tiistai 20. syyskuuta 2011

Kavkaz Center joutunut poliisin syyniin myös Suomessa

Hufvudstadsbladet on julkaissut 20.9.2011 jonkinlaisen PR-tekstin Mikael Storsjön hyväksi. Pari viikkoa sitten Moskovassa tuomioistuin antoi tuomion Kavkaz Centeriä vastaan. Jutusta käy välillisesti ilmi, että poliisitutkimukset näyttävät siirtyneen myös Suomeen, vaikka Hufvudstadsbladet kuvailee tilanteen epäselvästi tukeutuen Mikael Storsjön puheisiin "uhkasta".


Kuva: "liikemies" Mikael Storsjö antoi viikko sitten haastattelun myös presidentti Mikheil Saakahsvilin televisiolle PikTV

Hufvudstadsbladet on julkaissut 20. syyskuuta jonkinlaisen PR-tekstin Mikael Storsjön hyväksi. Tekstissä luodaan vaikutelmaksi, että venäläiset agentit vainoavat Storsjötä, joka vetoaa sananvapauden puolesta. Storsjö ei kuitenkaan suostu pelkoon, vaan tahtoo luottaa, että Suomen suojelupoliisi ja lainvalvontaviranomaiset suojaavat hänen elämänsä. Tällä kertaa Storsjö ei vetoa Heidi Hautalan ja Finrosforumin mahdolliseen tukeen.

Jutussa on ilmeisen kritiikittömästi sekoittunut Storsjön kokema (i) vainoharhainen harha, Hufvudstadsbladet-lehteen sopiva (ii) yleinen vihamielisyys Venäjää vastaan ja Kavkaz Centeriä vastaan viranomaisten aloittamat (iii) oikeat tutkimukset.

Storsjön kokema (i) vainoharhainen harha on kiistaton. Sen verran hyvin olen voinut kuulla tarinointia tilanteessa jos toisessakin, että en uskottele kaikkea vainopuhetta vain taktiseksi vihamieliseksi propagandaksi Venäjää vastaan: kyse on myös miehen itsensä ja mahdollisten läheisten kokemasta vainon tunteesta ja kärsimyksestä. Aikaisemmin stressi tuli ilmi siinä, että Storsjö seikkaili mahdottomat tuntimäärät blogissani aamuyöllä, kun tavalliset ihmiset nukkuvat siihen aikaan. Myös muita oireita oli havaittavissa. Ilmeisemmin stressi tuottaa tuollaisen ahdistuksen ihan luonnollisista syistäkin, kun elettävä maailma on kaikkea muuta kuin eheä ja kaunis: mies on osallinen hyvin likaisessa menossa tiedonvälityksensä tähden. Storsjö kokee paniikkia, jota on vaikea käsitellä niin ettei pelko tulisi näkyviin missään tilanteessa.

Uhkaavat ja vaaralliset agentit seikkailevat Storsjön ja Kavkaz Centerin tarinoissa myös (ii) taktisena vihamielisenä propagandana Venäjää vastaan. Kavkaz Centerin tietyt pimeät tahot tahtovat korostaa nimenomaisesti Venäjää vaaralliseksi, vihamieliseksi valtioksi, joka uhkaisi ihmisten turvallisuutta jopa länsivaltioissa. Kyse on poliittisesta agendasta, pahan maineen rakentamisesta Venäjää vastaan, johon sopii hyvin vaaralliset agentit, jotka ahdistelisivat Storsjön henkeä. Tarinan hullunkurisuus ja epäuskottavuus on siinä, että Storsjö ei ole mitenkään vaikeasti tavoitettavissa, jos vihamielinen agentti sellaista tahtoisi toimittaa. Sellaisia vaarallisia agentteja ei ole tosiasiassa muualla kuin Kavkaz Centerin tarinoissa ja mahdollisissa Storsjön sisäisissä oireissa. "Vaaralliset agentit" ovat tarinan keksijöiden taktinen tehokeino pitääkseen Pohjois-Kaukasiasta saapuneet poliittiset pakolaiset kurinalaisina, vanha taistelu ei saa unohtua täälläkään! Hufvudstadsbladet otti vastaan kritiikittömästi tuon russofobisen myrkyn ja myrkyttää sillä edelleen lukijakuntaansa.

Rivien välistä käy ilmi itse iso juttu, vaikka jää kovasti piiloon: Kavkaz Center ei ole ilmeisemmin joutunut terrorismin vastaisten (iii) rikostutkimusten kohteeksi ainoastaan Venäjällä, jossa se on saanut jo oikeudenkäynnissä tuomion, mikä on johdonmukainen YK:n turvallisuusneuvoston pakotteille Al-Qaidaan liittyviä toimia vastaan, vaan sivuston terrorismia edistävä sisältö ja suhdeverkosto ovat myös Suomessa jonkinlaisessa syynissä. Tutkimukset eivät ilmeisemmin rajoitu vain Mikael Storsjön rikosoikeudenkäyntiin laittoman maahantulon järjestämisestä tietyille poliittisille pakolaisille (huhtikuussa 2011 esillä ollut asia), vaan nyt sisältö liittyy jollakin tavalla Kavkaz Centerin toimintaan.

Vieraan vallan agentit eivät ole siis hyökkäämässä väkivalloin ja rytinällä, vaan toiminta on ollut viranomaisyhteistyötä ja perustuu oikeuslaitoksen toimintaan! Tämä jälkimmäinen uutinen on iso uutinen, joka jää valitettavasti tuoreessa jutussa vähemmälle huomiolle toimittajan ilmeisen taitamattomuuden ja asenteellisuuden tähden. Hufvudstadsbladetin nuori naistoimittaja Maria Gestrin-Hagner on tullut jo aiemmin tunnetuksi huolimattomasta tarinoinnista, mm. ärsytti kulttuuriministeri Stefan Wallinin - ja Gestrin-Hagner sai jopa porttikielon RKP:n tilaisuuteen. Nyt samainen toimittaja hukkaa itse suuren asian antautuessaan Storsjön mielenmaiseman vietäväksi.

Olen saanut tehdä tuttavuutta "kantapään kautta" tähän Maria Gestrin-Hagneriin, sillä hän oli nimenomaisesti asialla, kun Hufvudstadsbladet julkaisi vastuuntunnottoman jutun lauantaina 16.4.2011: siinä Maria Gestrin-Hagner kuvaili edellispäivän 15.4.2011 rikosasiaa Mikael Storsjötä vastaan.


Tämä rikosasia oli huhtikuussa 2011 Vantaan käräjäoikeudessa. Gestrin-Hagner vaikeni tällöin kokonaan siitä, että Storsjön kanssa samanaikaisesti tuomittava Abdulkhamid Mechiev (Denis Berkan) oli Shamil Basajevin serkku ja kuului Al-Qaida -yhteyksistä tunnetun rikollisjärjestö IHH-piiriin, kun Mechiev eli Turkissa useita vuosia. Mechiev on omien sanojensa mukaan elänyt Shamil Basajevin kasvattamana tämän kodissaan 1990-luvulla. Basajev oli vastuussa mm. Beslanin koulutragediasta.

Kysyin Maria Gestrin-Hagnerilta Vantaan käräjäoikeudessa, oletko lukenut esitutkinta-aineistoa, jota on siis noin puolisen tuhatta sivua. Poliittisiksi pakolaisiksi tuodut henkilöt tunnustivat hyvin avoimesti erityiset vihamieliset yhteytensä: jotkut olivat olleet mukana taisteluissa laittomissa aseellisissa ryhmissä, toiset olivat osallistuneet terroristiverkoston rahoitusmekanismien hoitamiseen järjestelmissä jotka ainakin Israelissa ja USA:ssa nimetään terroristisiksi, jotkut olivat toimineet Al-Qaida –yhteyksissä toimivan Kavkaz Centerin palveluksessa jo ennen Suomeen saapumistaan. Maria Gestrin-Hagner vastasi, ettei ole lukenut. Hän perusti tietämyksensä ylipäätänsä Storsjön ja hänen ystäväpiirinsä tarinoihin, joita tosiasiat eivät tue. Seuraukset olivat karmeat: jutun juoni oli merkillinen silmänkääntötemppu. Gestrin-Hagner kääntyi Suojelupoliisin puoleen ja kyseli mm. minun nimestäni, sillä Storsjö oli kokenut ”uhkaa”!

Höblän huhtikuun numerossa väitettiin Suojelupoliisin (SUPO) suojaavan Mikael ja Agnete Storsjötä ”turvallisuusuhkalta” ("Skypo på alerten om Storsjö hotas"). Höblan haastattelema SUPO:n tiedottaja ei kuitenkaan vahvistanut kyseistä tarinaa todeksi.

Nyt syyskuussa 2011 Mari Gestrin-Hagner jatkaa samalla silmänkääntötemppujen linjalla: jälleen Mikael Storsjö kuvataan koetun uhkan näkökulmasta uhrina, joka tarvitsee suojelua. Storsjö luottaa Suomen poliisin suojeluun Venäjän agentteja vastaan, kun nuo agentit tahtovat lopettaa Kavkaz Centerin toiminnan. Ruotsissa on sivuston pääserveri turvallisessa säilössä ja Helsingissä on pikkuserveri sivustolle tehtäviä administratoorisia tarpeita varten.

Rikoskomissaari Ismo Koponen (po. Kopra) paljastaa lehdelle antamassa vastauksessaan, että Storsjö ja Kavkaz Center ovat todella joutuneet myös Suomessa poliisin tutkimusten kohteeksi, mutta niukasta vastauksesta ei selviä tutkimusten sisältö: ”Emme kommentoi meneillään olevia tutkimuksia” ( Vi kommenterar inte pågående utredningar.). Tutkimukset ovat kuitenkin meneillään! Valitettavasti toimittaja ei lainkaan oivaltanut, että Koponen ei vastauksessa puhunut Storsjön kokemasta uhkasta, jonka lumoihin toimittaja jäi kirjoituksessaan.- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland - OFF FOR A WHILE) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com or juhamolari-ÄT-mail.ru (см. -ÄT- = @). In principle, you could discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

RT blogi: It's time, my friend: it's time

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)