaimonsa kanssa yhtä matkaa; he kävelivät perätysten lentoaseman kameran alta, mutta veli ei kertonut tuntevansa Storsjön pariskuntaa.

Tumsoev – siis oikealta nimeltään Matsiev - eli Turkissa rahoitusinstrumentin IHH:n varoilla, jota Shamil Basajev oli perustamassa (esitutkintapöytäkirja nro 9186/R/60188/09, s. 62/206; s. 88/206). Yhdysvaltain ja Israelin turvallisuusviranomaiset ovat luokitelleet IHH:n järjestöksi, joka on ollut toistuvasti yhteydessä Al-Qaida –terroristijärjestöön eri puolilla maailmaa. Islam Matsievin setä on nimeltä Bilan Matsiev. Tämä setä tai joku toinen setä on ollut laittoman vastarintaliikkeen komentaja. Islam Matsiev eli Tumsoev on myös itse ollut mukana tuossa aseellisessa ryhmässä (esitutkintapöytäkirja nro 9186/R/60188/09, s. 87/2006). Islam Tumsoev (Matsiev) on kertonut myös julkisesti, että hän on osallistunut "rintamalla" radiotyöhön ym. Basajevin ja Umarovin joukkojen puolella setänsä komentamassa ryhmässä.

Taloudellisesti epäonnistunut liikemies Mikael Storsjö on maksanut mainittujen mitättömien tulojen vallitessa myös Islam Matsievin Castreeninkadun vuokravakuuden ja kielikurssit. Matsiev kävi suomenkielen kurssin yhdessä Abdulkhamid Mechievin (nykyään Denis Berkan) - Shamil Basaevin serkkupojan - kanssa. Kavkaz Centerin administraattori Islam Matsiev ja Shamil Basajevin serkku Abdul-khamit Mechiev (Shamil on Mechievin isän siskon poika) asuivat samassa huoneessa Castreeninkadulla (esitutkintapöytäkirja nro 9186/R/60188/09 s. 64/206).

Tumsoev/Matsiev tuntee myös Suomessa neljä vuotta asuneen tshetsheeniturvapaikanhakijan, jonka isä on Kavkaz Centerin entinen päätoimittaja. Kuulustelupöytäkirjan mukaan Tumsoev/Matsiev toimii ”RBC-Suomi Oy:n tiloissa sijaitsevan Kavkaz Center –internetsivuston ja palvelimen ylläpitäjänä”. Hän itse kertoo, että Turkissa ollessaan hän kirjoitti, käänsi, teki ohjelmia ja piti yllä palvelimia 200-300 usd kuukausipalkkaa vastaan, mutta että hän huolehtii edelleen palvelimista, tekee käännöksiä ja julkaisee lehdistötiedotteita (esitutkintapöytäkirja nro 9186/R/60188/09, s. 89/2006; s. 94/206).

Islam Matsiev keräsi Turkissa rahaa – jotkut antoivat huomattavia lahjoituksia sitä vastaan että hän välitti näille tekemänsä lehden uutiset Umarovista. Rahat hän lähetti Basaevin/Umarovin ryhmälle moninaista tarvetta varten (esitutkintapöytäkirja nro 9186/R/60188/09, s. 89/206).

Islam Matsiev on opiskellut Venäjällä insinööriksi, työskennellyt Tšetšeniassa teleyrityksessä ja jatkoi työtä ohjelmoijana. Hän vietti Bakussa pari vuotta ja asui Turkissa 7 vuotta. Hän työskenteli vuonna 1998 Englannissa Grancer telecomissa Thsetsen telecomin lähettämänä. Muistettakoon kyseisen firman erikoinen episodi tuolta ajalta: vuoden 1998-1999 kidnappaustapauksen yhteydessä kerrottiin, että Grancer telecomin työntekijät vakoilivat Venäjällä (Tshetsheniassa) Yhdysvaltojen, Iso-Britannian ja Israelin hyväksi (selvitysten yhteydessä tulivat ilmi myös Shamil Basajevin ja Movladi Udugovin nimet julman tapauksen epäilyttävinä järjestäjinä. Udugov on Kavkaz Centerin perustaja yhdessä Boris Berezovskin kanssa, joka rahoitti tiedotustoiminnan alun. Matsievin vanhemmat paenneet Saksaan, asuvat Mannheimissa.

Matsiev on kertonut, että hän keskusteli Moskovassa Englannin lähetystössä opiskelu- ja työmahdollisuuksista Englannissa, mutta käytti tällöin serkun nimellä Imran Istapaev (Venäjän sisämaan passi 96047478xx; Venäjän ulkomaan passi 6234819xx; s. 29.10.1976). Hän saapui myös tällä väärällä passilla Suomeen.

Tumsoev/Matsiev kertoi Suomenlahden merivartioston esikunnassa 1.7.2009 vanhemmalle rajavartijalle, että hän on ammatiltaan ohjelmoija, jonka työnantaja on Kavkaz Center –web master. Hän on toiminut Kafkasyasi Sesi lehden toimittajana sekä ”Kaukasian äänen” “Голос Кавказа” -lehden edustajana, josta yhteydestä hänet muistetaan Garry Kasparovin nettisivuilta. Sittemmin nimenomaisesti tuossa lehdessä julkaistiin Doku Umarovin haastattelu, jossa Umarov uhkaa kaikkia venäläisiä siviili-ihmisiä. Uhkaus annetaan sillä perusteella, että nämä ovat valinneet Putinin ja Medvedevin valtaan.

Kuulusteluissa Islam Matsiev on kertonut, että hän auttaa Kavkaz-Centerin kahden palvelimen ylläpidossa, toimittamisessa ja lehdistötiedotteiden laadinnassa Bulevardilla: ”Kavkaz-Centerillä on kaksi palvelinta siellä ja huolehdin niistä. Ne ovat olleet siellä jo useita vuosia. Auttelen myös muissa asioissa. Pääasiassa huolehdin palvelemista mutta teen myös käännöksiä ja julkaisen lehdistötiedotteita” (Islam Matsiev, Islam Tumsoev, kuulustelut Suomenlahden merivartioston esikunnassa 14.10.2009).

Islam Matsiev osallistuu yhdessä Mikael Storsjön kanssa Finrosforumin toimintaan, jonka suurimpia rahoittajia on Storsjön kuulustelupöytäkirjatodistuksen mukaan Suomen ulkoministeriö (esitutkintapöytäkirja nro 9186/R/60188/09, s. 53/206). Myös Suomen Amnesty rahoittaa Finrosforumia. Storsjö toimi vuonna 2008 Finrosforumin sihteerinä ja rahastonhoitajana.

Heidi Hautala kirjoitti blogissaan ylpeänä Finrosforumin kokouksesta, joka pidettiin Helsingissä eduskuntatalossa 25-26.5.2009. George Soroksen rahoittama toimittaja Fatima Tlisova esiintyi yhdessä Islam Tumsoevin (Islam Matsiev) kanssa ja Tarja Kantolan kanssa. Fatima Tlisova kirjoitti sittemmin 30.10.2010 artikkelin terroristien kannattajien Waynakh-terroristisivustolle Mikael Storsjön ylistykseksi. Tuo sivusto pitää Doku Umarovia laillisena presidenttinä! Mainittakoon, että Waynakh –yhdistys on myös rekisteröity Storsjön toimistoon Bulevardi 2 –osoitteeseen. Eduskunnan tilaisuudessa Tlisova ja Matsiev (Tumsoev) esiintyivät rinnatusten Tarja Kantolan kanssa. Tlisovan power point –esityksen mukaan Tumsoev on Kavkaz Centerin web administraattori: Sittemmin mainittu Tarja Kantola valittiin Finrosforumin puheenjohtajaksi, kun Heidi Hautala jäi varapuheenjohtajaksi [Jukka Mallinen jäi varapuheenjohtajan paikalta pois] ja valittiin Suomen hallituksen kehitysyhteistyöministeriksi. Tarja Kantola valittiin puolestaan ulkoministeri Erkki Tuomiojan erityisavustajaksi.

Mikael Storsjö jatkaa Finrosforumin sihteerinä. Islam Matsiev (Tumsoev) järjesti yhdessä Mikael Storsjön kanssa kohua herättäneen mielenosoituksen Pohjan kirkolle. Hän oli myös järjestämässä Kavkaz Centerin ja Suomi-Tshetshenia-seuran mielenosoitusta Isänmaanpuolustajien päivänä 23.2.2011 Venäjän suurlähetystöä vastaan.

Mikael Storsjö tunnusti kuulustelupyötäkirjan mukaan 3.6.2009 Suomenlahden merivartioston esikunnassa, että Islam Matsiev on Kavkaz Centerin palveluksessa, mutta esiintyy nimellä Islam Tumsoev: Islam Matsiev (Islam Tumsoev), Kavkaz Center –web master.

Yhteenveto

Ihmisillä on oikeus rauhaan ja turvallisuuteen siellä ja täällä. En hyväksy turvallisuuden uhkaa kenellekään. Ihmisillä on luontainen tarve parempaan elämään, jos suinkin mahdollista. Sitä vastoin on moraalisesti kelvotonta syöttää suomalaisille pelkkää paskaa ja jatkaa Doku Umarovin verkostojen hyväksi tehtävää työtä. Tämän perkelemäisen tukitoiminnan tähden, jota Kavkaz Center ja sen toimijat harjoittavat, arvostelen myös kriittisesti järjestelmässä toimivien henkilöiden uskottavuutta.

Mikael Storsjö syöttää ihtaa suomenruotsalaista paskaa - joka haisee yhtä pahalle kuin muun ruotsinkieltä heikosti tai täysin osaamattoman väestön paska - medialle ja nyttemmin ilmeisemmin myös poliisille ikään kuin hän ei tietäisi Kavkaz Centerin administraation toiminnasta Helsingissä, sen vuosikaudet toimineista vastuuhenkilöistä sekä merkityksellisistä yhteyksistä YK:n turvallisuusneuvoston nimeämään kiellettyyn, Al-Qaida -yhteyksistä tunnettuun terrorismiin (Doku Umarov, Kaukasian emiirikunta).
- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland - OFF FOR A WHILE) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com or juhamolari-ÄT-mail.ru (см. -ÄT- = @). In principle, you could discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

RT blogi: It's time, my friend: it's time

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)